bannernew5

Τελευταία Νέα

Με την πάγια τακτική του, ο «παλιός Θωμάς» επιστρέφει και καταφέρνει να κάνει επίδειξη δύναμης μέσα σε λίγα λεπτά με επιτυχία αφού έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους συμβούλους, αδιάβαστους για ακόμα μία φορά σε ότι έχει να κάνει με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς επέστρεψε όπως όλα έδειξαν δριμύτερος στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε, γιατί έπεσε το σύστημα!

Και ζήτησε όπως είχε αναφέρει και σε επιστολή που είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες η αντικαταστάτριά του μέχρι τώρα και δημοτική του σύμβουλος Αρετή Μπάτσα, το θέμα που έφερνε η μείζον αντιπολίτευση και ήταν 18ο στα ημερήσιας διάταξης, να συζητηθεί λόγω της σοβαρότητας όπως είπε, πρώτο. Κάτι για το οποίο παρόλο που δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ, εκείνος έδρασε ανενόχλητος. Όχι μόνο το πρόταξε, αφού κατάλαβε όπως όλα έδειξαν, ότι κανείς δε γνώριζε τι αναφέρει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Συμβουλίου, το έφερε και σε ψηφοφορία «παίρνοντας τη ρεβάνς» με 14 ψήφους των συμβούλων της αντιπολίτευσης συν του κ. Αναγνώστου που συντάχθηκαν με την πρόταση του κ. Θωμά έναντι 11 των συμβούλων της συμπολίτευσης. Δηλαδή είχε πλειοψηφία στο θέμα σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Συνεπώς, παρατύπως το θέμα ήρθε πρώτο προς συζήτηση και η πρώτη «επίδειξη πολιτικής δύναμης» του κ. Θωμά πήρε σάρκα και οστά. Τακτική που είχαμε επίσης συναντήσει πριν από μερικούς μήνες, σε συνεδρίαση δια ζώσης, με επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης την κα Μπάτσα που ενώ ο κώδικας το απαγόρευε, τοποθετήθηκε για το θέμα του ορισμού των δικηγόρων, στη δίκη Θωμά. Τότε μάλιστα διεκόπη η συνεδρίαση και ακόμα και όταν της διάβασαν τον κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να απέχει από τη συνεδρίαση, στη συνέχεια η ίδια σήκωνε χέρι ακόμα και για να ψηφίσει ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να μην βρίσκεται καν μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ.

Στη συνέχεια, στην αποψινή πρώτη του συνεδρίαση μετά την αργία, ο κ. Θωμάς σχολίασε αρχικά, αρνητικά τη στάση του Αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, ο οποίος με επιστολή του που διαβάστηκε στη συνεδρίαση ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη δημοτική αρχή για το Νοσοκομείο της Κύμης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. Κάτι που έχει κατατεθεί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά από τους εργαζόμενους σε συνάντηση που έγινε στην Κύμη, παρουσία και εκπροσώπων όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταλήγοντας από κοινού στο συμπέρασμα, ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δ.Σ το θέμα για να επιλυθεί. Ότι είναι θέμα Υπουργείου στο οποίο πήγε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος και ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Θωμάς καταδίκασε τη στάση του κ. Θεοδώρου να απέχει από τη συζήτηση κάνοντας ακόμα λόγο ότι μεροληπτεί για το θέμα του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα όμως εκείνος έφερνε θέμα προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου που έχει στείλει στο Υπουργείο ο η Διοικήτρια χωρίς όμως να το προσυπογράφουν οι γιατροί του νοσοκομείου που έχουν άλλη άποψη και άλλο οργανόγραμμα να προτείνουν το οποίο και επεσήμαναν σε επιστολή που έστειλαν και διαβάστηκε στο Δ.Σ οι γιατροί. Ζητούσε δηλαδή ο κ. Θωμάς, να πάρει απόφαση το Δ.Σ και να συνταχθεί με την πρόταση που έχει κάνει για το Οργανόγραμμα από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κύμης το οποίο δεν υπέγραψαν οι γιατροί. Χωρίς αλήθεια ο ίδιος όμως να μεροληπτεί;

Και αφού ο ίδιος δε μεροληπτεί, και αφού όπως ανέφερε πήγε στο Νοσοκομείο και μίλησε με όλους, πριν φέρει το θέμα, αναρωτιέται κανείς αν ήξερε ο κ. Θωμάς ότι υπάρχει διχοστασία απόψεων. Πως λοιπόν εκείνος φέρνει προς ψήφιση τη στήριξη του οργανογράμματος της Διοικήτριας αγνοώντας τους γιατρούς; Όπως αναρωτιέται κανείς αν αυτό το θέμα για το τι θα γίνει με το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου είναι θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ο ίδιος θέλει να ψηφιστεί η πρόταση της Διοικήτριας. Στην επιστολή των γιατρών του νοσοκομείου της Κύμης, που έστειλαν και διαβάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι εμφανές ότι υπάρχει προβλημα ανάμεσα στη διοίκηση και τους γιατρούς. Όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για «φωτογραφικές προσλήψεις» από πλευράς της Διοίκησης και βέβαια κάπου εδώ φαίνεται ότι «φρενάρουν» τον κ. Θωμά.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά, αυτά που ανέφερε ο κ. Θεοδώρου. Ότι το Νοσοκομείο έχει εσωτερικά θέματα για τα οποία δεν έχει αρμοδιότητα το Δ.Σ όχι να συζητήσει, πόσο μάλλον να πάρει αποφάσεις! Συνεπώς, ο κ. Θεοδώρου προφανώς και είχε δίκιο όπως αναφέρει και κόσμος που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, ότι κάποιοι είχαν στις προθέσεις τους να μετατρέψουν τη συνεδρίαση, σε “one man show”.

Η συνεδρίαση που γινόταν με τηλεδιάσκεψη, διεκόπη την ώρα που έκανε τοποθέτηση ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, γιατί έπεσε το σύστημα. Και θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια σε επικοινωνία με τους αρμόδιους, ο κ. Θωμάς ζήτησε να μην έρθει το θέμα και πάλι στο συμβούλιο, γιατί κατάλαβε λέει τι γίνεται και ζήτησε να γίνει μία επιτροπή που θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις για να παρακολουθεί το θέμα.

Δικαίωσε στο τέλος, ο κ. Θωμάς τον Αντιδήμαρχο Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου για όσα ανέφερε στην ανακοίνωση του, παρόλο που εντέχνως σε κάποιες αναφορές του έκανε λόγο ότι ο κ. Θεοδώρου τους είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Κοντοζαμάνη ο αναπληρωτής υπουργός τους είπε ότι το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει με το οργανόγραμμα που υπάρχει ήδη. Ο κ. Θεοδώρου είπε ότι ο κ. Κοντοζαμάνης τους είπε ότι με βάση το οργανόγραμμα που υπάρχει οι θέσεις που προβλέπονται είναι καλυμμένες. Δεν έγινε συζήτηση καμία για νέο οργανόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι η στάση του Αντιδημάρχου να απέχει από τη συζήτηση, στέφθηκε με τα καλύτερα σχόλια από τον κόσμο που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση.

«Δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κάποιοι ενδεχομένως έχουν και σήμερα στο μυαλό τους να μετατρέψουν το συμβούλιο σε  “one man show”» αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα που φέρνει η μείζον αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Ο κ. Θεοδώρου αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από τον ίδιο όσο και από το δήμαρχο φτάνοντας μέχρι το Υπουργείο Υγείας.

Ο ίδιος όπως αναφέρει πιο κάτω στην επιστολή που έστειλε σε όλους και στον Πρόεδρο του Δ.Σ για να διαβαστεί ότι το θέμα δεν λύνεται με απόφαση Δ.Σ και επειδή σέβεται και το θεσμό και το ρόλο του δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Επιστολή Θεοδώρου στο Δ.Σ

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Στην ημερήσια διάταξη στα θέματα του σημερινού ΔΣ, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, κα Αρετή Μπάτσα εισηγείται προς συζήτηση λήψη απόφασης και ψήφιση θέμα που αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας –Νοσοκομείου της Κύμης. Το θέμα έρχεται 18ο ως εξής: Συζήτηση και λήψη απόφασης σε σχέση με θέματα που απειλούν την ορθή λειτουργία του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. (αίτημα της επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης).

Αρχικά διερωτήθηκα, αν είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την λειτουργία άλλου οργανισμού ή αν ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι με κάθε τρόπο και χωρίς να μπαίνει σε θέματα δικαιοδοσίας άλλων, να φέρνει θέματα, προς ανάλωση αλλά και κατανάλωση ωρών σε συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου για εντυπωσιασμό και μόνο. 

Και όλα αυτά τα αναφέρω για να θυμίσω πως ξεκίνησε το θέμα, τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα, τι ειπωθηκε στη συναντηση στο δημαρχείο της Κύμης παρουσία εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δήμου.

Άλλωστε, ένα θέμα που αφορά την υγεία, δε θα μπορούσε να αφήνει αδιάφορο τον Αντιδήμαρχο της Κύμης, πόσο μάλλον όταν το θέμα αφορά την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της περιοχής που φέρει μάλιστα και το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου.

Ας δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα. Πριν από ενάμιση μήνα περίπου με ενημέρωσαν από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και από το Συμβούλιο των γιατρών ότι θα ήθελαν μία συνάντηση μαζί μου καθώς υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου της Κύμης. Μάλιστα είχε φέρει στο Δ.Σ θέμα ο κ. Κέκης που αφορούσε το Νοσοκομείο τότε με σχετικό έγγραφο. Σε επαφή με το δήμαρχο κρίναμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε τη συνάντηση αυτή με τους εργαζόμενους παρουσία εκπροσώπων ή των επικεφαλής και των άλλων παρατάξεων όπως και έγινε.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Κύμης συναντηθήκαμε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων κ. Θεοτόκης Κοντός, η Αντιπρόεδρος κα Αθανασία Χονδρονικόλα, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και ο διευθυντής της παθολογικης κλινικής,  η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Αρετή Μπάτσα, ο κ. Γλυκός εκπροσωπώντας την κα Θαλασσινού η οποία παρακολουθούσε την κουβέντα από το κινητό της τηλέφωνο, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κέκης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαστροκώστας.

Αφού ακούσαμε τους εργαζόμενους οι αιρετοί, καταλήξαμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι θέμα δημοτικού συμβουλίου αλλά θα πρέπει να κάνουμε αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι, δηλαδή να φτάσουμε με ενέργειές μας το θέμα στους ανωτέρους της διοίκησης με την οποία φέρεται να υπάρχει το θέμα. Να σημειώσω εδώ, ότι ζήτησε συνάντηση και η Διοικήτρια στη συνέχεια, η κα Αγγελοπούλου χωρίς όμως από πλευράς της να πραγματοποιηθεί. Υπάρχει και σχετική αλληλογραφία μεταξύ μας. 

Μετά τη συνάντηση και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο δήμαρχος, στείλαμε έγγραφα και προς την 5η ΥΠΕ αλλά και προς το Υπουργείο Υγείας για να διερευνήσουν το θέμα. Επισημαίνω εδώ, ότι η επίλυση των οποιονδήποτε εσωτερικών προβλημάτων του Νοσοκομείου, δε λύνονται με μία απόφαση Δ.Σ. 

Σε συνεννόηση πάντα με το δήμαρχο παρουσία του Βουλευτή της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου και των Διοικητών των Νοσοκομείων της Χαλκίδας Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη και της Καρύστου κ. Μίχα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, όπου τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου της Κύμης που αφορούσε κυρίως τις εφημερίες της παθολογικής κλινικής αλλά και το θέμα εσωτερικών προβλημάτων που όπως μας μεταφέρθηκε γίνονται αιτία να προκηρύσσονται νέες θέσεις και λόγω της κατάστασης που επικρατεί, να μην καλύπτονται. Ενώ σε ερώτηση μου  αν τίθεται θέμα υποστελέχωσης ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου ο Υφυπουργός μου απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και πως το νοσοκομείο έχει καλυμμένες τις θέσεις του οργανογράμματος αλλά και όταν χρειαστεί γίνονται προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης και ως ο πλέον αρμόδιος αποφάσισε να επιληφθεί του θέματος. Σε ότι αφορά το οργανόγραμμα δε του νοσοκομείου μας ενημέρωσαν ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις όπως προβλέπονται από το ήδη υπάρχον. Ενώ υπήρξε και ζήτημα αλλαγής του οργανογράμματος, αίτημα που είναι γνωστό επίσης στο Υπουργείο. Θέμα όμως εσωτερικό του νοσοκομείου και του Υπουργείου. Επιστολή δε για το θέμα με τις εφημερίες της παθολογικής που δεν καλύπτονται από τον Απρίλιο για όλο το μήνα έστειλε έγγραφο και ο δήμαρχος στον κ. Χατζημαργαρίτη προκειμένου να μεριμνήσει για το θέμα μετά από το έγγραφο που έστειλαν στο δήμο οι γιατροί του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, εξέφρασε ενδιαφέρον και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κκ. Σεραφείμ όπου μετά από πρόταση δημοτών, μαζί με πολίτες της Κύμης ήρθαν στο γραφείο μου και συστήσαμε μία επιτροπή για να παρακολουθούμε το θέμα. Θέμα όμως που όπως είχαμε αναφέρει με το πέρας της συνάντησης μας με του αυτοδιοικητικούς, δεν άπτεται συζήτησης και λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου! 

Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι μέχρι και την συνάντηση με τον Ποιμενάρχη μας, κανένα ενδιαφέρον δεν υπήρξε από την αντιπολίτευση. Και το θέμα το φέρνει προς συζήτηση η μείζον αντιπολίτευση σχεδόν ενάμιση μήνα μετά. Γνωρίζοντας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής. Γνωρίζοντας ότι είναι εσωτερικά τα προβλήματα και μόνο το Υπουργείο μπορεί να δώσει τη λύση. Αλήθεια για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο κάποιοι απόψε ζητούν να ληφθεί μία απόφαση του Δ.Σ και προς τι; Να γράφει τι; Και να ψηφίσουμε τι;

Θεωρώντας ότι το θέμα του Κέντρου Υγείας- Νοσοκομείου της Κύμης είναι πολύ λεπτό, σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες και τη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν γίνει όλες οι ενέργειες , καθώς οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί. Ενημερωμένοι είναι και οι σύμβουλοι του Δ.Σ για όλα αυτά. Αναμένουμε τις κινήσεις του Υπουργείου που είναι και το πλέον αρμόδιο. 

Σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, τους δημότες που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο γίνονται μάρτυρες καταστάσεων που δεν τιμούν το θεσμό αλλά ούτε και το ρόλο του αυτοδιοικητικού, τιμώντας τη θέση του Αντιδημάρχου, δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο θέμα γιατί κάποιοι ενδεχομένως έχουν και σήμερα στο μυαλό τους να μετατρέψουν το συμβούλιο σε  “one man show”.  

Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις, έχοντας την κατάλληλη επικοινωνία με τους αρμόδιους του νοσοκομείου και θα επανέλθω με πράξεις και όχι με λόγια όταν θα αισθανθώ ότι απειλείται με υποβάθμιση ή υποστελέχωση το Νοσοκομείο. Να επισημάνω εδώ και πάλι ότι ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε και μας τόνισε ότι ούτε θέμα υποστελέχωσης υπάρχει ούτε υποβάθμισης, γιατί τότε δε θα έβγαιναν προκηρύξεις για θέσεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού στην Κύμη. 

Συνεπώς, με όλο το σεβασμό που τρέφω στο δήμαρχο και στα μέλη του Δ.Σ, δε θα συμμετέχω στη συζήτηση για το θέμα του Νοσοκομείου απόψε, διότι με την ενημέρωση που έχω νομίζω ότι είμαστε «εκτός θέματος». Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα η λήψη αποφάσεων άνευ ουσίας και άνευ σημασίας για ένα τόσο λεπτό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία. Ας δείξουμε όλοι τον απαιτούμενο σεβασμό.

Με εκτίμηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου (Δ.Ε.Κύμης)

Επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στις συνεδριάσεις του Δ.Σ Κύμης-Αλιβερίου ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των Νέων Οριζόντων μετά την ευνοϊκή μεταρρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή τον Απρίλιο, ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη διοίκηση από τις 21 Μαΐου 2020.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Θωμάς είναι κατηγορούμενος με βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών σε δίκη για αδικήματα που αφορούν την διοίκηση επι θητείας του στο δήμο, σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη μάλιστα έχει οριστεί να ξεκινήσει για τις 28 Σεπτεμβρίου μετά από αναβολές λόγω covid 19. Μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ παράλληλα παραπέμπεται επίσης σε δίκη με βούλευμα για θέματα της ΔΕΥΑΚΑ όταν ήταν δήμαρχος Κύμης που ξεπερνά το 1.000.000€. Μετά την ψήφιση του νέου ευνοϊκού νόμου που αναφέρει μεταξύ άλλων αν κάποιος έχει τεθεί σε αργία και δεν έχει περιοριστικούς όρους ή έχουν αρθεί αυτοί, επιστρέφει κανονικά στο συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviakosmos.gr, ο Δημήτρης Θωμάς αφού ολοκληρώθηκε και η διαδικασία της ένστασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάνοντας χρήση του Νόμου, επιστρέφει από το σημερινό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, στις συνεδριάσεις.

Άδραξε την ευκαιρία η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Κάτια Μεγάλου, τηρώντας η ίδια τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και απόλαυσε ποτάκι με καλή παρέα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, σε bar της Χαλκίδας. Η επιστροφή στην κανονικότητα για την ίδια σήμανε παρέα με καλούς φίλους και συναδέλφους. Δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνοντας την αύρα της, απόλαυσαν ποτάκι σαν τον παλιό καλό καιρό. Και η Πρόεδρος, πάντα φορώντας τη μάσκα της. Διότι σα γιατρός έχει ζήσει στο Νοσοκομείο τα δεινά της πανδημίας αυτής.

Προσεχτική στις συναναστροφές της η Κάτια Μεγάλου επιστρέφει στην κανονικότητα συνεχίζοντας το ουσιαστικό έργο της στο ΔΟΠΠΑΧ αλλά και ως γιατρός με ουσιαστική πρόσφορά στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Από τις γιατρίνες που αντέχουν στην πίεση και η Κάτια Μεγάλου, δίνει αγώνα καθημερινά για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Οπότε όταν ξεκλέβει λίγο χρόνο δικαιούται να τον περνάει ευχάριστα με αγαπημένα της πρόσωπα.

Το Σάββατο 8 Μαΐου το πρωί, πανηγυρίζει το ξωκλήσι του Άη Γιώργη στο Πυργί. Ο Πρόεδρος του χωριού, Δημήτρης Γιαννακός, με τη συνδρομή του δήμου φρόντισε να ανοίξει ο δρόμος ενώ σήμερα παρέα με την ομάδα των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών της Οκτωνιάς και εθελοντές από το χωριό καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο που θα δεχθεί τον κόσμο και έβαψαν την εκκλησία. Και ο Πρόεδρος μπροστάρης στις εργασίες! Φρόντισαν τον αύλειο χώρο έτσι όπως αρμόζει και καθάρισαν την εκκλησία στο εσωτερικό.

«Όλα είναι έτοιμα για να λειτουργήσει το εκκλησάκι. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν. Υπό άλλες συνθήκες θα στήναμε μία μεγάλη γιορτή το Σάββατο στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας. Του χρόνου θα κάνουμε τρικούβερτο γλέντι για να χαρεί ο κόσμος και να διασκεδάσει. Με τη βοήθεια του Αγίου Γεωργίου, να πάνε όλα καλά. Όσοι πιστοί προσέλθουν την Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο το πρωί στο ξωκλήσι θα παρακαλέσω να φορούν τις μάσκες τους και να τηρούν τις αποστάσεις έτσι ώστε να μην έχουμε θέματα με την πανδημία. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και βοήθεια μας ο Άγιος Γεώργιος», δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο κ. Γιαννακός.

aigiorgis2

agiorgis3

agiorgis4

agiorgis5

agiorgis6

«Δύο χρόνια μπαμπά... δύο χρόνια. Πριν καλά καλά να καταλάβουμε τι είχες πάθει , έφυγες.....ότι και να γράψω ή να πω για σένα ποτέ δεν είναι αρκετά...μου λείπει τόσο πολύ η παρουσία σου που ακόμα και τώρα κοιτάζω το τηλέφωνο μου και περιμένω να χτυπήσει.. Χαμογελώ πικρά και σε κοιτώ εκεί απέναντι στη μεγάλη φωτογραφία να χαμογελάς και να μου λες " προχωρά παιδί μου κι εγώ είμαι εδώ για σένα ". Κι εγώ παίρνω δύναμη από την αρχοντιά σου και την φινέτσα σου που φαίνεται ακόμα και μέσα από την φωτογραφία… Νομίζω πως ακόμα με διορθώνεις ,μου δίνεις κουράγιο και χαίρεσαι μαζί μας όπως έκανες πάντα…Να ήξερες πόσα πράγματα έχουν γίνει από τότε που έφυγες...Αλλά εμείς παίρνουμε δύναμη από σένα και μένουμε όρθιοι.. Έτσι ακριβώς όπως θα ήθελες...»

Ραγίζουν καρδιές τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Γιάννη Γκοσιμίδα, Δώρας, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεία μηνών στο νοσοκομείο που παρόλο που έδειχνε να πηγαίνει καλύτερα, μας ξάφνιασε όταν η τραγική είδηση για το χαμό του ήχησε στ΄ αυτιά μας. Πάγωσαν όλοι στο άκουσμα. Είναι γερός και δυνατός θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη, έλεγαν όσοι τον γνώριζαν. Μα και οι πιο δυνατοί λυγίζουν… Σήμερα όπως περιγράφει η κορη του Ντόρα, αδυνατώντας να πιστέψει πως ο πατέρας της έχει φύγει, μονολογεί κοιτώντας την αγαπημένη τους φωτογραφία. Κοιτώντας τον πατέρα της, παίρνει δύναμη και κουράγιο. Είναι ο "φύλακας άγγελος" των ονείρων της και ο "άγρυπνος φρουρός", προστάτης σε ότι συμβαίνει στη ζωή της…

Δύο χρόνια χωρίς το Γιάννη Γκοσιμίδα. Τον άνθρωπο που άφησε δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στην οικογένεια του αλλά και στους ανθρώπους που συνεργάστηκε. Στενός συνεργάτης του νυν Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου και το κενό που άφησε πίσω και από τη θέση του αυτή μεγάλο. Στην περίπτωση του Γιάννη Γκοσιμίδα και στον τρόπο που όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύτηκε με έναν επιτυχημένο αυτοδιοικητικό όπως ο κ. Μπουραντάς, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν ισχύει το «ουδείς αναντικατάστατος».

Γιατί κανείς δε θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Γιάννη Γκοσιμίδα στο δήμο. Και αυτό γιατί κανείς δε μπορούσε να καταλάβει πως αυτός ο άνθρωπος κατάφερνε πάντα να συνυπάρχει αρμονικά με όλους και παράλληλα να δρομολογεί ουσιαστικά σχέδια δράσης. Σήκωνε το τηλέφωνο όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του και διευθετούσε ακόμα και τα πιο δύσκολα θέματα. Και αυτό, γιατί είχε καταφέρει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των συνεργατών του και όχι μόνο. Ανήσυχο πνεύμα αλλά και ρεαλιστής, φρόντιζε πάντα για το κοινό καλό, κάνοντας μόνο ξεκάθαρες κουβέντες! Κάτι που ενοχλούσε αρκετούς. Και εκείνους, όμως ήξερε να τους διαχειριστεί. Είχε τον τρόπο του ο Γιάννης Γκοσιμίδας. Όσοι τον γνώριζαν μπορούν να καταλάβουν ότι πολύ δύσκολα θα «ξαναγεννηθεί» στα της αυτοδιοίκησης και οχι μόνο, ένας Γιάννης Γκοσιμίδας.

Τον καλύτερό του εαυτό δίνει καθημερινά μαζί με τους συναδέλφους του στον ΟΛΝΕ με τους οποίους συνεργάζεται άψογα, ο Πρόεδρος, Σπύρος Γεροντίτης. Ένας χρόνος εργασιών, ένας κύκλος που κλείνει με την εκπόνηση του master plan. Και όλα αυτά, μέσα στην πανδημία με τις όποιες δυσκολίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα γίνει και ο απολογισμός ενός έτους πεπραγμένων της νέας διοίκησης. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τα έργα που δρομολογούνται και οι παρεμβάσεις σε όλο το νομό, στις περιοχές δικαιοδοσίας του ΟΛΝΕ.

Και βέβαια, ο Πρόεδρος συνεχίζει δυναμικά τα επόμενα βήματα με τους συνεργάτες του. Και δεν είναι λίγα αυτά που ετοιμάζουν. Ο κ. Γεροντίτης δουλεύει αθόρυβα πάρα πολλές ώρες, όλο τον καιρό. Πολλή δουλειά, επίτευξη των στόχων και επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απαιτούν συλλογικότητα, μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει του δίνουν τη δύναμη να συνεχίζει με το ίδιο σθένος, μετρημένος και σοβαρός, το έργο του. Το γεγονός ότι η νέα διοίκηση κάνει απολογισμό σε ένα χρόνο αποδεικνύει και τον διαφανή τρόπο με τον οποίο έχουν επιλέξει να δουλέψουν.

Πρωτοποριακή εφαρμογή με βιοαισθητήρα που ανέπτυξε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανιχνεύει τον κορωνοϊό μόλις σε τρία λεπτά με αποτελεσματικότητα 93%. Με το κινητό τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ  και μόλις σε τρία λεπτά θα μπορούν οι πολίτες να δουν εάν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Το σημαντικό είναι ότι αυτό μπορεί να γίνει αμέσως μετά τη μόλυνση. Τη δυνατότητα δίνουν επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν βιοαισθητήρα, που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη πλατφόρμα και προσφέρει αστραπιαία ανίχνευση της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του κορονοϊού SARS-CoV-2, του πιο σημαντικού δείκτη του ιού, ακόμα και την πρώτη ημέρα της πιθανής μόλυνσης, ακόμα και εάν δεν υφίσταται κανένα σύμπτωμα.

vio2

Με απλά λόγια ο χρήστης θα έχει ένα «κιτ», το οποίο περιέχει μια ειδική μπατονέτα για να παίρνει το δείγμα από τη μύτη ή το στόμα, ένα  διάλυμα και ένα αναλώσιμο τροποποιημένο ηλεκτρόδιο (όπως αυτό που χρησιμοποιείται για μέτρηση του σακχάρου), το οποίο θα συνδέεται με μια μικρή ειδική συσκευή με το κινητό ή το ταμπλέτ και ως προς τη χρήση θα είναι απλό, απλούστερο και από τα self test. Ο ελληνικός βιοαισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την ταχεία και μαζική αξιολόγηση φαρμάκων τα οποία μπλοκάρουν την είσοδο του ιού ή και την αλληλεπίδραση του με τα κύτταρα του ξενιστή (δηλαδή των ανθρώπων).

Οι ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ετοιμάζουν την επιστημονική  δημοσίευση των νέων δεδομένων των επιτυχημένων πρόσφατων κλινικών δοκιμών σε δείγματα από ρινοφαρυγγικό επίχρισμα αλλά και σάλιο σε συνεργασία με μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο αναφοράς για τη βελτιστοποίηση περισσότερων παραμέτρων του αισθητήρα. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτές οι βελτιώσεις αποτελούν εφαλτήριο για την προώθηση της χρήσης του τεστ σε εκτεταμένους μαζικούς ελέγχους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, που παρουσιάστηκε αρχικά πριν λίγους μήνες στο περιοδικό «Sensors» (Αισθητήρες), επιτρέπει δυνητικά τον εντοπισμό του κορονοϊού ακόμη και αμέσως μετά τη μόλυνση ενός ατόμου, δίνοντας  παράλληλα τη δυνατότητα ταυτοποίησης ασυμπτωματικών φορέων στα αρχικά στάδια της μετάδοσης του ιού.

Η μέθοδος αυτή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, εφαρμόστηκε ήδη σε μια  κλινική μελέτη, που διεξήχθη από ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of Virological Methods επικυρώνοντας την αποτελεσματικότητα του καινοτόμου κυτταρικού βιοαισθητήρα, που ανέπτυξε η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ.

Συγκρινόμενη με τις παραδοσιακές μοριακές μεθόδους η τεχνολογία του κυτταρικού βιοαισθητήρα παρουσίασε ευαισθησία της τάξης του  93 (95%CI: 86.2-96.8) και 97.8%. ακρίβεια στη διάγνωση του COVID-19. Ο βιοαισθητήρας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου βασίζεται σε τροποποιημένα κύτταρα θηλαστικών τα οποία φέρουν ένα ανθρώπινο αντίσωμα κατά του αντιγόνου της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του ιού. Η πρωτεΐνη S1 προσκολλάται στα αντισώματα του βιοαισθητήρα μεταβάλλοντας τις κυτταρικές βιοηλεκτρικές ιδιότητες, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να μετρηθούν μέσω μιας ειδικής βιοηλεκτρικής διάταξης.

Όπως τονίζει ο πρύτανης του Γεωπονικού πανεπιστημίου  Αθήνας και διευθυντής του  Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, κ. Σπύρος  Κίντζιος «τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, μας δείχνουν ότι η μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία και  στο άμεσο μέλλον θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν το τεστ οι ίδιοι στο σπίτι τους ακόμη και με δείγματα σάλιου.  Το πανεπιστήμιο μας σε συνεργασία με διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες πρωτοπορεί με τη δημιουργία κυτταρικών βιοαισθητήρων εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας όχι μόνους για κοινούς ιούς όπως της γρίπης αλλά και για πολλές άλλες επικίνδυνες λοιμώδεις νόσους».

vio 3

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Μίχος Αθανάσιος Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ, Σοφία Μαυρίκου Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΓΠΑ, Σπυρίδων Κίντζιος Πρύτανης ΓΠΑ, Bασίλειος Τσεκούρας Υποψήφιος Διδάκτωρ ΓΠΑ)

Για τις κλινικές δοκιμές συνεργάστηκαν οι:

* Εργαστήριο Κυτταρικής Τεχνολογίας, Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • Σπυρίδων Κίντζιος, Διευθυντης Εργαστηρίου, Πρύτανης ΓΠΑ
 • Σοφία Μαυρίκου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια
 • Βασίλειος Τσεκούρας, Υποψήφιος Διδάκτωρ

* Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Μελέτης Και Αντιμετώπισης Γενετικών Και Κακοήθων Νοσημάτων της Παιδικής Ηλικίας

 •   Χρούσος Γεώργιος, Διευθυντής του Ερευνητικoύ Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Μελέτης Και Αντιμετώπισης Γενετικών Και Κακοήθων Νοσημάτων της Παιδικής Ηλικίας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής
 •   Μίχος Αθανάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας, Α’ Παιδιατρική Κλινική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 •   Χατζηαγαπίου Κυριακή, Παιδίατρος, MSc (Μοl. Biol.), PhD, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Α΄ Παιδιατρική Κλινική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

*  Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος « Η Σωτηρία»

 •   Αντωνία Κουτσούκου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Δ/ντρια Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής
 •   Πέτρος Μπακάκος, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική.
 •   Νικολέττα Ροβίνα, Επίκουρη  Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας, Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική.

* Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Iατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • Ιωσήφ Παπαπαρασκευάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας

ΠΗΓΗ: www.ot.gr

Πιστός στα θρησκευτικά του καθήκοντα και φέτος ο επιχειρηματίας Νίκος Βογιατζής μετέβη στο αεροδρόμιο, πήρε το Άγιο Φως και αυτή την ώρα το μεταφέρει στις εκκλησίες της Κύμης όπως κάνει τα τελευταία 20 χρόνια. Και πέρυσι και φέτος πιστός, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την πανδημία πήγε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήρε το Άγιο Φως για να το μεταφέρει στις εκκλησίες της περιοχής.

Χαρούμενος δήλωσε στο eviakosmos.gr :

« Μπορεί και πέρσι αλλά και φέτος να μην μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε Ανάσταση όπως κάναμε όλα τα χρόνια. Με την ευλογία και έχοντας πίστη στο Θεό πήραμε το Αγιο Φως και το μεταφέρουμε στις εκκλησίες για να το πάρουν οι Χριστιανοί στα σπίτια τους με την ευχή ότι του χρόνου θα έχουμε ξεπεράσει τον εφιάλτη της πανδημίας. Ο Θεός να μας δώσει φώτιση και δύναμη να σταθουμε μαχητές απέναντι στον αόρατο εχθρό και να δώσει την υγεία σε όλο αυτόν τον κόσμο που παλεύει στα νοσοκομεία για να κρατηθεί στη ζωή. Εύχομαι Χριστός Ανέστη και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο. Και του χρόνου να είμαστε γεροί να γιορτάσουμε τη Λαμπρή με αγαπημένα μας πρόσωπα, όπως όλα τα χρόνια…»

vogiatzis nikos 2

Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 7 Μαίου 2021 στις 18:30 μ.μ., με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.Λήψη απόφασης περί συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου

 1. 2.Λήψη απόφασης περί 1η τροποποίησης προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2021.

3.Λήψη απόφασης περί Καθορισμού Κωδικών Αριθμών Δαπανών προϋπολογισμού  οικονομικού έτους 2021 Δεκτικών σε Εντάλματα Προπληρωμής.

4.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου-εξόδου σε υπό κατασκευή έργου με την ονομασία «Νέο Ξενοδοχείο 5 *», επί Αγροτικής Οδού Κύριας Οδού εκτός σχεδίου Πετριών εις Θέση Χερομύλι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας της Εταιρείας με την επωνυμία «Χερόμυλος Resort Α.Ε .

 1. 5.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου – εξόδου σε υπό κατασκευή Νέα Διώροφη Κατοικία επί αγροτικής – δημοτικής οδού εκτός σχεδίου οικισμού Ζαράκων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας Ρίτσαρντ Μάρτιν και Νικόλα Ντάνμπυ.

6.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου – εξόδου σε υπό κατασκευή έργου με την ονομασία «Νέα Διώροφη Οικοδομή Κατοικιών με πισίνα», επί Ανώνυμης Αγροτικής Οδού εκτός σχεδίου Αγίων Αποστόλων Πετριών εις Θέση « Γαρδός» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας της AnnelieseLöw-Beer.

7.Λήψη απόφασης περί γνωμοδότησης για έγκριση εισόδου – εξόδου σε υπό κατασκευή έργου με την ονομασία «Νέες Διώροφες Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες», επί Κύριας Οδού εκτός σχεδίου Πετριών εις Θέση Χερομύλι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου ιδιοκτησίας της Εταιρείας με την επωνυμία « Καραντώνη Σουλτάνα».

8.Έγκριση πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2020.

9.Λήψη απόφασης περί ανάγκης μίσθωσης ακινήτου για ανάπτυξη δραστηριοτήτων που συνδέονται με την προαγωγή των κοινωνικών , πολιτιστικών και οικονομικών συμφερόντων του Δήμου.

10.Λήψη απόφασης περί μερικής άρσης της υπ΄αριθ. 113/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα: Αίτημα ΔΕΥΑΚΑ για παραχώρηση οχημάτων.

11.Λήψη απόφασης περί ακύρωσης της υπ΄αριθ. 11/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα: Λήψη απόφασης περί συγκρότησης επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών μίσθωσης- εκμίσθωσης -   εκποίησης –αγοράς κινητών και ακινήτων για το έτος 2021.

12.Λήψη απόφασης περί ορισμού εκπροσώπου στην Επιτροπή Καταλληλότητας Ακινήτων για την ανέγερση Διδακτηρίων και Στέγαση Σχολικών Μονάδων.

13.Λήψη απόφασης περί ορισμού Συμβολαιογράφου.

14.Λήψη απόφασης περί έγκριση παράτασης εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στο Χωνευτικό, Κοινότητας Κύμης, ΔΕ Κύμης.

15.Λήψη απόφασης περί αποδοχής πράξης παραχώρησης σε κοινή χρήση τμήματος γης, εμβαδού 71,84 τμ στην θέση ¨Γυρίσματα¨ εντός των εγκεκριμένων ορίων του οικισμού Αγίου Ιωάννη.

16.Λήψη απόφασης περί βεβαίωσης ότι το ακίνητο ιδιοκτησίας Καραγιάννη Κων/νου, βρίσκεται εντός της ζώνης των 800μ από το κέντρο του οικισμού Πετριών, της Κοινότητας Πετριών.

17.Λήψη απόφασης σχετικά με το αίτημα του κ. Τσώνη Ταξιάρχη περί απαλλαγής ή μείωσης των Δ.Τ. της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στην περιοχή “ΞΥΛΑΥΤΟΣ “ της Τ.Κ. Καλετζίου.

18.Συζήτηση και λήψη απόφασης σε σχέση με θέματα που απειλούν την ορθή λειτουργία του Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης Γ.Ν.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. (αίτημα της επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης)

Σελίδα 1 από 713

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr