bannernew6

Τελευταία Νέα

Στη Δημητσάνα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής στην Δημητσάνα η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

γορτυνος χαλκιδος 9

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία από τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως, Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, κλήρο και λαό. Παρέστησαν, αρκετοί Αρχιερείς, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, τοπικών συλλόγων και φορέων.

 

gortinos5

Στην συνέχεια με πομπή μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη.

 

Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις του Τοποτηρητή Μητροπολίτη Σπάρτης, των προέδρων Γορτυνίων και Δημητσανιτών, του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Κανάκη, ως εκπροσώπου του κλήρου και των μοναστικών αδελφοτήτων.

gortinos4

gortinos3

Στον ενθρονιστήριο λόγο του ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι είναι ευλογημένος από τον Θεό να διακονήσει τον ιστορικό αυτό τόπο και τους κατοίκους του. «Έρχομαι σαν πατέρας όλων σας, να σας αγκαλιάσω και να μοιραστώ μαζί σας την χαρά και τον πόνο σας», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Θα σκύψω πάνω στους προβληματισμούς των νέων, με ειλικρίνεια και υπομονή να τους βοηθήσουμε να συνδεθούν με τον Χριστό και την Εκκλησία».

Φωτό: Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία Ελλάδος

Πηγη: orthodoxtimes.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 15:15

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr