bannernew5

Τελευταία Νέα

Κώστας Δημάς: «Επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα με την Κυριακάτική λαϊκή των Κονιστρών…»- Τι γίνεται με τα πρόστιμα

Οι κόποι απέδωσαν καρπούς σε ότι αφορά την «πολύπαθη» μέχρι τώρα λειτουργία της Κυριακάτικης λαϊκής αγοράς των Κονιστρών, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητήθηκε μετά από πολλά χρόνια μετά από καταγγελίες που έγιναν.

Τέλος καλό, όλα καλά. Την ευχάριστη είδηση ανακοίνωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης –Αλιβερίου στις 8 Δεκεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς. Συγκεκριμένα ο κ. Δημάς αναφέρθηκε στις επαφές που έγιναν φτάνοντας μέχρι το Υπουργείο προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα που αφορούσε την Κυριακάτικη λαϊκή των Κονιστρών αρχικά αλλά στη συνέχεια απασχόλησε και την Κυριακάτικη Αγορά του Βασιλικού, στη Χάλκίδα.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Δημάς ως εκπρόσωπος του δημάρχου είχε μεταβεί στο Υπουργείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κύμης, Αλέξανδρο Θεοδώρου μετά από ραντεβού που είχε κανονίσει προκειμένου να συζητηθεί και να βρεθεί λύση για το θέμα, ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου.

Μετά την αίσια έκβαση που είχε το θέμα, ο κ. Δημάς στη συνεδρίαση ανέφερε τα εξής:

«Μετά από όλο αυτό το άγχος δίνεται λύση στο θέμα της πολύπαθης λαϊκής των Κονιστρών. Θεωρώ ότι είχαμε μεγάλο πόλεμο. Τρέξαμε, πιέσαμε πάρα πολύ» είπε ο κ. Δημάς και συνέχισε: «Και εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι και ο κ. Δήμαρχος στήριξε αυτή την προσπάθεια πάρα πολύ και υπήρξε αποτέλεσμα».

Στις 18 Νοεμβρίου ψηφίστηκε ένας νόμος που στο άρθρο 19, τροποποιεί το αντίστοιχο άρθρο 30 του Νόμου 44/97 του 2017. Να σημειωθεί ότι το άρθρο 30 όριζε ότι μπορούσαν να γίνονται λαϊκές αγορές, από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο. Εξαιρούσε δηλαδή την Κυριακή. Με το άρθρο 19 μπορούν πλέον να ορίσουν 6 μέρες λαϊκή την εβδομάδα, ανεξαρτήτως ημερών.

«Αυτό μας εξυπηρετεί πάρα πολύ γιατί βάζουμε μέσα και τη λαϊκή της Κονίστρας που είναι Κυριακή. Εμείς έχουμε λαϊκή την Τρίτη στο Μονόδρι, την Τετάρτη στους Ζάρακες, την Πέμπτη στο Αυλωνάρι, το Σάββατο Κύμη και Αλιβέρι και την Κυριακή στις Κονίστρες. Άρα πληρούμε τις προϋποθέσεις και πιστεύω ότι λύνουμε οριστικά το πρόβλημα, που αντιμετωπίσαμε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα.»

Ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, πήρε το λόγο στη συνέχεια και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η όλη ιστορία κινήθηκε από την Κονίστρα και από τους ίδιους τους ανθρώπους εκεί που έκαναν τις κινήσεις αναμεσά τους και ο Εμπορικός Σύλλογος και ο δήμος με τους βουλευτές που πήραν πρωτοβουλίες, δημιουργήθηκε το θέμα.

«Δεν ήταν θέμα σε άλλη περιοχή. Ήμαστε εμείς που είχαμε θέμα τέτοιο, η Χαλκίδα μετά, αλλά εμείς κάναμε τη φασαρία και άλλη μία στη Θεσσαλονίκη» είπε ο δήμαρχος ο οποίος επεσήμανε ότι το θέμα τώρα είναι να λυθεί και το θέμα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα και είναι στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

«Αν χρειαστεί να πιέσουμε και να κάνουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει για τη διαγραφή των προστίμων» είπε ο κ. Μπουραντάς απευθυνόμενος και στη νομική σύμβουλο του Δήμου κα Αποστολοπούλου που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση. Να σημειωθεί ότι τις προσφυγές των συμμετεχόντων στην λαϊκή των Κονιστρών, οι θιγόμενοι τις έφτιαξαν με τη βοήθεια της κας Αποστολοπούλου.

Να σημειωθεί πως σε δηλώσεις της στο eviakosmos.gr η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχε επισημάνει πως δεν καταλογιστούν τα πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί την πρώτη Κυριακή. Με μία αίτηση θεραπείας που θα έκαναν οι επαγγελματίες, το πρόβλημα λυνόταν. Μένει να το δούμε και στην πράξη. Όπως μένει να δούμε τι γίνεται με τα πρόστιμα που βεβαίωσε «εξ αποστάσεως» η αστυνομία, και συγκεκριμένα το Α.Τ Κύμης.

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr