bannernew6

Τελευταία Νέα

ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: Ο Λάμπρος Ρόδης και το λαμπρό ταξίδι στη συγγραφή των βιβλίων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Πριν από λίγες μέρες, η Πρόεδρος Διεθνούς και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου και η δημοσιογράφος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, Εφη Ντίνη είχαν την τιμή να παραβρεθούν στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Βοιωτίας, για τα 70 χρόνια.

Η τιμή διπλή! Αφού επίσης ένα μέλος του Δ.Σ και συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Λάμπρος Ρόδης με καταγωγή από τη Βοιωτία, είχε επίσης την τιμητική του, καθώς βραβεύτηκε από το Επιμελητήριο Βοιωτίας για τη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια, ως δημοσιογράφος στο θεσμό, αλλά και για το συγγραφικό του έργο, τα δύο βιβλία που επιμελήθηκε ο ίδιος και έγραψε.

Το ένα αφορά στην ιστορική πορεία του επι 35 χρόνια Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνδιάδη και το άλλο αποτελεί ένα λεύκωμα των 70χρόνων του Επιμελητηρίου. Ιδιαίτερη τιμή για μας, που ο Λάμπρος Ρόδης εισέπραξε τα εύσημα από όλους για την πολύ σοβαρή και επίπονη δουλειά που έκανε, συλλέγοντας αφενός πληροφορίες και γράφοντας το βιβλίο της επιχειρηματικής ζωής του κ. Αγνδιάδη αλλά και του Επιμελητηρίου της Βοιωτίας που τα 70 αυτά χρόνια έχει συμβάλει τα μέγιστα, στην ανάπτυξη της οικονομίας της Βοιωτίας.

Ευχόμαστε στον εξαίρετο συνάδελφο πάντα επιτυχίες!

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων με χαρά και ιδιαίτερη τιμή εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το επετειακό λεύκωμα για τα 70 χρόνια του Επιμελητηρίου Βοιωτίας έγραψε και επιμελήθηκε ένας δικός μας άνθρωπος. Ο πολύ καλός συνάδελφος Λάμπρος Ρόδης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων είναι ο συγγραφέας των επετειακών εκδόσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, οι οποίες εκδόθηκαν με την συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

IMG 6153 1068x801

Η ιστορία του επιμελητηρίου περιγράφεται με λεπτομερείς αναφορές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Είναι η αποτύπωση των προσπαθειών του επιμελητηρίου μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Ο Βοιωτός δημοσιογράφος κατάφερε με την πένα του να δημιουργήσει ένα καλογραμμένο και καλαίσθητο λεύκωμα που πλέον θα βρίσκεται στις βιβλιοθήκες όλων των Επιμελητηρίων μιας και ήταν όλοι οι εκπρόσωποί τους στην εκδήλωση.

Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε το δημιούργημα του Λάμπρου Ρόδη και η συνέχεια της συγγραφικής του δραστηριότητας θα συνεχιστεί μιας και οι προτάσεις ήταν πολλές.

«Με αυτές τις εκδόσεις κρατάμε ζωντανή την ιστορία μας αλλά και την παράδοση των επιμελητηριακών θεσμών. Η έκδοση τέτοιων λευκωμάτων είναι η παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές. Πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο και όλα τα επιμελητήρια να αποκτήσουν το δικό τους λεύκωμα. Υπάρχει πλούσιο υλικό που περιμένει να αξιοποιηθεί. Τώρα είναι η ευκαιρία μας» δήλωσαν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της χώρας που μιλήσαμε μαζί τους.

IMG 2040 1 696x522

Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα δεν μαθαίνουμε μόνο την ιστορία του επιμελητηρίου Βοιωτίας αλλά και για την κοινωνική ζωή, την παράδοση, την κουλτούρα της περιοχής. Μέσα από μια έρευνα που διήρκησε 2 χρόνια ο πολύ καλός συνάδελφος αξιοποίησε τις πηγές του αλλά και το προσωπικό του αρχείο από την πολύχρονη ενασχόλησή του με το επιχειρηματικό ρεπορτάζ, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, τα άρθρα και τα ρεπορτάζ του στον  Τοπικό Τύπο καθώς επίσης και μέσα των από την αρχισυνταξία των «Επιχειρηματικών Νέων» την περιοδική έκδοση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Σημαντικό ρόλο έχουν και οι φωτογραφίες που του δόθηκαν για την έκδοση από φωτογράφους της περιοχής, από προσωπικά αρχεία ιδιωτών αλλά και από τον Αριστείδη Ρούσσαρη δικηγόρο, συλλέκτη, συγγραφέα και τ. δήμαρχο Λεβαδέων.

IMG 2076 scaled e1657098244216 696x522

Πολλοί και σημαντικοί οι άνθρωποι και οι συνεργάτες που συνέβαλλαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το συγγραφικό έργο. Με πρώτον από όλους τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη καθώς και τη Διοίκηση που τον εμπιστεύθηκαν και του ανέθεσαν το σχεδιασμό και την υλοποίηση του επετειακού λευκώματος. Όλους τους αναφέρει στο λεύκωμα ο Λάμπρος Ρόδης ευχαριστώντας τον καθένα ξεχωριστά για την πολύτιμη βοήθεια στην υλοποίηση του εξαιρετικού αυτού λευκώματος.

IMG 2088 scaled e1657098304371 696x928

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός του επετειακού λευκώματος ο αγαπητός συνάδελφος έγραψε και ένα ακόμη βιβλίο. Την ιστορία του Παναγιώτη Αγνιάδη με τίτλο ΠΡΩΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού. Επίσης είναι Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Στο βιβλίο βλέπουμε την πορεία του αξιόλογου αυτού ανθρώπου ως επιχειρηματία μέσα στα χρόνια της αλλά και της ενασχόλησής του με τα κοινά.

71 696x522

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 15:53

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr