Τελευταία Νέα

9,2 εκ € στα δύο νέα τοπικά προγράμματα LEADER της ΠΕ Εύβοιας

Με το ΦΕΚ 6539/Β/16-11-2023 ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των τοπικών προγραμμάτων Leader στην οποία συμμετείχαν οι Αναπτυξιακές Εταιρίες της χώρας.

Στα δύο Τοπικά Προγράμματα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 που αφορούν στην Εύβοια εγκρίθηκε συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 9.200.000 €. Τα δύο προγράμματα έχουν ως στόχο τη στήριξη του τοπικού πληθυσμού με δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας του με κεντρικό άξονα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των δύο περιοχών παρέμβασης.

Οι δύο περιοχές παρέμβασης είναι:

·         Η περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων (πλην της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας), Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας & Ιστιαίας-Αιδηψού και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 108.000 άτομα.

·         Η περιοχή της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου, η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Σκύρου και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 44.000 άτομα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Κοινοπραξία των εταιριών Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ- Σκαπάνη ΑΕ-Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η διαδικασία της αναμόρφωσης του τοπικού προγράμματος, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής (ΕΥΕ) ΣΣ ΚΑΠ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η προετοιμασία των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων από δυνητικούς δικαιούχους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 00:22

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr