bannernew6

Τελευταία Νέα

Η Κατερίνα Καζανη επισημαίνει: Οκτώβριος μήνας γεμάτος δράσεις και στην Εύβοια για την πρόληψη του Καρκίνου –Επιτυχημένη δράση με την Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Εύβοιας- Η συνεργασία με φορείς και Συλλόγους

 

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας, αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού. Η γυναικολόγος –μαιευτήρας του Νοσοκομείου της Χαλκίδας Κατερίνα Καζάνη, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους πραγματοποιούν μία σειρά από δράσεις σε όλο το Νομό. Με αφορμή την πρώτη δράση με την Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων, την περ. Πέμπτη και Παρασκευή, σε συνεργασία με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας, πραγματοποίησαν τεστ Παπανικολάου, σε γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα στην Εύβοια αλλά και σε συζύγους των Λιμενικών που υπηρετούν στο Νομό μας. Με αφορμή αυτή τη δράση, η ιατρός Κατερίνα Καζάνη, μίλησε στην εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

 

Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάς για την επιστήμονα Κατερίνα Καζάνη, την γυναικολόγο, μαιευτήρα. Μια γυναίκα, η οποία έχει βοηθήσει και μέσα από το be-live, που θα κάνουμε μια άλλη εκπομπή ξεχωριστή, βοηθώντας να τεκνοποιήσουν ζευγάρια με τη μέθοδο της εξωσωματικής ή ζευγάρια που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε Κέντρα έξω. Υποστηρίζει και αυτό το κομμάτι εδώ ως Ευβοιώτισσα, να πω όμως ότι η Κατερίνα η Καζάνη, την έχετε γνωρίσει και μέσα από την αυτοδιοίκηση και την έχετε γευτεί, φαίνεται ότι διαγράφει και μια άλλη πορεία, και στο πολιτικό κομμάτι. Όμως, σήμερα εδώ εμείς θα συζητήσουμε με την Κατερίνα την Καζάνη για μία πολύ σημαντική δράση που γίνεται με την ένωση λιμενικών Εύβοιας, δωρεάν μαστογραφίες και γυναικολογικός έλεγχος, πάμε να την καλημερίσω την Κατερίνα την Καζάνη, να την ευχαριστήσω που αφιέρωσε χρόνο να την έχουμε μαζί μας σήμερα.

Καλημέρα

Την Κατερίνα την Καζάνη την γνωρίζω χρόνια, αλλά θα κρατήσουμε το τυπικό της διαδικασίας. Πάμε λίγο να δούμε τη δράση την οποία ξεκίνησε σήμερα από την πόλη της Χαλκιδας, μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία θα έλεγα την οποία την υποστηρίζεις και ο γιατρός και ως άνθρωπος και ως γυναίκα, άλλωστε να πούμε ότι ο μήνας Οκτώβρης, είναι ο μήνας αφιερωμένος στον καρκίνο, σωστά;

Πολύ σωστά, στο καρκίνο του μαστού, που βέβαια η δική μας δράση σήμερα έχει σχέση με το τεστ Παπανικολάου.

Γι’ αυτό και το έβαλα πιο σφαιρικά. Πάμε να δούμε τί κάνετε σήμερα, τι και πως και τι θα κάνετε τις επόμενες γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, απ’ όσο γνωρίζω.

Ναι ακριβώς. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος κυτταρικού ελέγχου και στο πλαίσιο που υπάρχει στη φροντίδα υγείας. Πραγματοποιούνται δράσεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή πραγματοποιούνται δράσεις σε συνεργασία με την Ένωση Λιμενικών Υπαλλήλων Ευβοίας και πραγματοποιούνται τεστ Παπανικολάου, όπως επίσης και γυναικολογικός έλεγχος, στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδας στην Αγία Βαρβάρα, όπου γυναίκες που εργάζονται στο Λιμενικό Σώμα όπως επίσης και γυναίκες υπαλλήλων,, ανδρών δηλαδή που εργάζονται στο Λιμενικό Σώμα, προσέρχονται και πραγματοποιούνε δωρεάν, γυναικολογικό και κυτταρολογικό έλεγχο και τον έλεγχο Παπανικολάου.

Έχουμε συμμετοχές; Υπήρξε ενδιαφέρον;

Φυσικά, υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις γυναίκες που ήρθαν να πραγματοποιήσουν. Είναι όλα τα ραντεβού μας κλεισμένα και σήμερα και αύριο και φυσικά θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και να κάνουμε και νέα τεστ για όσες κυρίες δεν έχουν προλάβει να κάνουν αυτές τις δύο ημέρες.

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι επόμενες δράσεις, τις επόμενες μέρες ;

Είναι για τη Νέα Αρτάκη. Θα σας ενημερώσουμε ακριβώς για τις ημερομηνίες. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία του Αλιβερίου. Στα οποία θα πραγματοποιηθούν ομιλίες εδώ πέρα, σε συγκεκριμένους χώρους για να ενημερωθούν. Θα πραγματοποιηθούν δράσεις στα σχολεία, σε συνεργασία τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για το εμβόλιο του τραχήλου της μήτρας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε δράσεις και στη βόρειο Εύβοια και στη νότιο Εύβοια.

Αυτό με την ένωση εργαζομένων στο λιμενικό σώμα;

Όχι, είναι με άλλους φορείς όλα, με διαφορετικούς φορείς. Άλλες φορές με σύλλογο γυναικών , άλλες φορές με την εκκλησία, και εννοείται όποιος σύλλογος ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσουμε μία δράση, εμείς είμαστε ανοιχτοί, σε οποιαδήποτε αντιπρόταση και να προχωρήσουμε σε δράσεις.

Νομίζω ότι πήραμε μία γεύση και στηρίζουμε την προσπάθεια. Περισσότερες λεπτομέρειες θα διαβάσουν στο eviakosmos.gr και το επόμενο ραντεβού θα το κλείσουμε εμείς για την επόμενη εβδομάδα. Για να συζητήσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Πως δίνετε χαρά σε ζευγάρια, να τεκνοποιήσουν με την μέθοδο της εξωσωματικής, χωρίς κόστος. Κάτι, πάρα πολύ σημαντικό.

Ναι είναι πολύ σημαντικό και αυτό θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για να μιλήσουμε και για τη be-live.

Tην επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε για την be-live και το σημαντικό έργο που γίνεται και θα δούμε και πόσες οικογένειες , κάπως έτσι πρέπει να το θέσω.

Ακριβώς. Είχαμε ξανακάνει μια συνέντευξη μαζί πριν την έναρξη της δράσης ,ήτανε όταν συστάθηκε το συγκεκριμένο σωματείο. Τώρα θα σας παρουσιάσουμε και τα αποτελέσματα αυτής της δράσης.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά. Αυτό κατάλαβα από την χθεσινή κουβέντα που είχαμε. Θέλω να σε ευχαριστήσω Κατερίνα Καζάνη για την επικοινωνία που είχαμε, να ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο σας και καλά αποτελέσματα σε όσους έχουνε κάνει τις εξετάσεις.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα. Καλή σας μέρα.

 

310978808 8759734500718417 6731887397788668142 n

Απο τη δραση στη Χαλκίδα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 14:38

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr