Τελευταία Νέα

Μπορεί ένας σύλλογος να φέρει σε κάποιον την…. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»;- Μόνο με μία δράση που πηγάζει από την καρδιά των διοργανωτών και τη μεγαλοψυχία των υποστηριχτών ενός υπέροχου BAZAAR…

Αν διερωτάται κάποιος αν ένας Σύλλογος μπορεί να φέρει την αναγέννηση ακόμα και σε έναν συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρό και ουσιαστικό πρόβλημα, θα απαντήσουμε μέσα από το ρεπορτάζ που εξασφάλισε για σας το eviakosmos.gr, που σκοπό έχει να σας ευαισθητοποιήσει και να σας «προκαλέσει», να το υποστηρίξετε… Πόσο μάλλον όταν η κίνηση γίνεται από τον ομώνυμο Σύλλογο «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στον Άγιο Νικόλαο, στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

Ένα πολύ όμορφο bazaar με χειροποίητες δημιουργίες έχει ανοίξει τις πύλες του από τη Δευτέρα 14 του μήνα στην αίθουσα «Αριστοτέλης», στην παραλία, στο Δημαρχείο Χαλκίδας και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη. Τo bazaar διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννηση» με έδρα το Μπούρτζι και είναι για καλό σκοπό! Αφού τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σ’ ένα συνάνθρωπό μας, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Και δικαιούται σίγουρα μία νέα ευκαιρία ανάκαμψης!

Στη ζεστή αίθουσα του δημαρχείου, μπορείτε να βρείτε ό,τι θέλετε! Τα καλύτερα δώρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε προσιτές τιμές. Όλα χειροποίητα ενώ σας προυπαντούν με ένα γλυκό χαμόγελο οι ευγενείς δημιουργοί των αντικειμένων. Οι άνθρωποι που φιλοτέχνησαν με αγάπη αντικείμενα και τα διαθέτουν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη στήριξη ενός συμπολίτη μας. Κοσμήματα, εικόνες, τσάντες, διακοσμητικά, γλυκά του κουταλιού, κ.α στη διάθεση σας...

Οι Στεφανία Χατζηνικολάου, Βάσω Τζόβλα, Σταυρούλα και Κατερίνα Βήτα, Μαρία Σωτηρίου, Ελένη Κανατά-Κεραμιδά, Ρούλα-Ρίτσα Μπαρμπούνη, Βίκυ Κυρίτση, Χρυσοβαλάντου Κατσαβριά, Άννα Παπαδημητρίου και Μαρία Γαβριήλ, χαμογελαστές ποζάρουν μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κο Σταύρο Κεραμιδά, για το eviakosmos.gr, που στηρίζει αυτή τη δυναμική γεμάτη αγάπη ενέργεια των μελών ενός δραστήριου Συλλόγου.

Το eviakosmos.gr βρέθηκε στο bazaar και μίλησε με τον επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σταύρο Κεραμιδά ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο Σύλλογο έχουμε ένα επταμελές συμβούλιο, τα μέλη του οποίου είναι όλα ευαισθητοποιημένα. Μας ενδιαφέρει το καλό των συνανθρώπων μας. Και από τη στιγμή που βρέθηκε ένας συνάνθρωπος με τόσο σοβαρό πρόβλημα, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να δράσουμε για το καλύτερο δυνατό. Να κάνουμε ότι μπορούμε για αυτό το παλικάρι, το οποίο του παίρνει το πατρικό του σπίτι, η Τράπεζα. Δεν είναι ότι πήρε δάνειο ο άνθρωπος, απλά έπεσε σε σοβαρά προβλήματα ασθένειας και αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και είναι αμαρτία από τον Θεό να βγούνε τα παιδάκια του στο δρόμο».

Ο κ. Κεραμιδάς στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο Σύλλογος παίρνει την πρωτοβουλία να «δημοσιοποιεί» δράσεις με ανάλογο σκοπό, όταν χρειάζεται να συγκεντρωθεί ένα απαιτητό χρηματικό ποσό. Αναφορικά με την ανταπόκριση του κόσμου στο συγκεκριμένο bazaar είπε:

«Κάποιοι ήρθαν και κάποιοι δεν ήρθαν. Ευελπιστώ ότι μέχρι την Πέμπτη που θα λειτουργεί το bazaar, θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση από τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος πιστεύω ότι είναι ευαισθητοποιημένος. Και θέλουμε να καταλάβει πόση ανάγκη έχει ο συνάνθρωπος μας και πόσο σοβαρό είναι το θέμα γι’ αυτό έχουμε πέσει όλοι πάνω να το λύσουμε με κάθε τρόπο».

Η αισιοδοξία του κ. Κεραμιδά πηγάζει από την εμπειρία που έχει με τις δράσεις που κάνει ο Σύλλογος Αναγέννηση, όταν χρειάζεται. Μιλώντας γι αυτές τις δράσεις με θαυμασμό αλλά και υπερηφάνεια.

«Δε σταματάμε τις δράσεις ποτέ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 σε συνέχεια ενός άλλου συλλόγου που ήταν στην περιοχή. Ο Σύλλογος μας απαριθμεί πάνω από 250 μέλη. Με τα μισά από αυτά να είναι ενεργά» είπε ο κ. Κεραμιδάς και συνέχισε:

«Όσον αφορά τις δράσεις είμαστε ο μοναδικός σύλλογος και θα το πω ευθαρσώς σε όλη την Ελλάδα που την πρώτη χρονιά της πλημμύρας, μαζέψαμε τσάντες με κρασί, λουκάνικο, λάδι, γλυκά και πήγαμε από σπίτι σε σπίτι με κόρνα σε αυτοκίνητα με ντυμένο Άγιο Βασίλη και ξωτικά. Ο κόσμος χάρηκε και μέσα στην πανδημία, ήταν φοβερό. Φέτος, θα κάνουμε μια εκδήλωση στο χωριό. Θα καλέσουμε τον κόσμο που και πάλι θα έχουμε τους τρεις μάγους με τα δώρα και τον Άγιο Βασίλη και τα παιδάκια και θα δώσουμε πάλι δώρα στον κόσμο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Αν και φεύγουν πολλά χρήματα, αλλά προσπαθούμε με χορηγίες όσοι μπορούν να βοηθήσουν γι΄ αυτό το σκοπό. Είναι ένα όμορφο έργο που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.

Μια ακόμα δράση που έχουμε κάνει λέγεται το «παρτέρι της μνήμης». Ήταν μια ιδέα που την είδαμε στη Βιέννη και ζητήσαμε από τον κόσμο να μας φέρει τριανταφυλλιές. Το βάλαμε αυτό το παρτέρι απέναντι ακριβώς από το Σύλλογο. Είναι πολλά χρώματα τώρα που οι τριανταφυλλιές έχουν ανθίσει. Ροζ, κίτρινα, κόκκινα και έχουμε βάλει καρτελάκι πάνω σε κάθε τριανταφυλλιά το όνομα που θέλει ο κάθε άνθρωπος να τιμήσει. Τα γραφεία του Συλλόγου είναι στον Άγιο Νικόλαο, στο Μπούρτζι, Μακεδονίας 1, κοντά στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Ενώ έχουμε γραφείο και στη Δεξαμενή. Μπορεί όποιος θέλει να έρθει και να μας δει από κοντά ».

Το bazaar λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Σίγουρα, μια επίσκεψη αξίζει γιατί πέρα από τη βοήθεια που προσφέρουμε στο συνάνθρωπο μας, έχουμε και την ευκαιρία να δούμε και να αγοράσουμε μοναδικά αντικείμενα με κυριότερο όλων ότι είναι χειροποίητα. Άρα είναι και φτιαγμένα με μεράκι και όμορφα συναισθήματα που πηγάζουν από την καρδιά των δημιουργών τους! Με την ευχή να ικανοποιηθεί ο σκοπός για τον οποίο γίνεται…

Γιατί …ΝΑΙ! Μπορεί ένας σύλλογος να φέρει σε κάποιον την…. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ». Μόνο με μία δράση που πηγάζει από την καρδιά των διοργανωτών και τη μεγαλοψυχία των υποστηριχτών ενός υπέροχου BAZAAR…

bz1

bz2

bz3

bz25

bz20

bz12

bz21

bz22

bz4

bz5

bz6

bz8

bz9

bz10

bz11

bz13

bz13

bz14

bz15

bz16

bz17

 

bz23

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 20:40

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr