Τελευταία Νέα

Κ. Τριανταφύλλου για τα rapid tests στον Οξύλιθο: «Τι θα γίνει με τους 9 που βρέθηκαν θετικοί το Σάββατο αλλά στο μοριακό τεστ οι 7 βρέθηκαν αρνητικοί και είναι σε καραντίνα;»

Ο τοπικός σύμβουλος Οξυλίθου Κώστας Τριανταφύλλου με επιστολή του στο eviakosmos.gr παίρνει θέση για τη διεξαγωγή rapid tests στον Οξύλιθο το Σάββατο εν αγνοία των εμπλεκομένων σε αυτές τις περιπτώσεις φορέων αλλά και του Τοπικού Συμβουλίου όπως έχει γράψει το eviakosmos.gr στο ρεπορτάζ που έκανε για το θέμα.

Σήμερα ο κ. Τριανταφύλλου όπως αναφέρει στην επιστολή του στο eviakosmos.gr περιγράφει ο ίδιος πως βιώνει την κατάσταση μετά τη διενέργεια των rapid tests του Σαββάτου, στο χωριό. Με την τοπική κοινωνία να είναι ανάστατη καθώς όπως επισημαίνει από τα 9 τα 7 τεστ που έγιναν στην πλατεία του χωριού, βγήκαν αρνητικά στη συνέχεια στον κόσμο που βρέθηκε θετικός και επανέλαβε την εξέταση με μοριακό τεστ. Να σημειωθεί ότι όταν κάποιος βρεθεί θετικός στο rapid test και ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, μπαίνει σε καραντίνα, την οποία όμως δεν μπορεί να σπάσει ακόμα και αν το μοριακό στη συνέχεια βγει αρνητικό.

Ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρει:

Σαν τοπικός σύμβουλος αισθάνομαι την υποχρέωση να πάρω θέση για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο χωριό η διενέργεια rapid test στο Αγροτικό Ιατρείο Οξυλίθου.

Άκουσα τον Ιερέα του Χωριού το Σάββατο 29 Μαΐου να καλεί από τα μεγάφωνα, τους κατοίκους να προσέλθουν στην πλατεία προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test χωρίς να έχω καμία ενημέρωση σαν σύμβουλος για κάτι τέτοιο, από κανέναν.

Δεν πέρασε όμως ποτέ απ’ το μυαλό μου ότι όλο αυτό το σοβαρό εγχείρημα, δεν γινόταν με πρωτοβουλία και ευθύνη των αρμοδίων φορέων, αλλά ήταν πρωτοβουλία της κυρίας Κατσαρή και του περίγυρου της, και ότι η ενέργεια αυτή θα έφερνε τόση μεγάλη αναστάτωση και ανυπέρβλητα προβλήματα στην κοινωνία του Οξυλίθου.

Βέβαια για να λέμε την αλήθεια η κυρία Κατσαρή, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει καταπιαστεί με θέματα που δεν ήταν της αρμοδιότητας της, έχει μιλήσει επανειλημμένως εξ ονόματος της Περιφερείας, κάναμε τούτο, κάναμε και το άλλο, χωρίς να έχει ενοχληθεί κανένας.

Αναρωτιέμαι όμως, σε ένα θέμα που έχει τρομάξει την παγκόσμια κοινότητα και δυσκολεύονται να το διαχειριστούν επιδημιολόγοι, πως είναι δυνατόν η κυρία Κατσαρή, να πάρει μα τέτοια πρωτοβουλία, από πού αντλεί τέτοια δυνατότητα, ποιοι την προστατεύουν και προφανώς την παροτρύνουν σε τέτοιες ενέργειες, και πειθαρχούν στις εντολές της, γιατροί και υπηρεσίες, και ανακατεύει με τόση ευκολία ονόματα θεσμικών παραγόντων του υπουργείου υγείας, και Αστυνομικών Διευθυντών.

Είναι δυνατόν ο ένας γιατρός, (όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα) να δηλώνει ότι σαν γιατρός Δημόσιας Υγείας μπορεί να κάνει ότι θέλει, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αν το έχει πει, πρέπει να ενημερωθεί και να δώσει εξηγήσεις ο άμεσος προϊστάμενος του, για να μην πω ο ίδιος ο υπουργός υγείας.

Είναι δυνατόν να ισχύουν αυτά που γράφονται, ότι όλη αυτή η διαδικασία τις διενέργειας rapid test σε ένα χωριό, να διοργανώθηκε τόσο πρόχειρα, και να μην έχουν ενημερωθεί αρμόδιοι Περιφερειάρχες υγείας, πρόεδροι επιτροπής covid 19 του Δήμου, και άλλοι αρμόδιοι φορείς, έχει γίνει κάτι ανάλογο που να έχει προκαλέσει τέτοια αναστάτωση με το αποτέλεσμα του, σε άλλο χωριό, Δήμο, η Περιφέρεια.

Αναγράφηκε από υπεύθυνους, ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση, τώρα μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί, το γεγονός ότι βρίσκονται άνθρωποι σε καραντίνα ενώ δεν θα έπρεπε, την ταλαιπωρία τόσων οικογενειών και τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλο το Δήμο, δεν πρέπει να κινηθεί διαδικασία απονομής ευθυνών, η ο καθένας θα κάνει ότι θέλει από εδώ και πέρα.

Ποιος έχει την ευθύνη, της παρουσίας στο Ιατρείο ατόμων με τις οικογένειες τους, που ενώ ήταν σε καραντίνα βρέθηκαν για ώρες και με πλημμελή τήρηση των μέτρων στην πλατεία, μεταξύ ανυποψίαστων πολιτών, με ότι αυτό συνεπάγεται η κ Κατσαρή;

Τι θα γίνει τώρα με όλους όσους κρίθηκαν θετικοί το Σάββατο στον Οξύλιθο και την Κυριακή κάνοντας rapid test αλλά και μοριακό τεστ βρέθηκαν αρνητικοί; όπως συνευει με συγγενικό μου πρόσωπο, που βρισκόμουν σε καθημερινή επαφή μαζί του, που έκανε το τεστ, και η κ Κατσαρή που εκτελούσε χρέη διευθυντή, δεν ξέρω τι άλλο, του είπε ότι κύριε είστε αρνητικός μπορείτε να φύγετέ, αργότερα πήρε τηλέφωνο στο σπίτι του ο γιατρός και είπε στη γυναίκα του ότι ο άνδρας σου κυρία μου είναι θετικός, και πρέπει να μπει σε καραντίνα όπως και εσύ, και να μην μάθω ότι κυκλοφορήσατε στους δρόμους γιατί τα πρόστιμα είναι μεγάλα, και θα σας πάρω τηλέφωνο σε δυο ώρες για τα υπόλοιπα, Ακόμη βέβαια περιμένει τηλεφώνημα του.

Τι άλλαξε και από αρνητικός βρέθηκε θετικός από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι δουλειά του γιατρού τα πρόστιμα, ήταν ενήμερος ο γιατρός, και από ποιον ότι ο άνθρωπος αυτός είχε κάνει και τα δυο εμβόλια. Ήταν σωστό να τον καλέσει να κάνει επαλήθευση του τεστ; Ποιος έπρεπε να υποδείξει να ενημερωθούν και να εξετασθούν οι άνθρωποι που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί του, η οικογένεια του πάνω από όλα, δεν ήταν δουλεία του γιατρού αυτά, άφησαν έναν άνθρωπο να του ανέβει η πίεση, να τρέχει πανικόβλητος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνει τεστ μοριακά, και ενώ το αποτελέσματα βγήκαν  δυο φορές αρνητικά, αυτός και η οικογένεια του να μην μπορεί να βγουν από την καραντίνα;

Τι θα γίνει με άλλους συμπατριώτες μας, που έκαναν τεστ την μέρα εκείνη και βρέθηκαν θετικοί και μπήκαν σε καραντίνα οι οικογένειες τους, κάνοντας χρήση μοριακού τεστ οι περισσότεροι όσοι τουλάχιστον γνωρίζω και μίλησα μαζί τους βρέθηκαν αρνητικοί, και δεν μπορούν και αυτοί να βγουν από την καραντίνα να πάνε οι άνθρωποι στις δουλειές τους.

Μετά από τέτοια αναστάτωση που έχει προκληθεί, οι κάτοικοι περιμένουν από κάθε αρμόδιο και υπηρεσία, την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων έστω και εκ των υστέρων , άμεση επαλήθευση rapid test, μοριακά τεστ όπου χρειάζεται, ενημέρωση και ότι άλλο προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πρέπει επι τέλους να βγούμε από τα σπίτια μας με ασφάλεια, να ζήσουμε σαν άνθρωποι, να βρούμε επι τέλους την ηρεμία μας. Να πάμε με ασφάλεια στις δουλειές μας.

Τελειώνοντας θα αναφερθώ σε μια φωτογραφία που υπάρχει στο διαδίκτυο μέσα στο αγροτικό Ιατρείο Οξυλίθου, που δείχνει τον γιατρό και την κ Κατσαρή να ενώνουν τις υψωμένες γροθιές τους, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο προφανώς τον εαυτό τους για την όλη διαδικασία του rapid test.

Θα απαντήσω με όλο τον σεβασμό στην ιδιότητα του γιατρού, ότι ενώ οι ίδιοι δείχνουν στη φωτογραφία ενθουσιασμένοι, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι σε απόγνωση.

Οικογένειες που τέθηκαν σε καραντίνα κατατρομοκρατημένες και δακτιλοδηκτουμενες δεν πήγαν και στη δουλειά, διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι ήταν αρνητικοί, αφού βέβαια χρειάστηκε να αδειάσει η τσέπη τους για να το διαπιστώσουν, κάνοντας δυο φορές μοριακά τεστ, που τους αναγκάσατε να κάνουν, κάποιοι θέλουν να κάνουν μοριακά τεστ και δεν έχουν χρήματα, και να πληρώσουν ταξί να πάνε στο Αλιβέρι, και εσείς γελάτε.

Βάλατε σε καραντίνα οικογένειες πρόχειρα και αβίαστα, δυσφημήσατε και απομονώσατε για πολύ καιρό το χωριό από τον έξω κόσμο , χωρίς να μπείτε στη διαδικασία να κάνετε επαλήθευση η και μοριακά τεστ και έχετε το θράσος να γελάτε, ενώ θα έπρεπε να κλαίτε.  

Να είστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι του χωριού θα σας θυμούνται πάντα, γιατί δεν θα ξεχάσουν ποτέ την αναστάτωση που τους προκαλέσατε.

                                       Σύμβουλος Κοινότητας Οξυλίθου

                                Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 14:12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr