Τελευταία Νέα

Πλήθος πιστών και φέτος τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι της Εύβοιας

Ο ζωντανός άγιος που περπατά ανάμεσα μας, που έχει κάνει χιλιάδες θαύματα στο πέρασμα των χρόνων που μένει βαθιά μέσα στην καρδιά του κόσμου και κάθε ενός που σπεύδει να ζητήσει τη βοήθεια του, κι εκείνος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του. Εκείνος που στο πέρασμα των χρόνων ζει ανάμεσα μας, ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος γιορτάζει κάθε μέρα. Το σκήνωμα του στο Προκόπι της Εύβοιας καταφθάνει κόσμος από όλο τον κόσμο για το προσκυνήσει.

Στις 27 Μαΐου γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις στο Προκόπι Εύβοιας, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος Ναός.  Από την Παρασκευή (26/5), στο Προκόπι της Εύβοιας όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Άγιου, έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις. Το απόγευμα έγινε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ ακολούθησε αγρυπνία.

Σήμερα, Σάββατο (27/5), από τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε ο Όρθρος και στη συνέχεια ακολούθησε Αρχιερατική χοροστασία και Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Οι εορτασμοί κορυφώνονται με τη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος, καθώς ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος θα βγει από τον Ιερό Ναό, θα γίνει η περιφορά και οι πιστοί θα ακολουθήσουν τη λιτανεία μέχρι την επιστροφή του σκηνώματος στη θέση του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Και φέτος πιστοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας κατέφθασαν από το πρωί στο Προκόπι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την πεζοπορία, αποθέτοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Άγιο, κάθε φορά που διανύουν χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στο Προκόπι να τον προσκυνήσουν.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο από τους οδηγούς. Ενώ παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα των ΚΤΕΛ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

ktel oir 2023 1

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Μαϊ 2023 12:44

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr