100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Κώστας Κέκης: «Τώρα η ΔΕΥΑΚΑ άμα ποτίσει κάποιος τις γλάστρες του θα του επιβάλει πρόστιμο!»

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου μετά την απόφαση της ΔΕΥΑΚΑ για την επιβολή προστίμων και την άσκοπη κατανάλωση νερού επισημαίνει με ανακοίνωση του τα παρακάτω:

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κύμης Αλιβερίου (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α) σε ανακοίνωση της με τίτλο «Αυστηροί έλεγχοι, ελεγχόμενες διακοπές και πρόστιμα για τον περιορισμό της άσκοπής κατανάλωσης νερού» ΑΠΕΙΛΕΙ με ΠΡΟΣΤΙΜΑ τους ΠΟΛΙΤΕΣ και επικαλείται την κλιματική αλλαγή.

Δεν έφτανε η φοροληστεία της κυβέρνησης και τα χαράτσια της δημοτικής αρχής, τώρα η ΔΕΥΑΚΑ άμα ποτίσει κάποιος τις γλάστρες του θα του επιβάλει πρόστιμο.

Κάθε φορά που η Λαϊκή Συσπείρωση φέρνει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα του νερού η δημοτική αρχή ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες με τις δεξαμενές που έχουν εγκαταστήσει για να αποθηκεύουν το νερό σε περίπτωση διακοπής του και στο πότισμα των περιβολιών τους.

Είναι πρόκληση η ΔΕΥΑΚΑ να βγαίνει παγανιά για πρόστιμα όταν με τον πιο επίσημο τρόπο έχει δηλωθεί ότι το 20% του πόσιμου νερού χάνεται από το δίκτυο ύδρευσης λόγω της παλαιότητάς του. Όταν έχει αγοραστεί το σύστημα τηλεμετρίας και ανακαλύπτονται πλέον οι διαρροές, οι απλές βλάβες καθυστερούν να φτιαχτούν λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης της ΔΕΥΑΚΑ σε εργατοτεχνικό προσωπικό. Όταν αναγκαία έργα ύδρευσης και άρδευσης έχουν καθυστερήσει δεκαετίες με ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών. Όλοι μαζί προωθούν σιγά σιγά την ιδιωτικοποίηση του νερού και με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ έγινε άλλο ένα βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση.

"Πρόστιμο" πρέπει να κόψει ο λαός του δήμου μας στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής και να διεκδικήσει όλα τα αναγκαία έργα υποδομής με κρατική χρηματοδότηση ώστε να εξασφαλιστεί επαρκές, ποιοτικό και φθηνό νερό για όλους τους δημότες.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΚΑ να ανακαλέσουν την απαράδεκτη αυτή απόφαση και να διεκδικήσουν στελέχωση της υπηρεσίας, κρατική χρηματοδότηση για τα αναγκαία έργα και για την ολοκλήρωση του φράγματος Σέττα – Μανίκια χωρίς σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ).

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr