100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Μπάμπης Καραβάς: Για ένα Δήμο Πρότυπο με Προοπτική χρειάζεται Διοίκηση με όραμα και σύμμαχο την Κοινωνία

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου του Δήμου Ερέτριας που συμμετείχαν στο διάλογο που άνοιξε με την κοινωνία ο υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας Μπάμπης Καραβάς. Ο κ. Καραβάς την Παρασκευή το βράδυ παρουσίασε στον κόσμο το όραμα του για ένα δήμο Πρότυπο, όπως αρμόζει σε μία κοινωνία των ημερών μας. Περισσότερα από 160 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του. Και βέβαια, ο κ. Καραβάς έρχεται να διεκδικήσει το δήμο Ερέτριας με ένα master plan για την επόμενη τετραετία που περιλαμβάνει ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα που αποτελείται από νέα έργα, δράσεις, διεκδικήσεις. Αυτό εν ολίγοις όπως και τους τρόπους υλοποίησης αυτού του οράματος για το δήμο Ερέτριας παρουσίασε σε μία λιτή εκδήλωση που είχε όμως τον παλμό προεκλογικής εκδήλωσης. Καθώς ο κ. Καραβάς ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «», συμμετείχε ενεργά όλα αυτά τα χρόνια στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Ερέτριας, καταθέτοντας ουσιαστικές και τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις για διάφορα θέματα. Ασκώντας όμως και εποικοδομητική αντιπολιτευτική πολιτική, πάντα προς όφελος, των δημοτών και διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του δήμου.

Επιστρέφει δριμύτερος έχοντας την εμπειρία αλλά και πολλή όρεξη για να προσφέρει σ΄ αυτόν τον τόπο, με μία δυναμική ομάδα, για να αλλάξει την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα ο δήμος της Ερέτριας, πάντα με γνώμονα το καλύτερο.

KARV1

Και όπως ο ίδιος ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, στόχος είναι η παράταξή του να πάει τον τόπο μπροστά. «Και Αυτό δεν είναι υπόθεση ενός…Αλλά ούτε καν και υπόθεση μιας παράταξης. Είναι υπόθεση όλων μας! Ο Μανώλης ο Μανής σας περιέγραψε μια διαδικασία κοινωνικής και θεσμικής διαβούλευσης .Και αυτό είναι κάτι που το πιστεύω βαθιά μέσα μου. Μια διοίκηση κρίνεται όχι απλώς για τα έργα που κάνει αλλά πρωτίστως για τον πολιτικό πολιτισμό που αφήνει παρακαταθήκη .Και η παρούσα δημοτική αρχή απέτυχε κυρίως , γιατί αρνήθηκε να συν διαμορφώσει με τους πολίτες και να συνδέσει τις αποφάσεις της με τις ανάγκες της κοινωνίας» είπε ο κ. Καραβάς και συνέχισε:

«Επι 4 χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή δεν κατάφερε να μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, που θα απαντά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στις ανάγκες του Δήμου μας. Έργα, προγραμματισμένα από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, που η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να φέρει εις πέρας και που επαναλαμβάνονται μονότονα σε κάθε Τεχνικό της Πρόγραμμα. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι το κλειστό γήπεδο Μπάσκετ στην Ερέτρια ,τα έργα βελτίωσης στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις το κυνοκομειο κ.α..

Σπατάλη ιδίων πόρων σε έργα που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αντληθούν κεφάλαια από Εθνικά ,Ευρωπαϊκά η και Διακρατικά Προγράμματα. Κανένα έργο και καμιά μελέτη για δημιουργία η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων πλην του Ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ στην Αμάρυνθο όπου και αυτό ήταν από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021(2,5 χρόνια καθυστέρηση) . Κανένα έργο και καμία μελέτη για δημιουργία πολιτιστικών κέντρων σε Αμάρυνθο και Γυμνό. Κανένα έργο και καμία μελέτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του Δήμου.κ.α. Ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είτε από άγνοια είτε από λάθη δεν εκμεταλλευτήκαμε χρηματοδοτικά εργαλεία με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα έργα αγροτικής οδοποιίας μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ο Δήμος μας έχασε σχεδόν 1.000.000 ευρώ. Τι είδαμε; Μικρά έργα που δεν εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, χωρίς να υπολογίζονται οι προτάσεις των φορέων του δήμου και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Στον τομέα της Οικονομίας και της Διοίκησης ακόμα και σήμερα κανένας δεν έχει καταλάβει πιο είναι το αναπτυξιακό μοντέλο; Οικονομική δυσπραγία, πανδημία ,ακρίβεια και ενεργειακό κόστος είναι ένα κοκτέιλ κρίσεων που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους επιχειρηματίες μας.»

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας Μπάμπης Καραβάς έκανε αναφορά στα όσα πρέπει να γίνονται για να λειτουργήσει ως δήμος «Πρότυπο», ο δήμος Ερέτριας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο Δήμος Ερέτριας οφείλει και πρέπει να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις. Πέρα από ένα στοχευμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την Τουριστική Προβολή που θα στοχεύει στην επιμήκυνσή της τουριστικής περιόδου απαιτείται : Α) Γενναία μείωση των Δημοτικών Τελών για όλες τις Επιχειρήσεις Β) Μείωση των τελών για παραχώρηση Κοινοχρήστων Χώρων Γ) Μείωση των τελών για παραχώρηση αιγιαλού για το σύνολο των καταστημάτων Και Δεν είναι λαϊκισμός όπως κατηγορήθηκα όταν τοποθετήθηκα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ανάγκη!

Καταθέσαμε μια δέσμη προτάσεων για την προβολή του Δήμου μας που συνοψίζονται στους εξής άξονες: - Ενημέρωση των tour operators - Καμπάνια στα social media - Προβολή του Δήμου μας στα κεντρικά media - Συμμετοχή μας στις Εκθέσεις Τουρισμού, αξιοποίηση της Αγροτικής_μας_Οικονομίας. Οφείλουμε σαν Δήμος να αναπτύξουμε ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων που θα δημιουργήσουν ένα αναπτυξιακό- ανθεκτικό-πρότυπο στήριξης της Αγροτικής μας Οικονομίας .Οφείλουμε να προσφέρουμε όλα τα επενδυτικά-προωθητικά-εκπαιδευτικά εργαλεία στους Ανθρώπους μας .Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην παγκόσμια αγορά τροφίμων & ποτών ένα “παράθυρο γνώσης” των αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγει και προσφέρει ο ευλογημένος μας τόπος αλλά και να βοηθήσουμε να ανυψωθούν τα προϊόντα αυτά στο υψηλότερο “σκαλοπάτι” της διεθνούς γαστρονομίας, στη θέση που πραγματικά τους αξίζει. Και βέβαια Να αναπτύξουμε συνέργειες μεταξύ των κλάδων αγροδιατροφής, τουρισμού & εστίασης. Ζούμε σε ένα απρόβλεπτο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον με τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα την ζωή όλων μας.

Με την αύξηση του κόστους ενέργειας (80-150 ευρώ Μ.Ο. σε κάθε λογαριασμό) και με την αύξηση των τιμών των αγαθών απαιτούνται να δημιουργηθούν ισχυρές κοινωνικές δομές. Δυστυχώς, και σε αυτόν τομέα ο Δήμος Ερέτριας υπέδειξε μηδενικά κοινωνικά αντανακλαστικά. Χρειαζόμαστε άμεσα ισχυρούς κοινωνικούς και υγειονομικούς θεσμοθετημένους οργανισμούς όπως το Δημοτικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο Πρότυπο με Προοπτική χρειάζεται μια Διοίκηση με όραμα και αποφασιστικότητα που θα έχει ως ισχυρό σύμμαχο την ίδια την Κοινωνία. Εμείς έχουμε συνοψίσει τις προτεραιότητες μας σε 7 Βασικούς Άξονες!! 1)Να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με ψηφιακές υποδομές που θα διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη...το project αυτό το ονομάζουμε Έξυπνος Δήμος.

2)Να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα ,να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να στοχεύσουμε σταδιακά να επιστρέψουν οι νέοι μας στον τόπο τους..Πιστέψτε με αν δουν προοπτική θα επιστρέψουν 3)Να αναβαθμίσουμε και να δημιουργήσουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις με κορυφαίο στοίχημα μας να δημιουργήσουμε στην Αμάρυνθο ένα κλειστό Γήπεδο ΜπάσκετΩκαι να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για το κλειστό της Ερέτριας. Το δικαίωμα για άθληση δεν πρέπει να το στερούμε άλλο απο τα παιδιά μας.

4)Να προβάλουμε τα τουριστικά και πολιτιστικά μας αποθέματα ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε ως βασικό μοχλό ανάπτυξης και ανάτασης της τοπικής μας οικονομίας 5)Να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα αναδεικνύοντας τον αγροδιατροφικό μας πλούτο 6) Να μεριμνήσουμε για τους ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας δημιουργώντας έναν Δήμο με ισχυρά Κοινωνικά αντανακλαστικά. και 7)Οφείλουμε να δρομολογήσουμε έργα που θα οδηγήσουν τον Δήμο μας σε αναπτυξιακή τροχιά οπως η παράκαμψη Αμαρύνθου-έχουν γίνει βήματα προόδου χρειάζονται να γίνουν και άλλα, αναβάθμιση των λιμένων μας και δημιουργία υδατοδρομίων η τουλάχιστον υδάτινων πεδίων, επαναλειτουργία του Νησιού των Ονείρων κ.α. Αγαπητοί μου φίλοι τα διλήμματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών είναι ξεκάθαρα.. Θα πάμε με εκείνους που πάνε τον τόπο μας πίσώ;

Η με εκείνους που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά; Θα πάμε με εκείνους που θα κάνουν τα πάντα για να έχουν απλά μια καρέκλα εξουσίας; Ή με εκείνους που θα κάνουν τα πάντα για ένα καλύτερο μέλλον; Θα πάμε με εκείνους που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς;Ή με εκείνους που αναζητούν ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες και θέλουν τον πολίτη συμμέτοχο στις αποφάσεις;

Εμείς ανήκουμε ξεκάθαρα στην 2η κατηγορία. Σήμερα ξεκινάμε ένα όμορφο και δημιουργικό ταξίδι ..ένα ταξίδι με τελικό προορισμό τις εκλογές του Οκτωβρίου και σε αυτό το ταξίδι σας θέλουμε δίπλα μας ! Οφείλουμε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που θα χαίρεσαι να ζεις και να δημιουργείς. Και το Οφείλουμε όχι μόνο στους παππούδες μας που χτίσανε πέτρα πέτρα αυτόν εδώ τον τόπο. Όχι μόνο στους γονείς μας που θυσίασαν τα πάντα για να έχει η γενιά μου ένα καλύτερο μέλλον αλλά κυρίως στις επόμενες γενιές που κινδυνεύουν να γίνουν η 1η μεταπολιτευτική γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη..»

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 10:34

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr