bannernew6

Τελευταία Νέα

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας βραβεύτηκε από το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ - Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε, στις 2 Απριλίου 2015,  στο Ινστιτούτο Θερβάντες τα ετήσια βραβεία του σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους προωθούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία για τη συγγραφή και εικονογράφηση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους, έκδοσης 2014.

Στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκαν οι ελληνικές υποψηφιότητες για τα Διεθνή Βραβεία Andersen 2015-2016, οι υποψηφιότητες για τo βραβείo Astrid Lingren και οι προτάσεις βιβλίων για τους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ.

Το βραβείο «Παντελής και Χρήστος Αλέφαντος» σε παιδική/νεανική βιβλιοθήκη για τη συνολική της δράση, απονεμήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας  

(Έπαθλο: Βιβλία αξίας 500 ευρώ από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.)

O Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Νικολακάκης,  παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε:

«Η  τιμή που γίνεται σήμερα στη  Βιβλιοθήκη μας  ,τη Δημόσια  Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας,  με τη διάκριση  για το παιδικό τμήμα και τα προγράμματα φιλαναγνωσίας είναι μεγάλη και ξεχωριστή  και σας ευχαριστούμε.

Από το 2012 εργαστήκαμε για το άνοιγμα της Βιβλιοθήκης στη πόλη και τη κοινωνία

Δημιουργήθηκε το Παιδικό τμήμα. Τα παιδιά πήραν τη στη Βιβλιοθήκη και την έβγαλαν στη πόλη. Μαζί με τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς , οι εθελοντές, με δημιουργικότητα , φαντασία και μεράκι, αγκάλιασαν τις προσπάθειες μας να καταστεί η Βιβλιοθήκη πόλος Παιδείας & Πολιτισμού!!

 

Η διάκριση ανήκει σε όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που εργάστηκαν με πάθος για το σκοπό αυτό,

  • Στα ακούραστα μόνιμα στελέχη της Βιβλιοθήκης.
  • Στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι,  με την αφοσίωση τους, την αγάπη τους για τα παιδιά και την μέριμνά τους για την προώθηση της φιλαναγνωσίας ,τρία χρόνια τώρα σχεδιάζουν και υλοποιούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

[Περίπου 10.000 μαθητές τόσο της Α/Βαθμιάς όσο και της Β/Βαθμιας εκπαίδευσης παρακολούθησαν ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, από το 2012 έως σήμερα.

Ενδεικτικά, αναφέρομαι σε βιωματικές ξεναγήσεις για τη εξοικείωση των μαθητών με το χώρο και τις λειτουργίες της Βιβλιοθήκης, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων, δημιουργική γραφή, κατασκευές, εικαστικά, προγράμματα με επικαιρικό χαρακτήρα αλλά και με τοπική αναφορικότητα, βιβλιοπαρουσιάσεις, επαφή με την ποίηση, τη μυθολογία, την ιστορία,ακόμα και μείζονα κοινωνικά προβλήματα, όπως η σχολική βία,  πάντα με οδηγό το βιβλίο.]

  • Στην ομάδα φιλαναγνωσίας  Μι φοΡα κιΕνα ΚΑ , πλαισιωμένη από εθελοντές εκπαιδευτικούς για τις αμέτρητες δράσεις φιλαναγνωσίας και  τις  βιβλιοπαρουσιάσεις που πραγματοποίησε με φαντασία, ενθουσιασμό και παιδαγωγικό προσανατολισμό.
  • Στους εθελοντές εκπαιδευτικούς , φοιτητές, εικαστικούς, μουσικούς, τους λάτρεις του βιβλίου που προσφέρουν  χρόνο , ιδέες , κέφι, αγάπη για το παιδί και τη φιλαναγνωσία.

Χάρη σ αυτούς πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές δράσεις της Βιβλιοθήκης τα δύο τελευταία καλοκαίρια, μέσα  στη Βιβλιοθήκη και κυρίως έξω  στους υπέροχους χώρους της πόλης μας.

  • Στο Future Library,για την υποστήριξη, επιμόρφωση και εμψύχωση στην πραγματοποίηση των καλοκαιρινών δράσεων.
  • Στους Φορείς της πόλης και του νομού που στηρίζουν τη Βιβλιοθήκη.
  • Στους  ευγενικούς  χορηγούς μας.
  • Στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικου Βιβλιου , τον πρόεδρο του κ. Ηλιόπουλο για την ποιότητα και κυρίως την έμπνευση που γεννά η  συνεργασία μαζί του.»

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος επισήμανε:

«Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες μπορούν .

Οι δημόσιες Βιβλιοθήκες είναι πλούτος, παρακαταθήκη και φορείς Παιδείας και Πολιτισμού..

Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες  πρέπει να ενισχυθούν με ανθρώπους και να υποστηριχτεί το όραμα να καταστούν πολλαπαλασιαστές  και  εμψυχωτές με ενεργό κοινωνικό, παιδαγωγικό και πολιτιστικό ρόλο.

Η τιμή της παρούσας βράβευσης μας δίνει την ώθηση για να συνεχίσουμε με συνέπεια και ενθουσιασμό την προσπάθειά μας!!»

 

ibby foto 1

 

ibby foto 4

 

ibby foto

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 14:00

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr