Τελευταία Νέα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Χ.: «Είναι κατεύθυνση των κυβερνώντων η λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αλλά και επιταγή των επιχειρηματιών!»-Απεργούν την Πέμπτη

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, θα γίνει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του Νοσοκομείου. Και προετοιμάζονται για τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 9/11.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Τίποτα δεν χαρίστηκε! Η δύναμη των εργαζομένων, ο αγώνας τους είναι αυτό που φέρνει αποτελέσματα! Ό,τι κερδίσαμε ως σήμερα έτσι κερδήθηκε, από τον αγώνα μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές, την οργάνωση των εργαζομένων.

Είναι προκλητικοί, Κυβέρνηση και Διοίκηση. Πραγματοποιούν συγκεντρώσεις με εργαζόμενους στη φύλαξη και την καθαριότητα, χωρίς την παρουσία του σωματείου και “δημοκρατικά” τους νουθετούν να δηλώσουν τις παραιτήσεις τους για να προσληφθούν στους εργολάβους!

Η απάντηση των συναδέλφων ειναι ΜΙΑ. Δεν παραιτείται ΚΑΝΕΝΑΣ!

Αυτό δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους σε φύλαξη και καθαριότητα! Αφορά όλες τις ειδικότητες! Ιδιαίτερα το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών είναι βήμα για λειτουργία των νοσοκομείο “α λα καρτ” με τα ιδιωτικά!

Είναι κατεύθυνση των κυβερνώντων η λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αλλά και επιταγή των επιχειρηματιών! Δείτε τι λένεΟι προτάσεις για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα λειτουργούν με τις διοικητικές προδιαγραφές των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, είναι ένα αναγκαίο βήμα για την ενοποίηση της αγοράς. Είναι λάθος να μιλάμε για δημόσια δωρεάν Υγεία. Η Υγεία είναι προϊόν, έχει κόστος και πληρώνεται. Το νοσοκομείο είναι επιχείρηση και το μεγάλο σαράκι είναι η μονιμότητα των εργαζομένων».

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και «συμπράξεων με τον Ιδιωτικό τομέα», των συγχωνεύσεων μονάδων υγείας και των αναστολών εργασίας!

Κανένας να μην δεχτεί την κατάσταση που βιώνει στα τμήματα! Κανένας μας να μη επιτρέψει την επιδείνωση των όρων εργασίας! Το βαρέλι δεν έχει πάτο.... όσο μας βλέπουν ανοργάνωτους, μακριά από το σωματείο μας!

Την Πέμπτη 20/10 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
  • Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας.
  • Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία - Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συναδέλφων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των υγειονομικών και τις ανάγκες των πολιτών.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr