100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου πληρώνονται οι συκοπαραγωγοί της Β. Εύβοιας από την κακοκαιρία Ντάνιελ μετά απο παρέμβαση Σιμου Κεδίκογλου Κύριο

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι πιστώνονται στους λογαριασμούς των συκοπαραγωγών της Β.Εύβοιας τα χρήματα για την εξόφληση των αποζημιώσεων για την κακοκαιρία "Ντάνιελ".

Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής της Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου επιβεβαιώνοντας την δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνου Τσιγάρα στον ίδιο μετά από σχετική του ερώτηση.

Να σημειωθεί ότι την στήριξη των παραγωγών σύκων της Βόρειας Εύβοιας είχε ζητήσε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης κ. Τριαντόπουλο και τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη. Όπως αναγραφόταν, ο κλάδος τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias» με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Ειδικότερα, στην επιστολή υπογραμμιζόταν το αίτημα της αποζημίωσης 15 συκοπαραγωγών της Β. Εύβοιας, και συγκεκριμένα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, οι οποίοι την περίοδο που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias», υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην παραγωγή που είχαν στα ξηραντήρια (λιάστρες), οι οποίες δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 14:41

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr