bannernew5

Τελευταία Νέα

Παραμένει στη θέση του!- Δικαίωση για τον Προϊστάμενο της ΟΠΚΕ Ν. Εύβοιας Παναγιώτη Πολύχρονο

Της Έφης Ντίνη

Η δικαίωση δεν άργησε για τον Προϊστάμενο της ΟΠΚΕ Ν. Εύβοιας Παναγιώτη Πολύχρονο ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία ματώνοντας εν ώρα καθήκοντος την στολή του αστυνομικού. Για τους προϊσταμένους του ήταν πάντα ο ριψοκίνδυνος αστυνομικός της πρώτης γραμμής αψηφώντας τον κίνδυνο.

Εκείνος που εμπιστεύονταν πάντα στις πιο δύσκολες αποστολές γιατί γνώριζαν ότι για τον Παναγιώτη Πολύχρονο το καθήκον ήταν πάνω από όλους και από όλα! Δεν αποτελεί τυχαία το πρότυπο για πολλούς μαθητευόμενους αστυνομικούς αλλά και για τα ίδια του τα παιδιά. Τα παιδιά που μεγαλώνει με αξίες και που καθημερινά τα διδάσκει πως ο δρόμος της ζωής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Και οφείλεις να παλεύεις ακόμα και για αυτά που θεωρούν κάποιοι δεδομένα. Τιμή για τον ίδιο που στο Σώμα υπηρετεί και η σύζυγός του.

«Αρσενικό παλιάς κοπής», ο Παναγιώτης Πολύχρονος τηρεί το γράμμα του Νόμου αυστηρά και συνάμα καταφέρνει να ισορροπεί με τον άνθρωπο, Παναγιώτη. Η πάταξη της εγκληματικότητας σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια στη Νότια Εύβοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του. Άλλωστε, ένας άξιος Αξιωματικός της Αστυνομίας, ο Γιάννης Ραχωβίτσας ο άνθρωπος που το όνομα του συνδέθηκε με την εξυγίανση των μεγαλύτερων υποθέσεων για εμπορία ναρκωτικών κάτι διέκρινε στον Παναγιώτη Πολύχρονο και γι’ αυτό από την αρχή της σύστασης της Ομάδας ΟΠΚΕ Ν. Εύβοιας του εμπιστεύθηκε την πιο υπεύθυνη θέση.

Κι εκείνος, τον έβγαλε ασπροπρόσωπο και τον δικαίωσε πολλές φορές για αυτή του την επιλογή μαχόμενος για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. Σε δύσκολες εποχές και με μία Εύβοια που λόγω της πολύ κοντινής απόστασης με την Αθήνα ήταν πόλος έλξης για τα κακοποιά στοιχεία. Ως ρεπόρτερ αστυνομικού ρεπορτάζ ζήσαμε τότε από πολύ κοντά για χρόνια τους αγώνες που γίνονταν από την αστυνομία για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ποιος ήταν όμως ο Παναγιώτης Πολύχρονος και πως από την Αθήνα επέλεξε να ζήσει και να παλέψει για να νιώθουν ασφαλείς και οι συμπατριώτες του στην Εύβοια; Τί ήταν αυτό που σημάδεψε τον ίδιο, τον έστεψε «ήρωα» η καριέρα του στην Ελληνική Αστυνομία και που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πρότυπο για τους νέους στη Σχολή της Αστυνομίας που διαβάζουν και μαθαίνουν για τον ριψοκίνδυνο Παναγιώτη Πολύχρονο που τα έβαλε με τον Πάσσαρη και που έβαψε την στολή του αστυνομικού με το ίδιο το αίμα του πάνω στη συμπλοκή!

Πρότυπο ανδρείας, γενναιότητας, με θάρρος όπως στα «αρσενικά παλιάς κοπής» συναντάς. Που ρίχνεται στη μάχη γνωρίζοντας ότι από αυτή μπορεί να μη βγει αλώβητος. Πάντα ριψοκίνδυνος! Γεννημένος για αυτό που κάνει και από τους λίγους αστυνομικούς που το λέει η καρδιά τους.

Δε θα αναφερθώ στις επιτυχίες που σημείωσε όλα αυτά τα χρόνια η Δ ΟΠΚΕ στο Νομό της Εύβοιας γιατί δε θέλω να κουράσω όσους θα διαβάζουν αυτές τις σειρές που έκρινα ως καθήκον μου να γράψω για έναν άνθρωπο που έχω τη χαρά και την τιμή να γνωρίζω από κοντά και να αποτελεί και έναν από τους καλύτερους φίλους. Ναι γιατί και οι δημοσιογράφοι έχουν καλούς φίλους! Θα πω ότι είμαι περήφανη όπως το ίδιο περήφανοι θα πρέπει να αισθανόμαστε όλοι για την προσφορά του στην πάταξη της εγκληματικότητας στο Νομό.

Όπως περήφανη είναι η οικογένεια του που έχει έναν ήρωα μέσα στο σπίτι! Έναν πατέρα πρότυπο για τους δύο γιους που θέλουν να υπηρετήσουν στην Αστυνομία! Έναν σύζυγο πρότυπο που καταφέρνει να είναι «θηρίο» με τα θηρία και παιδί ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους. Που καταφέρνει να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

Και μετά τα παραπάνω ας δούμε όλα αυτά που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες 10 μέρες. Όταν ένα πρωί σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Πολύχρονος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομία που του έκανε γνωστό ότι ο ίδιος τελείωσε για την ΟΠΚΕ και πως θα υπηρετεί πλέον στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου. Κάποιοι μάλιστα στο άκουσμα της είδησης έσπευσαν να του αδειάσουν το αυτοκίνητο….(Δε θα το συνεχίσω αυτό…)

Στο άκουσμα ότι χωρίς αιτία κάποιοι «καρατομούν» την ιστορία ενός ήρωα που έχει βάψει με το ίδιο το αίμα του την στολή της αστυνομίας εν ώρα καθήκοντος, ξεσηκώνονται και φτάνουν μέχρι το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Ναι εκεί που για πρώτη φορά όπως όλα έδειξαν στη συνέχεια ο Αρχηγός γνώριζε περί τίνος πρόκειται…Βλέπετε υπάρχουν και τα «σαΐνια» που κοιτάζουν να βολευτούν με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Μόνο που αυτοί δε χαίρονται για πολύ. Όπως και σε αυτή την περίπτωση που το θέμα έφτασε μέχρι τον Υπουργό και ευτυχώς που ο Αρχηγός αντιλήφθηκε τι πήγε να κάνει και το έσωσε! Θα έγραφε μαύρη ιστορία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτή την αστυνομία θέλουμε; Τα σχόλια που έγραφε ο κόσμος κάτω από την ανάρτηση του Παναγιώτη Πολύχρονου στην οποία έκανε έναν μίνι απολογισμό των χρόνων του στην Ελληνική Αστυνομία λειτούργησαν ως «πέτρες» στα κεφάλια εκείνων που παίρνουν αποφάσεις ελαφρά τη καρδία…

Το τηλέφωνο χτύπησε και πάλι το πρωί της Δευτέρας. Αυτή τη φορά και πάλι ο Ανώτατος Αξιωματικός ενημέρωνε τον Παναγώτη Πολύχρονο ότι παραμένει στη θέση του! Η δικαίωση δεν άργησε...Μετά από όλα αυτά για ένα πράγμα είμαι πεπεισμένη πως ο μεγάλος γιος του Παναγιώτη Πολύχρονου που θα δώσει τις επόμενες μέρες εξετάσεις για να μπει στην Αστυνομία θα αισθάνεται πλέον περήφανος για αυτή του την επιλογή!

Καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σου, Φίλε Παναγιώτη Πολύχρονε!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 15:53

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr