bannernew6

Τελευταία Νέα

Παναγιώτης Αγνιάδης: «Επιμελητήρια και Περιφέρεια έχουν συνεργασία πάρα πολύ καλή- Γι’ αυτό και πολλά, εκατοντάδες μπορώ να πω προϊόντα της Περιφέρειας κοσμούν τις παγκόσμιες και διεθνείς αγορές»

Μία μορφή στις πιο δυνατές προσωπικότητες που ξεχωρίζουν στον Επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο, είναι ο επί περίπου 40 χρόνια Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γ.Γ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Παναγιώτης Αγνιάδης. Ο κ. Αγνιάδης μίλησε την Τρίτη 8 Μαρτίου στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στην εκπομπή «τάδε έφη» στο ράδιο EVRIPOS 90FM με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Λιβαδειά την οποία διοργανώνει το Περιφερειακό Επιμελητήριο Στερεάς Ελλάδας. Φέτος, αξίζει να σημειωθεί ότι παίρνει τη σκυτάλη η Βοιωτία, και γίνεται Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου ο κ. Αγνιάδης.

«Σε εποχές δύσκολες Εθνικά, Κοινωνικά, Οικονομικά και κυρίως Επιχειρηματικά, τέτοιες εκδηλώσεις σαν αυτή που θα γίνει την Πέμπτη στη Λιβαδειά, είναι απαραίτητες από κάθε άλλη φορά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγνιάδης και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της Στερεάς Ελλάδος, έχοντας συνείδηση Περιφερειακή, θα μαζευτούμε στη Λιβαδειά, μια και είναι η χρονιά που αναλαμβάνει και το Επιμελητήριο Βοιωτίας την Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου και έχουμε πάρα πολλά θέματα να συζητήσουμε. Σε άλλα θα δώσουμε λύσεις και σε άλλα θα προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε, γιατί για να διορθωθούν όλα αποκλείεται, με τα απανωτά χτυπήματα που έχουμε. Πρώτα η πανδημία και μετά την πανδημία, ο πόλεμος..»

Πρόεδρε, να πούμε ότι ο θεσμός του Περιφερειακού Επιμελητηρίου έχει λειτουργήσει άψογα μέχρι εδώ, αν και είναι καινούργιος. Σωστά;

Σωστά. Όλα τα Επιμελητήρια, εμείς έχουμε αναλάβει την τελευταία χρονιά την Προεδρεία. Την πρώτη Προεδρεία την είχε η Εύβοια, μετά η Φθιώτιδα, κ.α Όλοι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά, έχοντας δίπλα μας το Σύνδεσμο Βιομηχανιών, τον κ. Κουδούνη που έγινε επίτιμος, και τώρα τον κ. Λώλο οι οποίοι βοηθάνε πάρα πολύ σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που υπάρχουν, αλλά και είναι δίπλα μας, δίπλα σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Γιατί αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε στήριξη, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ειδικά, μετά την αύξηση κόστους της ενέργειας, είμαστε σε πολύ δεινή κατάσταση.

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα θα κάνουν μία δημόσια συζήτηση με θέμα: Αναπτυξιακή Πολιτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- Προβλήματα και στήριξη της Περιφερειακής Επιχειρηματικής Κοινότητας, στην οποία θα παραβρεθούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Ιωάννης Μασούτης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Μπρατάκος. Πείτε μας δυο λόγια…

Έχουν προσκληθεί και οι 17 βουλευτές της Περιφέρειας και όλες οι Επαγγελματικές Οργανώσεις της Περιφέρειας. Είναι σημαντικό για να βρούμε τρόπους ενίσχυσης και στήριξης για τη βιωσιμότητας μας.

Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχει προτείνει η Πολιτεία. Είναι σε σωστή κατεύθυνση. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα. Γι΄ αυτό θα μαζευτούμε όλοι. Όλοι οι Νομοί έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Επάνω σε αυτές τις ιδιαιτερότητες θα μιλήσουμε, για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις. Μας πήγε πίσω το Ουκρανικό και πιστεύουμε να βγει κάτι καλό. Γιατί το θέλουμε όλοι! Θα είναι και εκπρόσωπος των Βρυξελλών για να μας ενημερώσει σχετικά με τη διεθνή κατάσταση που επικρατεί.

Πρόεδρε, σας ευχαριστώ και κλείνουμε με τις ευχές σας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας…

Θέλω να σας ευχαριστήσω. Να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, και στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, ήθελα να ευχαριστήσω και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, για την προσφορά τόσο της αίθουσας και γενικά τη χορηγία της εκδήλωσης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι θα παραβρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στη συνεδρίαση. Και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανη Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Κούκουζας κ.α .

Και ο Βαγγέλης ο Κούκουζας, όλοι θα είμαστε μαζί. Να ξέρετε ότι Επιμελητήρια και Περιφέρεια έχουν συνεργασία πάρα πολύ καλή. Γι’ αυτό και πολλά, εκατοντάδες μπορώ να πω προϊόντα της Περιφέρειας κοσμούν τις παγκόσμιες και διεθνείς αγορές. Η Βοιωτία έχει 212 εξαγωγικές επιχειρήσεις και όλη η Περιφέρεια περνάει τις 500. Φαντάζεστε τι συνάλλαγμα έρχεται αλλά και τι προβλήματα έχουμε τώρα με την αύξηση της ενέργειας και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Που και εκεί, εύχομαι να λήξει το συντομότερο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 11:06

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr