bannernew5

Τελευταία Νέα

Μώρος- Μαραγκός στην Αιδηψό -Ξεκίνησε ο μαστογραφικός έλεγχος-Δέσποινα Μαραβέλη: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα πρέπει άμεσα να το επαναλάβουμε»

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στα Λ. Αιδηψού, η από κοινού πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Εύβοιας, με το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας για την υλοποίηση Δωρεάν Μαστογραφικών Ελέγχων σε όλη την Περιφέρεια του Νομού, σε συνεργασία πάντοτε με την Αντικαρκινική Εταιρεία.

Από τις 9 το πρωί κινητή μονάδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας μέχρι τις 17:00 θα πραγματοποιήσει συνολικά 40 ελέγχους μετά από ραντεβού, σε γυναίκες από την περιοχή της Αιδηψού και της Ιστιαίας, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε Μαστογραφικό έλεγχο. 

Στα Λ. Αιδηψού βρίσκονται από το πρωί και εκπροσωπούν το Επιμελητήριο Εύβοιας ο Α΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Μώρος και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός. Μαζί τους (φωτο) και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού Δέσποινα Μαραβέλη.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού με αφορμή το δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Αιδηψό, μίλησε στην εκπομπή «τάδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου επισημαίνοντας ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και θα πρέπει άμεσα να επαναληφθεί.

«Είναι μία πρωτοβουλία ενόψει της γιορτής της γυναίκας στις 9 Μαρτίου, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, την οποία αγκάλιασε το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εύβοιας, το ΣΑΜΕΕ, μαζί με την Αντικαρκινική Εταιρία» είπε η κα Μαραβέλη και συνέχισε:

«Το υλοποιούμε σε διάφορά μέρη της Εύβοιας. Ξεκινώντας βέβαια, από την πόλη της Αιδηψού, στις 25 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή. Η διαδικασία θα γίνει στο χώρο του ΟΛΝΕ, στο λιμάνι της Αιδηψού θα έρθει ο κινητός μαστογράφος. Ο ΟΛΝΕ είναι δίπλα στην όλη προσπάθεια που γίνεται.»

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Μαραβέλη είναι πάρα πολύ μεγάλη. «Σκεφτείτε ότι για τα ραντεβού που ήταν προκαθορισμένα, για την περιοχή της Αιδηψού, γιατί γίνεται σε συνεργασία με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους στο βόρειο κομμάτι, που ασχολούμαι εγώ. Υπήρχαν κάποια άτομα από τον Εμποροεπαγγελματικό κόσμο της Αιδηψού και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιστιαίας. Τα άτομα της Αιδηψού, από την Τρίτη το βράδυ, που ανέβηκε στα social media, η ανακοίνωση, την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι είχαν κλειστεί όλα. ‘Έχουμε κρατήσει αναμονή για πάνω από 20 άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να κάνουν μαστογραφία. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τις γυναίκες της περιοχής για μαστογραφία» είπε η Πρόεδρος.

Από τη στιγμή που τα νούμερα στις αναμονές αυξάνονται όπως είπε η κα Μαραβέλη, θα προσπαθήσουν σαν Ομοσπονδία να ξαναφέρουν κινητό μαστογράφο στην περιοχή.

«Ξέρετε, οι γυναίκες στην περιοχή, και πόσο μάλλον στην περιοχή της Β. Εύβοιας, έχουν ανάγκη να κάνουν κάποιες εξετάσεις τις οποίες οικονομικά ίσως και να μη μπορούν. Οπότε αυτό που μπορούμε το κάνουμε. Έστω αυτό που μπορεί να είναι το ελάχιστο, είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτές» δήλωσε η κα Μαραβέλη η οποία ευχαρίστησε για ακομη μία φορά τον Οργανισμό Λιμένων Εύβοιας, που είναι αρωγός και στηρίζει την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Δωρεάν Μαστογραφικών Ελέγχων έχει ως εξής : 

 •   26  Φεβρουαρίου 2022  στη Λίμνη   

•   27  Φεβρουαρίου 2022  στην Αγία Άννα

•   28  Φεβρουαρίου 2022 στην Χαλκίδα

•   01  Μαρτίου 2022  στο Αλιβέρι     

•   02  Μαρτίου 2022 στα Νέα Στύρα 

moros maragos mastografia

Ο Α Αντιπρόεδρος Νίκος Μώρος με τον ΓΓ του Επιμελητηρίου Γιάννη Μαραγκό και εκπροσώπους του Φορέα, την κα Γιαννίκου Ιωάννα και τον κ. Ζουμπουρλής Γιώργος, ακτινολόγους/τεχνολόγους

272789761 640698153681776 4918842247352473299 n

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλογου Αιδηψού Δέσποινα Μαραβέλη με το Λιμενάρχη Αιδηψού Σωτήρη Δανίκα και το προσωπικό της κινητής μονάδας μαστογραφίας 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 16:03

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr