100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης για τον «οργασμό» έργων και παρεμβάσεων σε όλο το Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας- «Η δημοτική αρχή δηλώνει περήφανη γιατί έχει κάνει τη μεγάλη ανατροπή»

Είναι ο μοναδικός δήμος στην Εύβοια που αυτή την ώρα πραγματοποιεί 70 έργα σε όλο το δήμο και έχει στα σκαριά ακομα περισσότερα. Ο Δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, για τα έργα και τις παρεμβάσεις στο δήμο του αποκαλύπτοντας ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η πολλή δουλειά και οι συνεργάτες του που επίσης έχουν επικεντρωθεί στο στόχο που είναι, η πολυπεπίπεδη ανάπτυξη από τα μία άκρη έως την άλλη του δήμου.

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι η πολλή δουλειά από εμένα και τους συνεργάτες μου που συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό » είπε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Είναι γεγονός ότι γίνονται πάρα πολλά έργα στο δήμο μας, αλλά μένουν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι κυριολεκτικά ένα εργοτάξιο. Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, έργα αγροτικής οδοποιίας και αποκατάστασης κτιρίων, αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης. Δημοπρατήσαμε τα μονοπάτια, που είναι ένα πολύ σοβαρό έργο που θα βοηθήσει το δήμο και το χειμώνα. Αλλά και έργα καθημερινότητας.

Θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή όλο το εργατικό δυναμικό του δήμου εργάζεται στα έργα. Όλοι οι χωματουργοί της περιοχής. Πάνω από 400 άτομα. Και πραγματικά η δημοτική αρχή δηλώνει περήφανη ότι έχει κάνει τη μεγάλη ανατροπή και ο δήμος αυτός πλέον δεν είναι ένας δήμος που δείχνεται με το δάχτυλο ως κατώτερος αλλά ένας δήμος πολύ καλύτερος από πολλούς άλλους.»

Ο κ. Τσαπουρνιώτης στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό που έχει κάνει με τους συνεργάτες του για το επόμενο διάστημα επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη δρομολογήσει πολύ σοβαρές παρεμβάσεις. «Πάνω από 30 μελέτες είναι έτοιμες προς δημοπράτηση. Μόλις βρίσκεται το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, ο δήμος υποβάλλει προτάσεις. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε υποβάλλει 5-6 προτάσεις και αναμένονται εντάξεις νέων έργων. Είμαστε καθόλα έτοιμοι να υποβάλλουμε και άλλες προτάσεις, διότι η ομάδα έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, και οι φρέσκιες ιδέες που κατατίθενται φέρνουν νέα δυναμική και νέα πνοή στον τόπο μας.»

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανάδειξη των παλαιών κτιρίων του δήμου, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι διπλός. «Ο στόχος είναι διπλός, η ανάδειξη αυτών των κτιρίων αλλά και η αξιοποίηση τους. Ήδη έχουν πέσει πολλές ιδέες και σε πολλά χωριά που τα κτίρια αυτά ήταν θα έλεγα παρατημένα, να αξιοποιηθούν είτε ως κοινωνικές υπηρεσίες είτε ως κοινωνικές δομές. Είτε από πολιτιστικούς συλλόγους, και από άλλους που έχουν ανάγκη.»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, αν ο δήμος έχει διαχειριστική επάρκεια ο δήμος ο δήμαρχος απάντησε: « Η δουλειά είναι συλλογική. Η τεχνική μας υπηρεσία είναι ολιγομελής, συνεργαζόμαστε και με εξωτερικά γραφεία όμως θα έλεγα ότι και οι αιρετοί του δήμου, και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, δουλεύουν ασταμάτητα. Ουσιαστικά, έχουν αφήσει το ρόλο το στενό ενός Προέδρου ή ενός αντιδημάρχου και εργάζονται ακατάπαυστά ώστε να ετοιμάζουμε μελέτες.»

Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι έχουν νέες επενδύσεις στον τόπο τους και για τουριστικά καταλύματα. «Μετά από καιρό, και αυτός είναι ο μεγαλύτερος πόθος. Γίνονται νέες επενδύσεις. Ήδη το μεγάλο ξενοδοχείο στη Λίμνη ανοίγει στις 11 Απριλίου, η οποία θα δουλεύει όλο το χρόνο. Και ετοιμάζεται άλλη μία ξενοδοχειακή μονάδα στην Αγία Άννα, με πολυτελείς σουίτες και ελπίζουμε αυτή να είναι η αρχή και να συνεχίσουν να έρχονται νέοι επενδυτές, γιατί εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε τις επενδύσεις και όχι να φρενάρουμε οτιδήποτε φέρνει ανάπτυξη στον τόπο.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2025 23:45

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr