bannernew5

Τελευταία Νέα

Νοσοκομείο Κύμης: Στη Χαλκίδα θα διακομίζονται τα περιστατικά μετά τις 19 Απριλίου – Αποκλειστικά το αίτημα των γιατρών στον Μπουραντά και το «γράμμα» στο Χατζημαργαρίτη

Αβέβαιο φαντάζει μέχρι και αυτή την ώρα το μέλλον για το Νοσοκομείο της Κύμης, με τους γιατρούς της Παθολογικής να βγάζουν τις εφημερίες και να καλύπτουν το πρόγραμμα μέχρι κα τις 19 Απριλίου. Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλαν στον Αντιδήμαρχο της Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου οι γιατροί του Νοσοκομείου, τα περιστατικά μετά τις 19 του μήνα αναγκαστικά θα μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviakosmos.gr οι γιατροί με το έγγραφο τους στον Αντιδήμαρχο ζητούν να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι όπως επίσης και ο κόσμος που πρέπει πλέον να γνωρίζει την κατάσταση που θα έχει να αντιμετωπίσει σε λιγότερες από 12 μέρες από σήμερα, με τα περιστατικά του Νοσοκομείου.

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι από την στιγμή που δεν θα υπάρχουν γιατροί να καλύψουν τις εφημερίες στην παθολογική κλινική αμέσως δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Είναι κάτι που επισημάνθηκε από τους παριστάμενους γιατρούς και τους εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κύμης, στη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου, στο Δημαρχείο της Κύμης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Αντιδήμαρχος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, το έγγραφο των γιατρών είναι σε γνώση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Ο δήμαρχος μάλιστα αντέδρασε εγκαίρως με επιστολή του στον Διοικητή των Νοσοκομείων της Εύβοιας, Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη, εκφράζει την ανησυχία του και «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κύμης. Ζητά από τον κ. Χατζημαργαρίτη να δει το θέμα, επισυνάπτοντας και την επιστολή των γιατρών, προκειμένου να φροντίσει έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

Το eviakosmos.gr εξασφάλισε αποκλειστικά το έγγραφο των γιατρών προς τη Δημοτική Αρχή στο οποίο επισημαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και κρίνουν απαραίτητο να ενημερωθεί ο κόσμος, για το τι θα έχει να αντιμετωπίσει από τις 19 Απρίλιου και μέσα στο Πάσχα με τα περιστατικά που θα πηγαίνουν στο Νοσοκομείο της Κύμης.

Στο έγγραφό τους οι γιατροί αναφέρουν μεταξύ άλλων:

« Όπως θα διαπιστώσετε μετά την ανάγνωση του υπάρχουν έντεκα (11) ημέρες κενές τους οι γιατροί μεταξύ άλλων επισημαίνουν εφημέρευσης, συνεχόμενες στο τέλος του μήνα, συγκεκριμένα από 20/4-30/4/21 κατά τις οποίες δεν θα υπάρξει ιατρός προς 16ωρη εφημέρευση στην Παθολογική Κλινική και 24ωρη για τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.
Αυτό σημαίνει ότι κατά το χρονικό διάστημα αυτό, περιστατικά που θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την διάρκεια του 24ώρου στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου και χρήζουν εισαγωγής, θα διακομίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας προς αντιμετώπιση και νοσηλεία.»

Αποκλειστικά στο eviakosmos.gr το έγγραφο των γιατρών του Νοσοκομείου της Κύμης προς τη δημοτική αρχή

epist giatroi1

epist giatroi2

Ο κ. Μπουραντάς μετά το έγγραφο που του έστειλαν οι γιατροί, έστειλε επιστολή στο Διευθυντή των Νοσοκομείων της Εύβοιας, Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη με την οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει αυτό που αναφέρεται στην επιστολή των γιατρών προς το Δήμο, ό,τι από τις 19 Απριλίου και μετά δεν θα εφημερεύει παθολόγος για 16 ώρες το 24ωρο στο Νοσοκομείο της Κύμης, ό,τι η μεταφορά των ασθενών από την Κύμη στη Χαλκίδα δεν είναι σωστή αντιμετωπιση των προβλημάτων υγείας της περιοχής καλώντας τον κ. Χατζημαργαρίτη να εξετάσει το πρόβλημα γιατί όπως αναφέρει ο κ. Μπουραντάς στην επιστολή του, το Ίδρυμα δε μπορεί να στηρίζεται κάθε φορά στην μετακυλήσει των προβλημάτων των περιφερειακών νοσοκομείων.

Το eviakosmos.gr εξασφάλισε αποκλειστικά το έγγραφο που έστειλε στο Διοικητή των Νοσοκομείων ο κ. Μπουραντάς:

egrafo bouradas 1

egrafo bouradas 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από μία σειρά κινήσεων και χωρίς να στοχοποιήσει κανέναν ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου και η δημοτική αρχή πήραν πάνω τους το θέμα του Νοσοκομείου μέχρι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Αρχικά μετά από αίτημα των γιατρών και του σωματείου των εργαζομένων έγινε συνάντηση στο δημαρχείο της Κύμης όπου αναφέρθηκαν παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικών συμβούλων τα προβλήματα του νοσοκομείου από τους παριστάμενους γιατρούς και εκπροσώπους του Σωματείου των εργαζομένων καθιστώντας σαφές ότι το πρόβλημα εντοπίζεται εσωτερικά στη συνεργασία διοίκησης και προσωπικού του Νοσοκομείου. Κάτι που όπως όλα δείχνουν «φρενάρει» και την έλευση νέων γιατρών για να καλύψουν τις θέσεις των παθολόγων στο Νοσοκομείο της Κύμης.

Στη συνέχεια, υπήρξε αλληλογραφία ανάμεσα στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βασιλική Αγγελοπούλου και τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου η οποία επιβεβαίωνε ότι υπάρχει θέμα με την Παθολογική Κλινική και ζητούσε να συζητηθεί το θέμα μέσω τηλεδιάσκεψης. Η πρόταση της είχε θετική ανταπόκριση από τον Αντιδήμαρχο που της ζήτησε να ορίσει τη συνάντηση αυτή στην οποία έβαζε ως βασική προϋπόθεση ο κ. Θεοδώρου να παραβρίσκονται ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης και ο Διοικητής των Νοσοκομείων της Εύβοιας κ. Χατζημαργαρίτης, όπως επίσης και εκπρόσωποι –γιατροί του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Μέχρι τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr δεν έχει απαντήσει η διοικήτρια για αυτή τη συνάντηση. Μάλιστα, πριν την επικοινωνία με την κα Αγγελοπούλου, ο κ. Θεοδώρου είχε αναφέρει ότι θα φέρει προς ψήφιση στο Δ.Σ ένα ψήφισμα στο οποίο θα αναφέρεται η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και στο οποίο θα ζητούσαν να επιληφθούν οι αρμόδιοι για να λυθεί το θέμα. Μεσολάβησε η επιστολή του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά στον κ. Χατζημαργαρίτη ενώ προηγήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη παρουσία του Βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου και του Διοικητή των Νοσοκομείων της Εύβοιας κ. Χατζημαργαρίτη στον οποίον ανέφεραν την κατάσταση που επικρατεί όπως την περιέγραψαν και οι γιατροί και το σωματείο, στο Νοσοκομείο της Κύμης και του ζήτησαν να διερευνήσει το θέμα προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να το δει το θέμα.

«Οι προβληματισμοί έχουν μεταφερθεί στο Υπουργείο. Από κει και πέρα πρέπει οι υπεύθυνοι να επιληφθούν του θέματος» είπε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του στον EVRIPOS 90FM, o Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΜΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ1

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ2

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ3

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝ ΚΥ ΚΥΜΗΣ sign 1 1

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝ ΚΥ ΚΥΜΗΣ sign 1 3

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 15:38

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr