bannernew5

Τελευταία Νέα

Πως απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη - Ποιοι της έδωσαν κινητό τηλέφωνο και οργάνωνε το σχέδιό της;

Ποιος κρύβει την Βίκυ Σταμάτη; Μήπως κατάφερε να διαφύγει στο εξωτερικό τη νύχτα της απόδρασης; Ποιοι και με τι ανταλλάγματα τη βοήθησαν να δραπετεύσει;

Τα ερωτήματα αυτά επιχειρούν να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου κι ενώ είναι πλέον σίγουροι ότι η απόδρασή της ήταν μια καλά οργανωμένη επιχειρήση.

Σύμφωνα με το TheToc, οι αρχές σαρώνουν την περιοχή προκειμένου να συλλέξουν υλικό από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας σε μεγαλύτερη απόσταση αλλά και από τα γύρω καταστήματα και σπίτια της περιοχής καθώς το νοσοκομείο δεν διαθέτει κάμερες ούτε στην κεντρική πύλη του.

Ωστόσο, τα στοιχεία που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν την προνομιακή μεταχείριση που είχε η ασθενής. Παρότι στις 26 Μαρτίου 2015 της είχε αφαιρεθεί το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, νοσηλευτές, γιατροί ακόμη και σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταθέτουν ότι τις τελευταίες ημέρες είχε στην κατοχή της κινητό τηλέφωνο, μέσω του οποίου φαίνεται να οργάνωσε τις τελευταίες λεπτομέρειες της φυγής της. Άμεσα οι αστυνομικοί έχουν κάνει αίτημα άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπίσουν επικοινωνίες ακόμη και το στίγμα του κινητού, αν το έχει ακόμη στην κατοχή της. Η άρση αφορά και τα κινητά των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που έκαναν βάρδιες φύλαξης το τελευταίο χρονικό διάστημα έξω από το δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη.

Το TheToc αναφέρει ότι η εξωτερική βοήθεια είναι δεδομένη για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση και δεν αποκλείουν η οργάνωσή της να προήλθε από τις φυλακές. Εντοπίζουν προσχηματικές συγκρούσεις με φρουρούς και νοσηλευτές, που είχαν ως αποτέλεσμα μία ευνοϊκότερη μεταχείριση νοσηλείας, η οποία φαίνεται να έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στο σχέδιο απόδρασης.

Έχοντας διαπιστώσει την επαφή του Άκη Τσοχατζόπουλου με αρχηγικά μέλη της Ελληνικής Μαφίας μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και τις απανωτές βομβιστικές επιθέσεις σε συγγενείς του Γιάννη Σμπώκου, ως μέσο πίεσης για την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εξετάζουν πολύ σοβαρά την πτυχή μιας πιθανής εμπλοκής ποινικών στην υπόθεση της απόδρασης και δεν αποκλείουν αντίστοιχο σχέδιο για την υπόθαλψη και αποφυγή εντοπισμού της. Η Βίκυ Σταμάτη φαίνεται να ήταν έτοιμη για το νέο ενδεχόμενο απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης, καθώς στον έναν από τους συνηγόρους της κ. Αλέξη Κούγια, όπως είπε ο ίδιος, του εκμυστηρεύτηκε πως «γνωρίζει καλά τι θα κάνει».

Ακόμη και το σημείωμα που είχε γράψει σε τρία χαρτάκια σημειωματάριου, χρησιμοποιώντας τη μισή διάστασή τους είχε ημερομηνία 1 Απριλίου 2015, μερικές ώρες πριν από την φυγή της. Μέρος του περιεχόμενού του έχει ως εξής:

«Καταγγελία σε βάρος δικαστών, διωκτών, πολιτικών και παντός υπευθύνου. Το ζέων (ζωτικής σημασίας) είναι η επικοινωνία με το παιδί μου και η αποσυνδετική σχέση μιας μάνας με τον 9χρονο γιο της. Είναι κίνηση απάνθρωπη και αντιθεραπευτική. Επιβαρύνει την κατάστασή μου. Καταγγέλλω τους δικαστές που άφησαν μια μητέρα να είναι μακριά από το παιδί της. Καταγγέλλω τους δικαστές που άφησαν ένα παιδί χωρίς τη μητέρα του. Ήταν άδικο που δεν με αποφυλάκισαν. Είναι άδικο που άφησαν μάνα χωρίς παιδί. 1 Απριλίου 2015. Βίκυ Σταμάτη».

Αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν ότι το σημείωμα είναι κάπως ασύντακτο και ασυνάρτητο, ότι ο γραφικός χαρακτήρας είναι κακός και εκτιμούν ότι στο κείμενό της δεν εμφανίζει κάποια πρόθεση αυτοκτονίας.

 

imerisia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 12:26

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr