100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ο Α. Τοουλιάς από τον Ορχομενό: «Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ- Στο Βαθύ κόκκινο η Φθιώτιδα – Δεν υπάρχει ανησυχία για την Εύβοια- Τα ποσοστά εμβολιασμού»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τη δήμαρχο Ορχομενού, έφεραν το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία του Ορχομενού, την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 5Ης ΥΠΕ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε την ίδια μέρα το πρωί στην εκπομπή «τάδε έφη», στο ράδιο EVRIPOS 90FM, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γιατρός, Ανδρέας Τοουλιάς, ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε αυτή την κίνηση και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν την πρώτη, τη δεύτερη η ακόμα και την τρίτη δόση στον Ορχομενό.

«Σε συνεργασία με τη δήμαρχο, τη Βούλα την Κάραλη, φέραμε την κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, να κάνει σε όλο τον κόσμο, πρώτες, δεύτερες, τρίτες δόσεις, , όποιος θέλει, με αρκετά εμβόλια έχουμε έρθει εδώ. Πρέπει να προωθήσουμε τον εμβολιασμό» δήλωσε ο κ. Τοουλιάς και συνέχισε:

«Ο Ορχομενός είναι μία περιοχή που υστερούσε λίγο από εμβόλια. Και είπαμε να τονώσουμε λίγο το ενδιαφέρον του κόσμου. Στην πλατεία έχουμε στήσει την κινητή μονάδα και μέχρι τώρα, δόξα τω Θεώ έχουμε μεγάλη προσέλευση. Η δήμαρχος έχει κάνει και μία καμπάνια με τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των χωριών, να πειστεί ο κόσμος να κάνει το εμβόλιο. Και όπως βλέπουμε τώρα η προσέλευση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη για πρώτες δόσεις. Και δεύτερες και τρίτες φυσικά.» Ο κ. Τοουλιάς ανέφερε στη συνέχεια ότι όπου αλλού ζητηθεί να γίνει το ίδιο σε συνεργασία με τους δήμους, θα το κάνουν.

Σε ότι αφορά την κατάσταση με τον covid 19 σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, ο κ. Τοουλιάς ανέφερε ότι παραμένει στο βαθύ κόκκινο η Φθιώτιδα όπου εδώ και δέκα μέρες τα νούμερα που σημειώνονται είναι τριψήφια, και επικεντρώνονται στη Λαμία, η οποία να σημειωθεί ότι σε ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 56%. Η Φθιώτιδα, σα Νομός, είναι στο 51%. Ενώ πρώτη σε ποσοστό εμβολιασμού είναι η Βοιωτία με 62%, πλήρως εμβολιασμένοι. Ακολουθεί η Εύβοια με 57%, η Φωκίδα με 43% και η Ευρυτανία με 40%.

Μέχρι χθες (Τετάρτη), οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες στη Στερεά Ελλάδα ήταν στο πορτοκαλί. «Φοβάμαι την Ευρυτανία μην κοκκινίσει» είπε ο κ. Τοουλιάς επισημαίνοντας ότι ο δείκτης θετικότητας στην Εύβοια είναι χαμηλός στο (0,6). Είναι χαμηλά τα ποσοστά και πάει καλύτερα από όλες τις περιφερειακές ενότητες, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Τοουλιάς.

Σε ότι αφορά τις κλινικές κόβιντ και τις ΜΕΘ στα Νοσοκομεία Λαμίας και Χαλκίδας, ο κ. Τοουλιάς είπε ότι στο Νοσοκομείο της Λαμίας στην κλινική ήπιας νοσηλείας 68 κλίνες από τις 73 κατειλημμένες και οι 12 κλίνες που διαθέτει στη ΜΕΘ κοβιντ. Στη Χαλκίδα, τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς μέχρι και την Πέμπτη η κλινική ήπιας νοσηλείας κοβιντ είχε κατειλημμένα 10 κλίνες από 32 που διαθέτει. Να σημειωθεί ότι απο το σημείο που γινονταν οι εμβολιασμοί πέρασαν στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συνοδευόμενος απο την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

 orchomenos2

orchomenos3

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 00:17

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr