100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Σήμερα προεξέχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών η Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλόθεου στη Θεσσαλονίκη

Γυρίζει σελίδα η  Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από σήμερα θα έχει Ποιμενάρχη της τον 46χρονο Φιλόθεο, πρώην Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Επίσκοπο Ωρεών, με καταγωγή από τη Χαλκίδα. Η Τελετή Ενθρόνισης έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, προεξέχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωύμου, ο οποίος άλλωστε είναι τοποτηρητής της Μητρόπολης, μετά την παραίτηση του κ. Άνθιμου.

Πλήθος πιστών έχει ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα αλλά η Εύβοια έχει την τιμητική της σήμερα αφού πάρα πολύς κόσμος ταξίδεψε για τη συμπρωτεύουσα για το μεγάλο γεγονός και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποδεχτούν τον Σεβασμιώτατο Φιλόθεο στην είσοδο της εκκλησίας. Αναμεσά τους εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Εύβοιας, φορέων και Συλλόγων. Η χαρά μεγάλη για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος-Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο που ένα ακόμα παιδί από το ποίμνιο του λαμβάνει ένα τόσο μεγάλο αξίωμα.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Παρόντες θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων, αντιπροσωπεία από το Άγιον Όρος, αλλά και δεκάδες μητροπολίτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στην πρώτη σειρά των επισήμων θα βρίσκεται και ο πρώην Μητροπολίτη κ. Άνθιμος. Ενώ οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή. 

Υπεύθυνος για τις λατρευτικές εκδηλώσεις έχει οριστεί από τον κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ο οποίος θα διαβάσει το μήνυμα του Παναγιότατου.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, λόγο θα γίνουν προσφωνήσεις από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον τοποτηρητή κ. Βαρνάβα, τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Αθανασίου και θα ακολουθήσει ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη.

Αύριο, Κυριακή 26 Νοεμβρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιτάτου Φιλόθεου και παρουσία 30 μητροπολιτών. 
 



Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 12:36

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr