bannernew6

Τελευταία Νέα

Η Αγία Άννα αποκτά Αλιευτικό Καταφύγιο –Περήφανος ο Τσαπουρνιώτης για τη συνεργασία του με το Σπανό και δική του ομάδα στο δήμο

Μόνο συγκίνηση κρύβουν τα λόγια του αεικίνητου δημάρχου Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη, που σήμερα είδε να παίρνει σάρκα και οστά με τη βοήθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ένα έργο πνοής για το δήμο που αφορά το λιμάνι της Αγίας Άννας. Στο πλευρό του, συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Βαγγέλης Κούκουζας – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Υπήρξε ένας από τους στόχους της δημοτικής παράταξης προεκλογικά. Αφού ανέσυραν με την Περιφέρεια, από τα συρτάρια την ξεχασμένη όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τη μελέτη του συγκεκριμένου έργου, από το 2008, σήμερα έκαναν ποδαρικό στο χώρο κατασκευής του λιμένα στην Αγία Άννα. Να σημειωθεί ότι η Αγία Άννα είναι μία Δημοτική Ενότητα που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου και εν συνεχεία από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν άμεσα οι όποιες παρεμβάσεις που αφορούν έργα υποδομής. Και το 2022 έκανε ποδαρικό με ένα σημαντικό έργο για την υλοποίηση του οποίου υπάρχει αγαστή συνεργασία από πλευράς δήμου και Περιφέρειας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε και το έκδηλο από την αρχή, ενδιαφέρον του Φάνη Σπανού να ολοκληρωθεί η μελέτη και να προχωρήσει το συντομότερο στην υλοποίηση του έργου. Στις αρχές του καλοκαιριού η Περιφέρεια ολοκλήρωσε τις μελέτες και ενέταξε με 7,2 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΠΑΛ Αλιείας και θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το Αλιευτικό Καταφύγιο της Παραλίας Αγίας Άννας.

«Σήμερα, στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής της βόρειας Εύβοιας, το έργο αυτό είναι πλέον μια απόλυτη ανάγκη για την ανασυγκρότηση του τόπου, τόσο ως άμεση δημόσια επένδυση, όσο και - κυριότερα - ως πεδίο ανάπτυξης και στήριξης ελπιδοφόρων κλάδων της τοπικής οικονομίας, όπως είναι η Αλιεία και ο Τουρισμός.

Υπογράψαμε σύμβαση και ξεκινάμε να κατασκευάζουμε το έργο, που περιλαμβάνει:

• Προσήνεμο μόλο συνολικού μήκους 135 μ. με εξωτερική θωράκιση από τεχνητούς ογκόλιθους

• Τέσσερα παραλιακά κρηπιδωμάτα 17 μ., 4,5 μ., 22,75 μ. και 52,15 μ.

• Ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών πλάτους 7,55 μ.

• Προβλήτα σχήματος “Γ” με τμήματα : επιφανείας 344 τ.μ. και 319 τ.μ.

• Λιμενολεκάνη έκτασης 5500 τ.μ. περίπου, με μέσο βάθος 7 μ.

Έχουμε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 24 μήνες και δουλεύουμε για την ταχεία και άρτια ολοκλήρωση» δήλωσε κατενθουσιασμένος ο Περιφεερειάρχης Φάνης Σπανός.

Απερίγραπτη και η χαρά του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη ο οποίος δήλωσε:

«Με την έναρξη υλοποίησης ενός πολύ μεγάλου κ σημαντικού αναπτυξιακού έργου ξεκίνησε η χρονιά για τον Δήμο μας!!! Η Αγία Άννα αποκτά το δικό της Λιμάνι!!!! Με την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής θέσαμε ως στόχο την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου!!!Η ξεχασμένη μελέτη του 2008 ανασύρθηκε από τα συρτάρια χάρη στον Περιφερειάρχη κ την ομάδα του!!! Από την δική μου μεριά μόνο περηφάνια για την δική μου δημοτική ομάδα η οποία δούλεψε πολύ ώστε σήμερα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο!!!»

agia ana alieftiko1

agia ana alieftiko2

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2022 20:12

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr