bannernew5

Τελευταία Νέα

Τσαπουρνιώτης: «Μια βροχή σήμερα το πρωί ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν δέκα σπίτια στην Αγία Άννα» – Βάζει εφαρμογή στην ιστοσελίδα του δήμου για πρόβλεψη του καιρού ανά τρεις ώρες

Σε απόγνωση αλλά χωρίς να το βάζει κάτω για ακόμα μία φορά ο Δήμαρχος Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα καιρικά φαινόμενα που μετά την καταστροφική πυρκαγιά το καλοκαίρι, μόνο επικίνδυνα μπορούν να χαρακτηριστούν στο δήμο. Συγκεκριμένα, ο κ.Τσαπουρνιώτης μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον EVRIPOS 90FM, αφού περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε με τις καιρικές συνθήκες στο δήμο του, εστιάζοντας στις καταστροφές που επήλθαν μετα την σημερινή βροχή σε 10 σπίτια στην παραλία της Αγίας Άννας, τόνισε ότι με τη γραφειοκρατία που υπάρχει στο Κράτος, τα έργα θα καθυστερήσουν.

Ο ίδιος προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων που ζουν στο δήμο, μίλησε με την ΈΜΥ έτσι ώστε να έχουν πλέον αναλυτικό δελτίο καιρού για την περιοχή και να ενημερώνεται online στη σελίδα του δήμου, ο κόσμος ανά τρίωρο για τα καιρικά φαινόμενα. Μίλησε και με τον κ. Καλλιάνο, το μετεωρολόγο, ώστε να βάλουν μία εφαρμογή και ο κόσμος να βλέπει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Εγώ θα ξεκινήσω ρωτώντας σας τι καιρό κάνει εκεί τώρα.

Έχουμε άσχημο καιρό! Μία βροχή σήμερα το πρωί ήταν αρκετή για να δημιουργήσει προβλήματα στην παραλία της Αγίας Άννας. Δυστυχώς αυτός ο χειμώνας που έρχεται και είναι μπροστά μας θα έχουμε καθημερινά τέτοια φαινόμενα εδώ στην περιοχή, διότι αυτό το συμπαγές δάσος που υπήρχε, πλέον έχουν μείνει κουφάρια και όλο το νερό κατεβαίνει προς τα παράλια με μεγάλη ορμή και δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Έχουμε καταστροφές δηλαδή εκ νέου τώρα στην παραλία της Αγίας Άννας;

Σπίτια τα οποία πλημμύρισαν την προηγούμενη εβδομάδα, ξανά πλημμυρίσαν μέσα σε μία ώρα σήμερα. Με τους ανθρώπους οι οποίοι κατοικούν εκεί να τα εγκαταλείπουν είναι δίνουν μάχη ουσιαστικά; Οι άνθρωποι είναι όλοι εκεί και καθαρίζουν μαζί με δύο μηχανήματα και τους ανθρώπους του δήμου, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση.

Πόσα σπίτια είναι αυτά Δήμαρχε;

Σήμερα πλημμύρισαν γύρω στα 10 σπίτια.

Τι μέτρα πρέπει να πάρετε τώρα;΄Βέβαια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για να μιλάμε τέλος Οκτώβρη για αντιπλημμυρικά έργα, όμως άμεσα τι μέλλει γενέσθαι εκεί; Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση;

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται άμεσα αντιπλημμυρικά έργα. ‘Όλοι γνωρίζουμε τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία που υπάρχει στο ελληνικό κράτος. Μελέτες, ένταξη των έργων, δημοπρασία, υλοποίηση όλο αυτό το διάστημα χρειάζεται αρκετός χρόνος για να γίνουν τα έργα. Εμείς τώρα έχουμε προβεί σε προσωρινές λύσεις. Έχουμε κάνει κάποια ανοίγματα. Έχουμε σπάσει κάποιους φράχτες για να περνάει το νερό προς τη θάλασσα. Όμως δεν είναι αρκετό, γιατί η Αγία Άννα είναι κάμπος η παραλία και πλημμυρίζει με το παραμικρό.

Μήπως οι άνθρωποι αυτοί που κινδυνεύουν, έστω και με λίγη βροχή, θα πρέπει να μπουν στην διαδικασία να εγκαταλείψουν τα σπίτια; Έχετε συζητήσει μαζί τους μήπως πρέπει από ένα σημείο και μετά να μην μείνουν άλλο στην περιοχή;

Προχθές που είχαμε ενημέρωση από την ΕΜΥ για έκτακτα καιρικά φαινόμενα είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Είχαν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Όμως χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και σήμερα μίλησα με την ΈΜΥ να έχουμε αναλυτικό δελτίο να ενημερώνεται online στη σελίδα του δήμου ο κόσμος ανά τρίωρο για τα καιρικά φαινόμενα. Μίλησα και με τον κ. Καλλιάνο τον μετεωρολόγο, ώστε να βάλουμε μία εφαρμογή και ο κόσμος με βλέπει τι θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Τελευταία άρθρα από τον/την Έφη Ντίνη

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr