bannernew6

Τελευταία Νέα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Την Τετάρτη η 24ωρη Πανυγειονομική απεργία (ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Χαλκίδας συμμετέχει την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στην 24ωρη Πανυγειονομική απεργία. Στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Χαλκίδας θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Τ.Ε.Π του Γ.Ν. Χαλκίδας διεκδικώντας:

  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων!
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!
  • Άρση των αναστολών και επιστροφή όλων των υγειονομικών εργαζομένων!
    Ένταξη στα ΒΑΕ!
  • Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.
  • Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους, κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
  • Συνάδελφοι/σσες, πέρασαν δύο χρόνια από την πανδημία του κορονοϊού και όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα νοσοκομεία, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την προστασία της υγείας και της ζωής των ασθενών μας.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Χαλκίδας σε ανακοίνωση του αναφέρει επίσης:

Κυβέρνηση – Διοίκηση – ΥΠΕ ….Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….

Νο1 Λένε ότι με την μοριοδότηση - κοροϊδία, οι εκατοντάδες συμβασιούχοι του νοσοκομείου μας θα μονιμοποιηθούν, αυτό υποσχέθηκε και ο Διοικητής, αυτά λέει και η κυβέρνηση. Υπάρχει ήδη η αρνητική εμπειρία της προκήρυξης 2Κ όπου εκατοντάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι, με πολύχρονη προϋπηρεσία έμειναν «εκτός» παρά την πολυδιαφημισμένη «μοριοδότηση». Τάζουν για να μην διεκδικούμε. Μόνο η κινητοποίηση των υγειονομικών μπορεί να επιβάλλει προσλήψεις, μόνο το δυνάμωμα του αγώνα.

Νο2 Λένε ότι αν μπει εργολάβος στη φύλαξη και την καθαριότητα θα προσλάβει τους εργαζόμενους που είναι ήδη στα πόστα αυτά. Κανείς δε μπορεί να το εξασφαλίσει αυτό. Ο εργολάβος παίζει με τους δικούς του όρους. Θέλει φθηνό εργατικό δυναμικό, αναλώσιμο. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη στο Νοσοκομείο μας, έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργολάβος. Απλήρωτοι για μήνες, απάνθρωποι όροι δουλειάς και πολλά άλλα.

Νο3 Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις μετακινήσεις των αναισθησιολόγων. Απόδειξη του ψέματος αποτελεί η κατάσταση που διαμορφώθηκε τη Δευτέρα 21/2, όπου το νοσοκομείο είχε 1 αναισθησιολόγο. Αυτό είχε ως συνέπεια να αναβληθούν όλα τα χειρουργεία. Αλήθεια αναλαμβάνει η κυβέρνηση την ευθύνη αν στους ασθενείς αυτούς προκύψει οτιδήποτε; Να σημειωθεί ότι σε κάποιους από αυτούς είναι η 2η αναβολή.

Η κατάσταση μόνο προς το καλύτερο δεν πάει. Αγανάκτηση μας προκαλεί το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής για την «Μεταρρύθμιση καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», που διατηρεί τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων (γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, διαιτολόγων, φυλάκων, διοικητικών, κλπ). Ταυτόχρονα, η επιτροπή "βαθμολογεί" ως χαμηλού κινδύνου πολλά επαγγέλματα/ειδικότητες στις δημόσιες μονάδες υγείας, οπότε

υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μείωσης του ανθυγιεινού επιδόματος σε χιλιάδες συναδέλφους.

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι αυξήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι αυξήσεις σε θέρμανση κλπ, μόνο επιβράβευση του αγώνα μας δεν είναι. Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για το επίδομα που δόθηκε τα Χριστούγεννα, στους μάχιμους υγειονομικούς, μας το παίρνει διπλά και τριπλά πίσω.

ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11:00π.μ.

στην ΕΙΣΟΔΟ του Τ.Ε.Π.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 22:21

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr