bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

«Μπαλάκι» έκαναν τους Ρετσινάδες ο Ευβοιώτης Υφυπουργός και Υπουργοί- Έλυσε το θέμα ο Πνευματικός!

Στους δρόμους βγήκαν οι ρετσινάδες διεκδικώντας τα αυτονόητα. Προσλήψεις που τους έταξαν και έπρεπε να είχαν γίνει ένα χρόνο πριν. Οι προσλήψεις εγκρίθηκαν και ακυρώθηκαν στη συνέχεια λόγω εκλογών.

Αυτό άναψε το φυτίλι να ξεκινήσουν νέες κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα. Μάλιστα είχαν προγραμματίσει κινητοποίηση για το Σάββατο και όπως όλα έδειξαν αρχικά το ενδιαφέρον του κ. Πνευματικού που έσπευσε να λύσει το θέμα όπως είχε δεσμευτεί στους ίδιους εδώ και μία εβδομάδα.

Για ακόμα μία φορά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, με καταγωγή από τη Βόρεια Εύβοια όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για τους ανθρώπους αυτούς, όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργαντζής που να θυμίσουμε εδώ ότι τον είχαν προπηλακίσει στην Αιδηψό όταν εκείνος πήγαινε στην ενημέρωση που θα έκανε ο κ. Μπένος για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας.

Μαζεύτηκαν πριν λίγους μήνες, έξω από το ξενοδοχείο και λιντσάρισαν τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος αν και ήταν στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν είχε μεριμνήσει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Μάλιστα το σχετικό βίντεο έπαιξε σε όλα τα social media.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Βαγγέλης Γεωργαντζής μίλησε για το θέμα στη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη το πρωί της Τετάρτης 10 Μαΐου. Μετέφερε την απόγνωση των ανθρώπων αυτών που κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα.

«Αυτά τα προγράμματα έχουν 6 κύκλους. Στην αρχή είχαν δηλώσει στην Κυβέρνηση οι τρεις συνεταιρισμοί που είναι και δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές οι άνθρωποι που απαρτίζουν τους συνεταιρισμούς, θα πρέπει το πρώτο διάστημα κάποιοι να δουλέψουν στα δάση.

Να κοπούν τα δέντρα, να γίνει υλοτομία, διαχειριστικές για να μπορεί να φύγει όλο το ξύλο της περιοχής. Αυτοί οι άνθρωποι αν γινόταν το πρόγραμμα μία και έξω, καταλαβαίνετε ότι δε θα μπορούσαν να μπουν στο πρόγραμμα. Έπρεπε να δουλέψουν ή το δάσος ή το πρόγραμμα» είπε ο κ. Γεωργαντζής και συνέχισε:

«Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να γίνει το πρόγραμμα 6 κύκλους, έτσι ώστε στα τρία χρόνια που θα τελειώσει και η υλοτομία στη Β. Εύβοια να μπορούν και αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν την αίτηση τους να μπουν στο πρόγραμμα.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στη Β. Εύβοια ούτε πρόγραμμα, αλλά ούτε και ξύλα. Γιατί στους συνεταιρισμούς οι έμποροι δεν παίρνουν ούτε ένα ξύλο. Έχουν σταματήσει πλέον να κόβουν οι συνεταιρισμοί. Έχουν σταματήσει να παίρνουν τα ξύλα οι έμποροι.

Είναι άνεργοι και αυτοί οι συνάδελφοι και οι συνάδελφοι που είχαν κάνει αίτηση για το δεύτερο κύκλο, τα 155 άτομα. Άρα, στην ουσία, στη Β. Εύβοια αυτή τη στιγμή οι άνεργοι ξεπερνάνε τις τριακόσιες οικογένειες οι άνεργοι. Και σ’ αυτούς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από την Κυβέρνηση. Δύο χρόνια μας εμπαίζουν «Ναι, θα μπείτε, θα μπείτε. Έπρεπε ο 2ος κύκλος να είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2022, και έχουμε τώρα Μάιο του 2023 και μας λέει ότι δε γίνεται λόγω εκλογών και ένα σωρό μπαρούφες.»

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Γεωργαντζής αυτό το θέμα το είχαν τονίσει εδώ και ένα χρόνο πριν ότι το θέμα πρέπει να λυθεί πριν τις εκλογές και όχι προεκλογικά.

«Και δεσμευόντουσαν στο Υπουργείο ότι το δικό μας πρόγραμμα , όπως και άλλα κοινωφελή προγράμματα επειδή είναι κυλιόμενα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Θα λειτουργήσει κανονικά. Οι δεσμεύσεις αυτές ήταν ψεύτικες και έφεραν τώρα τον κόσμο σε μία κατάσταση, προ τετελεσμένων γεγονότων και λένε ξέρετε κάτι; Δε φταίμε εμείς. Ποιος φταίει γιατί σίγουρα κάποιος φταίει;» διερωτάται ο κ. Γεωργατζής.

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ Σπύρος Πνευματικός ανέλαβε αμέσως και έφερε εις πέρας το θέμα. Μία μέρα μετά την προβολή του θέματος στην εκπομπή, ήρθε η ευχάριστη είδηση. Ο κ. Πνευματικός είχε ήδη ενημερώσει ότι το θέμα αυτή την εβδομάδα θα λυθεί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Μαϊ 2023 01:47

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr