Μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 με επίκεντρο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας πάνω από τη Μάνδρα και τη Μαγούλα όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος και έγινε αισθητός σε όλη την Αττική αλλά και τη Χαλκίδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος.
Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές. Η πυροσβεστική κλήθηκε να κάνει 31 απεγκλωβισμούς σε ασανσέρ λόγω της διακοπής ρεύματος.
Στη Χαλκίδα έγινε ιδιαίτερα αισθητή η σεισμική δόνηση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώντας: «Από την ως τώρα ενημέρωσή μας, δεν αναφέρονται ζημιές ή βλάβες από το σεισμό που έλαβε χώρα πριν από λίγα λεπτά. Για οποιοδήποτε πρόβλημα, παρακαλούμε καλέστε την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο 2221020000».



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ