bannernew6

Τελευταία Νέα

Σπύρος Πνευματικός: «Η μεγάλη διαφορά που μας ξεχώρισε και μας έφερε στο διεθνές προσκήνιο ως «το πετυχημένο μοντέλο της Ελλάδας» είναι ότι η ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε να προστατεύσει τη δημόσια υγεία..»

Ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, κ Σπύρος Πνευματικός μιλώντας σήμερα στην 3η συνεδρίαση επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας επεσήμανε ότι το μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία ήταν αναπόφευκτο για όλον τον πλανήτη.

«Η μεγάλη διαφορά που μας ξεχώρισε και μας έφερε στο διεθνές προσκήνιο ως «το πετυχημένο μοντέλο της Ελλάδας» είναι ότι η ελληνική Κυβέρνηση με ακαριαίες αντιδράσεις κατάφερε να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να μπει, ήδη τώρα που μιλάμε, σε τροχιά στήριξης και γρήγορα και σε τροχιά ανάπτυξης της οικονομίας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το άρθρο 21, για την ταύτιση των ορίων των ΥΠΕ με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, έθεσε το ζήτημα της ένταξης της Εύβοιας στην ΥΠΕ Αττικής, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η απόσταση με την έδρα της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα. «Το νοσοκομείο της Χαλκίδας, που απέχει μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας, θα μπορούσε εύκολα να λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό νοσοκομείο δορυφόρος της πρωτεύουσας και βασική λύση για πληθώρα περιοχών. Ανήκοντας πια στην ΥΠΕ Αττικής η κεντρική του διοίκηση θα καθίσταται πια πολύ πιο εύκολη», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον έθεσε και το θέμα της πλήρους λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου, τονίζοντας τη μεγάλη ευκαιρία να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σε επίπεδο οργανισμού και σε επίπεδο ενίσχυσης με προσωπικό, ένα θέμα το οποίο χρονίζει και ανησυχεί έντονα την κοινωνία της Εύβοιας.

Ο Βουλευτής στάθηκε ιδιαιτέρως στα άρθρα του νομοσχεδίου που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στόχος είναι να σώσουμε τις επιχειρήσεις, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους εργαζομένους».

Για το άρθρο 33 με το οποίο συστήνονται συνολικά 1800 νέες θέσεις ιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για τις ΜΕΘ που έχουν δημιουργηθεί με δωρεές λόγω του κορωνοϊού, σημείωσε ότι «έχουμε την έμπρακτη υλοποίηση της δέσμευσης για ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου ΕΣΥ για το μέλλον, ιδίως στον τομέα της εντατικής φροντίδας που νοσούσε στη χώρα μας. Ο αριθμός των ΜΕΘ έχει ήδη σχεδόν διπλασιαστεί, από 550 περίπου, το σύστημα έχει πλέον πάνω από 1000 ΜΕΘ, με στόχο να φτάσει στις 1200, στο μέσο όρο της Ευρώπης. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει πάνω από 4 χιλιάδες προσλήψεις στον τομέα της υγείας».

Ο αυξημένος αριθμός εντατικών και κρεβατιών μονάδας αυξημένης φροντίδας θα είναι ο πυλώνας ενός Νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως άλλωστε σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη ο Πρωθυπουργός. «Το ΕΣΥ έδειξε μέσα στην κρίση ότι, παρόλες τις ελλείψεις και τις γνωστές κακοδαιμονίες, είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη χώρα» ανέφερε ο κ. Πνευματικός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο άρθρο 37, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά την χορήγηση ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών δημοτολογίου μέσω της πύλης gov.gr και των ΚΕΠ, τονίζοντας ότι τέτοιου τύπου παρεμβάσεις, που επιτρέπουν στον πολίτη να εξυπηρετείται από τις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς ταλαιπωρία, είναι διευκόλυνση του πολίτη στην πράξη και παρακαταθήκη για το μέλλον.

Κλείνοντας, τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή που, έχοντας ελαχιστοποιήσει επιτυχώς τον υγειονομικό κίνδυνο, πρέπει να στραφούμε εντατικά στην ανάπτυξη της χώρας και να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε σε οικονομικό επίπεδο, εξαργυρώνοντας την αναγνώριση και διεκδικώντας τη στήριξη που μας αναλογεί από τους εταίρους μας στην Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαϊ 2020 21:44

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr