100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ι.Μ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων και το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου πως η κορυφαία και αιώνια αρετή είναι η αγάπη -Αρετή, την οποία κατείχαν και καλλιεργούσαν οι Αγ. Ανάργυροι προς το Θεό και τους ανθρώπους

Φωτογραφίες: Θωμάς Χατζής

 Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Ιερείς της περιοχής, χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καμαρίων Ιστιαίας.

 Στο λόγο που απεύθυνε προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Αναργύρων, στην δωρεάν εξάσκηση της ιατρικής τους επιστήμης στους ανθρώπους, προς δόξαν του Θεού και στο μαρτυρικό τους τέλος από τον δάσκαλος τους, που τους φθόνησε, επειδή τον ξεπέρασαν στην ιατρική. Ενώ, επίσης, τόνισε ότι έχοντας ως παράδειγμα τους Αγίους Αναργύρους μπορούμε να συνδυάσουμε την Πίστη με την Επιστήμη με άριστο τρόπο.

Λίγο πριν την Απόλυση, χειροθέτησε Αναγνώστη τον μαθητή Λυκείου κ. Βασίλειο Λάβα, υιό του Εφημερίου της εορταζούσης Ενορίας π. Αλεξάνδρου Λάβα και κατά τον νουθετήριο λόγο του τον επαίνεσε, για την επιμέλεια του στα ιερά γράμματα, ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προκόπτει στην ηλικία και την σοφία.

 Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο τον π. Αλέξανδρο Λάβα, αναφέροντας ότι στο πρόσωπό του τιμά την Ενορία και την καλή του πρεσβυτέρα και όλη την οικογένειά του και το φιλόκαλλο έργο που επιτελεί στην Ενορία, ενώ τόνισε ότι η ευπρέπεια του Ιερού Ναού και οι αγιογραφίες είναι έργα των χειρών του.

 Την κυριώνυμη ημέρα, Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και των Ιερέων της Λουτροπόλεως και των περιχώρων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Λ. Αιδηψού.

 Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το λόγο γύρω από το περιεχόμενο της αποστολικής περικοπής της ημέρας, υπογραμμίζοντας πως η κορυφαία και αιώνια αρετή είναι η αγάπη. Αρετή, την οποία κατείχαν και καλλιεργούσαν οι Αγ. Ανάργυροι προς το Θεό και προς τους ανθρώπους με την ανάργυρη παροχή των γνώσεων και των υπηρεσιών τους στους πάσχοντες.

IMX 7.1.2022 017

IMX 7.1.2022 013

IMX 7.1.2022 006

IMX 7.1.2022 003

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 12:32

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr