bannernew5

Τελευταία Νέα

«Βόμβα» από το Γουρνή στο Δ.Σ: «Δυστυχώς, δεν έχει ολοκληρωθεί η απόφαση του πεζόδρομου και αυτό που έχουμε κάνει, θα έλεγα ότι είναι παράνομο…»

Σαν «βόμβα» έπεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Ερέτριας η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκου Γουρνή, ότι ο πεζόδρομος της Αρχαίου Θεάτρου, που πήρε ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίαση, να κλείνει και τα Σαββατοκύριακα, δεν προκύπτει, ότι είναι… πεζόδρομος!

Το θέμα, ήρθε μετά την αναφορά του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλη Τσώκου ότι υπάρχει αίτημα των επιχειρηματιών της παραλίας, μετά από παρέμβαση των επιχειρηματιών, για αλλαγή της απόφασης που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση το Δ.Σ, που αφορά στο κλείσιμο του δρόμου.

Αφορμή για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα στάθηκε και το έγγραφο που έστειλαν στον επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης Μπάμπη Καραβά, οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία της Ερέτριας, τους οποίους η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Ερέτριας, τους βρήκε αντίθετους. Και το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Καραβάς.

Να σημειωθεί εδώ, ότι τα τελευταία χρόνια, ο πεζόδρομος, όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα, έκλεινε από τις 3 Ιουνίου, από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί. Φέτος, η απόφαση του Δ.Σ περιλάμβανε το κλείσιμο από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωινό της Δευτέρας.

«Όταν τα τοπικά συμβούλια παίρνουν κάποιες αποφάσεις οφείλω να τις σέβομαι. Εμπιστεύομαι και την κρίση τους και τις αποφάσεις τους. Και ακολουθώ πάντα την εισήγηση των τοπικών όταν έρχονται θέματα προς ψήφιση. Για λόγους σεβασμού, από τη αρχή της θητείας μου. Στο προηγούμενο συμβούλιο, όταν ήρθε το θέμα, το ψηφίσαμε όλοι. Δυστυχώς όμως, ενημερώθηκα ότι υπάρχει ένα έγγραφο με υπογραφές που είναι όλοι οι καταστηματάρχες. Και θεωρώ ότι όταν εμείς κληθήκαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση, δεν είχαμε όλα τα στοιχεία στην κρίση μας για να αποφασίσουμε. Δεν ανέδειξα το θέμα από σεβασμό στο τοπικό συμβούλιο» είπε ο κ. Καραβάς.

«Και το τοπικό συμβούλιο και η Ποιότητα Ζωής έχει πάρει απόφαση να αλλαχτεί η απόφαση που πήραμε. Όμως υπάρχει κόλλημα νομικό γιατί για να αλλάξει μία απόφαση θα πρέπει να περάσουν δύο μήνες. Είναι στη διακριτική ευκαιρία τη δική σας να εκτελέσετε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και της Ποιότητας Ζωής πιο μπροστά» είπε ο κ. Γουρνής απευθυνόμενος στο δήμαρχο.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δήλωσε στη συνέχεια ο Δήμαρχος της Ερέτριας Ιωάννης Δημητρόπουλος ο οποίος ανέφερε στη συνεδρίαση ότι αν είναι κάθε φορά που αντιδρούν κάποιοι να αλλάζουμε τις αποφάσεις, τότε δεν πρέπει να μη νομοθετούμε καθόλου. «Εγώ θέλω να πειστώ με τα επιχειρήματα. Είναι σοβαρό το θέμα και θα το συζητήσουμε πάλι αύριο. Να το ξαναδούμε το θέμα» είπε ο δήμαρχος.

Στην επανατοποθέτηση του ο κ. Γουρνής αφού είχαν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσε ότι ο δρόμος που κλείνουν και θεωρείται πεζόδρομος, δεν είναι στην ουσία πεζόδρομος χαρακτηρισμένος.

«Θα σας στενοχωρήσω λίγο, απλώς θα πω ότι δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί η απόφαση του πεζόδρομου. Και αυτό που έχουμε κάνει θα έλεγα ότι είναι παράνομο. Το 1996 έχει πάρει μία απόφαση ο δήμος για ένα πεζόδρομο. Πρέπει να πάρουμε και πρέπει η Τεχνική Υπηρεσία να δουλέψει πάνω σε αυτό, ότι δεν υφίσταται πεζόδρομος αυτή τη στιγμή και κακώς τον κλείνουμε, αν πάμε με το γράμμα του Νόμου. Γι΄ αυτό πρέπει να κάνουμε ενέργειες. Για να μπορούμε να είμαστε σωστοί και να ακολουθούμε τη νόμιμη οδό. Παρακαλώ πολύ το δήμαρχο στο σημείο αυτό να δώσει προσοχή γιατί υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Γουρνής.

Αυτή η τοποθέτηση δημιουργεί νέα δεδομένα για το πώς θα κινηθεί ο δήμος. Αν όντως είναι όπως ο κ. Γουρνής αναφέρει, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι παρανόμως το δημοτικό συμβούλιο έπαιρνε αποφάσεις και έκλεινε τον κατά τα άλλα χαρακτηρισμένο πεζοδρόμο.

Το θέμα επέρχεται τη Δευτέρα μετά από πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας για να συζητηθεί δια περιφοράς και να παρθεί προφανώς α κριθεί απαραίτητο νέα απόφαση από το Δ.Σ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 15:51

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr