bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Πέτρος Σταματούκος καταγγέλλει τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στο Σαρανταπόταμο: «Εάν ευσταθεί αυτό που λέει η Κτηματική Υπηρεσία κ. Δημητρόπουλε, έχετε καταστήσει το δήμο κλεπταποδόχο»

Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, Αρχιτέκτονας-Μηχανικός Πέτρος Σταματούκος στην τοποθέτηση του στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Ερέτριας στις 21 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, κατήγγειλε τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στο Σαρανταπόταμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταματούκος αναφέρθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση την προτελευταία στην πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της Καλλιθέας για το αν υπάρχει δυνατότητα πεζοδρομήσεων εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού.

«Ενώ είχε λάβει από όλους μας τη στήριξή του, είχα αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο έργο έχουν γίνει τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα. Σας είχα δώσει ένα πολύ σύντομο παράδειγμα που ήταν ότι μέχρι και ο αγωγός της σύνδεσης με το βιολογικό έχει εμφανιστεί. Η τοποθέτηση του κ. Δημάρχου εκτός του ότι να γελάσει ειρωνικά τη στιγμή εκείνη, ήταν, το έχουμε λύσει το θέμα. Δηλαδή, άφησε να εννοηθεί ότι σκεπάσαμε τον αγωγό και τελείωσε» είπε στην τοποθέτηση του ο κ. Σταματούκος και συνέχισε:

«Βέβαια, δε μας είπε γιατί δημιουργήθηκε αυτό το θέμα. Γιατί εμφανίστηκε ο αγωγός. Προφανώς δε μας στο είπε γι’ αυτό που είπε και ο Μπάμπης Καραβάς. Δε μας το είπε, διότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, ο κ. Δήμαρχος έχει αναλάβει την πατρότητα όχι μόνο της επίβλεψης αλλά και της ορθής εκτέλεσης του έργου.

Σας θυμάμαι κύριε δήμαρχε σε ένα από τα πρώτα δημοτικά συμβουλια με στόμφο πει ότι εγώ προσωπικά και η Τεχνικη Υπηρεσία, δεν το ξέρω αυτό αν όντως ευσταθεί, παρακολουθούμε το έργο. Που ήσασταν κ. Δήμαρχε όταν γινόντουσαν οι παράνομες αμμοληψίες; Και έρχεστε λοιπόν όταν εγώ μίλησα για παράνομη αμμοληψία και περιβαλλοντικά εγκλήματα κ. Δήμαρχε, μου είπατε ότι λύσατε το θέμα».

Στη συνέχεια ο κ. Σταματούκος έκανε λόγο για πόρισμα «κόλαφο» που ήρθε από την Κτηματική Υπηρεσία το οποίο σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Σταματούκος μιλάει για κλεμμένο υλικό 39.000 κυβικών μέτρων.

«Αν αυτά με βάση το ειδικό βάρος που δίνει η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας το πολλαπλασιάσετε με 2100, που ζυγίζει το κυβικό και αυτό το πολλαπλασιάσετε με την τιμή που ο δήμος μας αγόρασε από το συγκεκριμένο υπεργολάβο του έργου, υλικό τέτοιο, τότε θα δείτε ότι μιλάμε για μία διαδικασία τέτοια 300.000€ και…Και θέλω να σας ρωτήσω αν κάνατε πραγματικά την επίβλεψη του έργου όπως μας είχατε πει. Ήσασταν εκεί όταν τα παίρναν αυτά τα αυτοκίνητα; Και αν όντως γιατί δεν το είπατε; Γιατί δεν κάνατε κάτι;» είπε ο κ. Σταματούκος και συνέχισε:

«Όμως οι ευθύνες σας κ. Δήμαρχε δε σταματούν εδώ. Αν όντως, εγώ στηρίζομαι πάντα στα επίσημα έγγραφα των τεχνικών υπηρεσιών και της Κτηματικής Υπηρεσίας, ευσταθούν αυτά που λέει η Κτηματική Υπηρεσία, στην Τρίτη σελίδα στη δεύτερη παράγραφο η Κτηματική λέει εγώ βρήκα εκεί 11.000 κυβικά, μπορώ να σα πω υπάρχουν αυτά και αυτά και αυτά και φτάνουν στις 39.000.

Όμως λέει, ότι υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν τα βρήκα. Όπως λέει για παράδειγμα πολύ πιθανόν αυτά διοχετεύθηκαν στο εμπόριο. Και αναφέρει την με αριθμό πρωτοκόλλου 2057/26.2.2020 σύμβαση με το δήμο Ερέτριας.

Κύριε Δημητρόπουλε, με αυτή τη σύμβαση που την έχω κατεβάσει από το eprocurement, εσείς αποφασίζετε και αγοράζετε αδρανές υλικό για την κατασκευή οδοστρωσίας, ποταμίσιο. Δεν ξέρατε κ. Δήμαρχε ότι το ποταμίσιο υλικό αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Κράτους; Ό,τι δεν μπορεί να πωληθεί από ιδιώτη; Παρα μόνο αν η Κτηματική Υπηρεσία το έχει πλειστηριάσει; Μη βιαστείτε να μου δώσετε απάντηση ότι εγώ όταν αγόραζα νόμιζα ότι ήταν νόμιμο. Από ποιον νομίζατε ότι ήταν νόμιμο;

Γιατί δεν απευθυνθήκατε στην Κτηματική Υπηρεσία και βιαστήκατε να πάτε να πληρώσετε 12.149,52€ με το ΦΠΑ, υλικό που σύμφωνα με αυτά που λέει η Κτηματική Υπηρεσία, πιθανόν να προέρχεται από το ίδιο το έργο. Αυτό λέει. Και υπάρχουν και άλλα ερωτήματα:

Εσείς αυτό το υλικό το προτιμάτε από ένα υλικό το οποίο έρχεται από ένα νταμάρι που γνωρίζετε ότι είναι νόμιμο. Και το προτιμάτε και από ένα υλικό που έρχεται μεταποιημένο από μία μονάδα ανακύκλωσης. Και λέτε, ότι έχει και τις προδιαγραφές ΠΕΤΕΠ (πρότυπες εθνικές τεχνικές προδιαγραφές), τις έχει;

Μακάρι να τις έχει… Διότι ένα πρωτογενές υλικό κ. Δήμαρχε και το λέω και σε όλους να το ξέρετε, αλλάζει η φύση του, η ογκομετρία του, η πλαστικότητα του ανά 10 μέτρα που το συλλέγεις».

Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Σταματούκος καθώς λόγω επαγγελματικής ιδιότητας γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται με τα υλικά. Και μάλιστα απευθυνόμενος στο σώμα ξεκαθάρισε ότι δε μπορεί να δεχθεί ότι ο δήμος μπήκε στη διαδικασία αυτή. Να αγοράσει ένα υλικό το οποίο πλειστηριάζεται μόνο από την Κτηματική Υπηρεσία.

«Εάν ευσταθεί αυτό που λέει η Κτηματική Υπηρεσία κ. Δημητρόπουλε, έχετε καταστήσει το δήμο κλεπταποδόχο! Και αν αυτό ευσταθεί είσαστε υπόλογος και υπεύθυνος γι’ αυτό. Και προφανώς και θα κατηγορηθείτε και για παράβαση καθήκοντος, αν ευσταθεί το πόρισμα της Κτηματικής Υπηρεσίας» είπε ο κ. Σταματούκος απευθυνόμενος στο Δήμαρχο Ερέτριας.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓΤΟΥ ΔΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΥ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 08:52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr