bannernew6

Τελευταία Νέα

Παναγιώτης Τζαφέρος: «Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας» - Οι νέες προσλήψεις και οι θέσεις γιατρών που παραμένουν κενές

Με αφορμή τις προσλήψεις που έγιναν πρόσφατα στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτης Τζαφέρος σε συνέντευξή του την Τετάρτη 15 Μαρτίου, στον ΕΥΡΙΠΟ 90FΜ και στην εκπομπή «τάδε έφη…» με την Έφη Ντίνη μίλησε για τη λειτουργία των Νοσοκομείων, την ενδυνάμωση με προσωπικό ευχαριστώντας το ιατρικό-νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά για να ανταποκριθούν στο έπακρο στα καθήκοντα τους.

Παράλληλα όμως, ζητά και την κατανόηση των συνοδών των ασθενών στο Νοσοκομείο που πολλές φορές χάνουν την ψυχραιμία τους και δημιουργούν εντάσεις την ώρα που το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει προσπάθειες να σώσει ανθρώπινες ζωές. Εξήρε το έργο των δύο Διοικητών των Νοσοκομείων Κύμης Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και Καρύστου Αναστάσιο Μίχα που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να λειτουργούν σωστά τα Νοσοκομεία.

Ο ίδιος όπως μαρτυρούν συνοδοί-ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας δεν κάθεται σε μία καρέκλα απασχολούμενος μόνο με θέματα διοίκησης, αλλά περιφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο και μιλά με τον κόσμο προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό.

Με αφορμή τις πρόσφατες προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας ο κ. Τζαφέρος δήλωσε:

«Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε εδώ και χρόνια με την έλλειψη προσωπικού» είπε ο κ. Τζαφέρος και συνέχισε: «Έχουμε 17 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπως τραυματιοφορείς , βοηθούς θαλάμου, κ.α. Μας έχουν έρθει ήδη οι 16 και περιμένουμε και ένα βοηθό ραδιολόγο- ακτινολόγο. Έχουμε ακόμη 8 προσλήψεις επιπλέον για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και των προσφύγων που φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Ριτσώνας. Αφορούν την πρόσληψη ενός ορθοπεδικού, μιας ψυχολόγου, μιας μαίας, ενός τεχνίτη ιατρικού εργαστηριού και ενός βοηθός υγειονομικού. Απομένει να έρθουν ακόμη τρεις, μία μαία, ένας τεχνολόγος –ακτινολόγος και  ο βοηθός νοσηλευτικής».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τζαφέρος αν και οι συμβάσεις των προαναφερόμενων 8 προσληφθέντων ισχύουν μέχρι τα μέσα Αυγούστου υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης αυτών. «Έχω πιέσει και έχω πάρει θετική απάντηση σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ενίσχυση από το ΚΕΕΛΠΝΟ με περισσότερες θέσεις κάλυψης» είπε ο κ. Τζαφέρος και συνέχισε σε ό,τι αφορά την πρόσληψη μόνιμων γιατρών:

« Περιμένουμε 7 γιατρούς συν μία θέση ογκολόγου, την οποία και περιμένουμε να εγκριθεί σύντομα. Με το νέο Νοσοκομείο θα μπορέσει να δημιουργηθεί το Ογκολογικό Τμήμα με χρήματα που προέρχονται από τη διαθήκη Μπαφέρου και να γίνει επιτέλους αυτό που περιμένουν οι πολίτες της Εύβοιας. Έρχονται άμεσα στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας ένας παθολόγος, αναισθησιολόγος, αιματολόγος, παιδίατρος, γενικός χειρουργός, ορθοπεδικός και γενικός χειρουργός».

Ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου της Χαλκίδας αναφέρθηκε και στις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. «Μας λείπει νευροχειρουργός, δερματολόγος ενώ εδώ και 5 χρόνια το Νοσοκομείο δε διαθέτει δερματολόγο» είπε ο κ. Τζαφέρος επισημαίνοντας ό,τι μέχρι να λειτουργήσει το νέο Νοσοκομείο με 88 κλίνες παραπάνω και σύγχρονα μηχανήματα, θα έχουν καλυφθεί και αυτά τα κενά.

Επεσήμανε δε, ο,τι ανανεώθηκε η σύμβαση 14 επικουρικών γιατρών στους για τους οποίους έχουν καταφέρει, εκμεταλλευόμενοι τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, να πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ.

 «Είμαι συγκλονισμένος από τις προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού γιατί αγόγγυστα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Πολλές φορές υπάρχουν μερικές παραφωνίες περισσότερο από συνοδούς και λιγότερο από αρρώστους. Ο καθένας θέλει να εξυπηρετηθεί άμεσα και δε βλέπει ότι δίπλα του ότι υπάρχουν πιο βαριά περιστατικά» δήλωσε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Χαλκίδας.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του Νοσοκομείου, ανέφερε την πολύ καλή συνεργασία που έχει  με την 3Η ΥΠΕ και με το Υπουργείο Υγείας έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα αναλώσιμα.

«Η Υγεία μας αφορά όλους. Δεν έχει χρώμα και πορτοφόλι. Πρέπει να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά γιατί πάνω από όλα μετράει η ανθρώπινη ζωή» είπε ο κ. Τζαφέρος στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και δη αυτούς που προσπαθούν να στρεβλώσουν την δημόσια υγεία.

Προσλήψεις και στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου

«Στην Κύμη γίνεται εξαιρετική δουλειά. Αυτό το έζησα ο ίδιος με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Και η Κάρυστος με τον κ. Μίχα και η Κύμη με τον κ. Χατζημαργαρίτη με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις, κάνουν καταπληκτική δουλειά. Είναι νέοι άνθρωποι με γνώσεις του αντικειμένου. Και στα δυο νοσοκομεία έχουμε προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας 20 ατόμων, έκαστο.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr