Τελευταία Νέα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς στην Καρυστία- Κάηκαν ζώα και ποιμνιοστάσια

Δίνοντας άνιση μάχη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, πυροσβέστες, εθελοντές, εναέρια μέσα, δήμος και Περιφέρεια, είναι ακόμα δύσκολο να μιλήσουν για πλήρη κατάσβεση της φωτιάς καθώς υπάρχουν ακόμα σε διάφορα σημεία διάσπαρτες εστίες φωτιάς που με την ένταση των ανέμων ενεργοποιούνται.

Η φωτιά στην Καρυστία ξέσπασε χτες αργά το απόγευμα λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό Αμυγδαλιά και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις περνώντας μέσα από τα χωριά Πρινιά και Καλαμάκι όπου προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια. Η φωτιά κατέστρεψε και μεγάλο μέρος δασικής έκτασης.

Δεν κινδύνευσαν ευτυχώς ανθρώπινες ζωές γιατί εκκένωσαν εγκαίρως τα χωριά σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr πριν από λίγο ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ξυπόλητος.

Σήμερα το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα και με τη συμβολή και των πυροσβεστών κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά η οποία όμως κρατά άγρυπνη την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς σε πολλά σημεία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, σημειώνονται αναζωπηρωσεις. Και γι’αυτό η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή.

Επι ποδός όλο το βράδυ ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος που με τη συνδρομή οχημάτων του δήμου και προσωπικού συνέβαλαν κι εκείνοι ουσιαστικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ο οποίος δήλωσε στο eviakosmos.gr ότι από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα με τη φωτιά να καίει διάσπαρτα ταυτόχρονα σε διάφορα μέτωπα και τους ανέμους να πνέουν εως 10 μποφόρ δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο κατάσβεσης.

384549705 5722909947834116 1039862090720795674 n

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 14:01

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr