bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου Γιώργος Ζέρβας μιλά αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM για το «Ψηφιακό Μουσείο Γ. Παπανικολάου» στην Κύμη

Ένα έργο πνοής, ιστορικής σημασίας δρομολογήθηκε ήδη από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση που πέρασε χθες από την Οικονομική Επιτροπή και ψηφίστηκε ομόφωνα. Ο τίτλος του έργου είναι «Πολιτιστική Ψηφιακή Υποδομή Διαχείρισης Ιστορικού Περιεχομένου και Ανάδειξη του Γ. Παπανικολάου ως την πιο λαμπρή προσωπικότητα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου». Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 217.000€. Και ο φάκελος έτοιμος ταξιδεύει από το δήμο Κύμης-Αλιβερίου στο Υπουργείο Εσωτερικών για να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για το θέμα μίλησε σήμερα το πρωί αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη ο Αντιπρόεδρός του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου και γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αυλωναρίου, Γιώργος Ζέρβας επισημαίνοντας τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει από τον Αντιδήμαρχο Έργων Νίκο Μπαράκο, το Γ.Γ. του Δήμου Γιώργο Μαθιουδάκη και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

«Η πρόταση αφορά το Ινστιτούτο Παπανικολάου. Πρόκειται για μια πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι η πρόσκληση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Είναι η 14η πρόσκληση και αυτή έχει να κάνει με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα αναδείξει μεγάλες προσωπικότητες. Και μία από τις μεγάλες προσωπικότητες είναι σίγουρα και ο Γεώργιος Παπανικολάου» είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία, στο δήμαρχο, στον Γραμματέα κ. Μαθιουδάκη και κυρίως στο Νίκο το Μπαράκο, ο οποίος παρακολούθησε πάρα πολύ στενά αυτό το πρόγραμμα από την αρχή. Είχε τις κατάλληλες επαφές και ο ίδιος και ο δήμαρχος και ο κ. Μαθιουδάκης με το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάναμε ένα προσχέδιο. Το δείξαμε. Μία πολύ εμπεριστατωμένη μελέτη και από την Τεχνική Υπηρεσία.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM ο κ. Ζέρβας ενθουσιάστηκαν στο Υπουργείο και η πρόταση θα προωθηθεί άμεσα για χρηματοδότηση. Ενώ μας έδωσε και μία πρώτη γεύση για το τι περιλαμβάνει αυτή η πρόταση. Η οποία θα παρουσιαστεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

«Αυτό κυρίως έχει να κάνει με τη λειτουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου. Μέσω αυτού του Ψηφιακού Μουσείου θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη ζωή, το έργο και την ιστορία του Γεωργίου Παπανικολάου και όχι μόνο. Και διάφορες άλλες προσωπικότητες της ευρύτερης περιοχής της Κύμης» είπε ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου και συνέχισε:

« Εκεί μέσα θα υπάρχουν και κάποια ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας τα οποία όπως είπαμε θα αναδείξουν το έργο κυρίως του Γεωργίου Παπανικολάου. Θα γίνουν και δράσεις με τη μέθοδο της εικονικής πραγματικότητας. Είναι φοβερό. Θα κάνουμε ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν και θα φτάνουμε μέχρι το σήμερα.»

Η πρόταση πέρασε χτες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και ψηφίστηκε ομόφωνα όπως είπε οκ. Ζέρβας και θα υποβληθεί η πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών που ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές.

Εκτός από την σημαντική αυτή πρόταση που θα αποτελέσει "φάρο" για μία σειρά έργων που δρομολογούνται από το Ινστιτούτο Παπανικολάου για την οικία του αειμνήστου ευεργέτη γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου στην Κύμη, ο Αντιπρόεδρος μίλησε και για μία σειρά εργασιών που θα γίνουν στην οικία. Συγκεκριμένα, θα γίνουν έργα που αφορούν όπως είπε ο κ. Ζέρβας τη συντήρηση του κτιρίου για τα οποία έχει ήδη εκτιμηθεί ότι θα κοστίσουν περίπου 40.000€.

«Εδώ θέλω να ευχαριστήσω πάλι την Τεχνική Υπηρεσία. Θα διατεθεί ένα ποσό 40.000€ μπορεί και λίγο παραπάνω για τις επισκευές στο σπίτι του Παπανικολάου. Ήδη ο λογιστής με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος και το Ινστιτούτο Παπανικολάου βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης του φετινού προϋπολογισμού. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους. Εδώ θέλω να επισημάνω κάτι για εκείνους που λένε ότι το Δ.Σ του Ινστιτούτου είναι παράνομο και δεν υφίσταται. Υπάρχει και Πρόεδρος είναι ο κ. Μπουραντάς, ο δήμαρχος. Αντιπρόεδρος εγώ, υπάρχουν αιρετά μέλη και υπάρχουν και πολίτες. Αυτό υπάρχει σε ΦΕΚ. Είναι καθόλα νόμιμο και θα συνεδριάσει όταν αυτό κριθεί απαραίτητο» είπε ο Αντιπρόεδρος.

Αναφορικά με την αξιοποιηση της Οικίας Παπανικολάου σε χώρο επισκέψιμο για το κοινό, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις προτάσεις που γίνονται από μουσειολόγους επισημαίνοντας ότι το Ψηφιακό Μουσείο θα έρθει να συμπληρώσει μία σειρά από ενέργειες που δρομολογούνται και θα επικυρωθούν μέσα από δημόσιο διαγωνισμό.

Σε ότι αφορά τη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι θα συνεδριάσει όταν ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός. Ενώ ο γιατρός επεσήμανε ότι αν και η πανδημία δεν επιτρέπει να γίνουν κάποιες από τις δράσεις. Γίνονται επαφές και με το Επιστημονικό Συμβούλιο τον κ. Πατσούρη. Υπάρχουν προτάσεις.

«Και με τον κ. Χατζηγιαννάκη έχουμε έρθει σε επαφή με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Εύβοιας, με τους Διευθυντές των Ιατρικών Υπηρεσιών, με καθηγητές ογκολογίας από την Αθήνα. Και μόλις τα επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μπορέσουμε να κάνουμε και κάποιες εκδηλώσεις δια ζώσης» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΕΡΒΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 19:53

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr