bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο Γιάννης Γεροντίτης στον Υφυπουργό Τριαντόπουλο: «Αδικείστε κ. Υπουργέ όταν ο κ. Τσαπουρνιώτης λέει ότι μόνο 5 επιχειρήσεις έχουν πάρει χρήματα- Στο Επιμελητήριο περιμένουν 118.500€ για 38 επιχειρήσεις στην Αγία Άννα»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριού Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης συμμετείχε στη σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα στις 15 Μαρτίου παρουσία και του Υφυπουργού παρα τω Πρωθυπουργό, Χρήστου Τριαντόπουλου, στον οποίο αφού αναγνώρισε την ανταπόκριση των αιτημάτων τόσο του Επιμελητηρίου όσο κα Συλλόγων και φορέων, ζήτησε αυτά τα αποτελέσματα της δουλειάς που και ο ίδιος έχει κάνει για τη Β. Εύβοια, να φτάσει στην πράξη στους επιχειρηματίες των πυρόπληκτων δήμων, όπως και τα 118.500.€ για το δήμο Αγίας Άννας, χρήματα τα οποία παραμένουν εδώ και 7 μήνες στο ταμείο του Επιμελητηρίου και περιμένουν μία ΚΥΑ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να δοθούν στους δικαιούχους επιχειρηματίες.

«Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι ότι από όλους εμάς εδώ στην αίθουσα επι 8 μήνες, γίνεται μία προσπάθεια. Και πάνω από όλα, από σας κ. Τριαντόπουλε. Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε συναντηθεί πάνω από 10 φορές. Έχετε ακούσει τα προβλήματα που μας έχουν μεταφέρει οι επιχειρήσεις. Που μας έχουν μεταφέρει οι σύλλογοι. Που μας έχουν μεταφέρει οι Ομοσπονδίες. Ξέρω ότι έχετε γαζώσει και τους δύο δήμους, και ότι έχετε περάσει από όλα τα χωριά. Ότι έχετε μιλήσει με όλους τους συλλόγους, και τα έχετε καταγράψει όλα» είπε ο κ. Γεροντίτης και συνέχισε:

«Εγώ σαν Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έχω την τύχη να έχω στο συμβούλιο τον κ. Κούκουζα, αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και τον κ. Βελισσαρίου. Βρίσκομαι επίσης σε στενή επαφή με το οικονομικό επιμελητήριο. Και μέσα στο συμβούλιο έχω δύο καταξιωμένους φοροτεχνικούς. Όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο έχει καταθέσει αρκετές δεσμεύσεις μέτρων για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις των δύο δήμων. Μιλάμε για 2000 επιχειρήσεις, στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και 830 επιχειρήσεις στο Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας.»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε απευθυνόμενος προς τον κ. Τριαντόπουλο ότι έχουν εισακουστεί οι προτάσεις τους, έχουν περάσει και σε ΦΕΚ αλλά σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μέχρι σήμερα έχουν αποζημιωθεί μόνο 5 επιχειρήσεις.

«Στο δια ταύτα, αδικείστε κ. Υπουργέ, όταν έρχεται ο κ. Τσαπουρνιώτης και λέει από όλα αυτά, πέντε επιχειρήσεις έχουν πάρει χρήματα. Αρα, έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά και μάλιστα εσείς έχετε δουλέψει, και πιο πολύ είστε Ευβοιώτης παρά από τη Μαγνησία, και πρέπει αυτό να βγει και στις επιχειρήσεις. Να φτάσουν τα λεφτά επιτέλους στις επιχειρήσεις» είπε ο κ. Γεροντίτης.

Το επόμενο θέμα που έθιξε ο κ. Γεροντίτης ήταν ότι στο Επιμελητήριο, στο ταμείο του, περιμένουν για 38 επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ή που έχουν πάθει ζημιές στο Δήμο της Αγίας Άννας, να μοιράσουν 118.500€!

«Εδώ, σε μία συνεργασία άψογη που είχαμε με την κα Ιωαννίδου, πήραμε τις επιχειρήσεις αυτές και ανάλογα με τις ζημιές, τις χωρίσαμε σε 6 κλάσεις. Και 118.500€, περιμένουν για να τα μοιράσουμε σε αυτές τις επιχειρήσεις. Περιμένουμε να βγει μία ΚΥΑ από το Υπουργείο Ανάπτυξης για να μοιράσουμε τα χρήματα. Μπορεί να μην είναι κανένα φοβερό ποσό μπροστά στα χρήματα που συζητάμε εδώ πέρα, αλλά αν μία επιχείρηση πάρει, 3000€, 6000€ ή 9000€, είναι κάτι. Άρα Υπουργέ μου, θέλω με την νέα υπάλληλο που αναλαμβάνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, να έρθετε σε μία επαφή, να συνεχίσετε. Είναι αμαρτία αυτή τη στιγμή  επιχειρήσεις που έχουν τόσο ανάγκη να μην πάρουν αυτά τα χρήματα.»

Στη συνέχεια ο κ. Γεροντίτης, έκανε αναφορά στις δράσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και του Τουρισμού. Σε ότι αφορά τον Τουρισμό, έχουν συζητήσει όπως ανέφερε, και όλες αυτές οι επιχειρήσεις, που είναι στη Β. Εύβοια, θα τις ενισχύουμε με συμμετοχή στις εκθέσεις.

Ένα άλλο θέμα που ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Εύβοιας ήταν κάποιες παρεμβάσεις για τον αναπτυξιακό νόμο. «Αυτό το οποίο θέλουμε είναι οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων- επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων, τα ταξιδιωτικά γραφεία, να μπουν στον αναπτυξιακό νόμο που δεν είναι αυτή τη στιγμή. Επίσης θέλουμε κάποιες μεσαίες επιχειρήσεις που αποκλείονται από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Εδώ για να μπουν δυο με τρεις τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει να ενταχθούν στον Αγροδιατροφικό τομέα, και η ενίσχυση να μην είναι υπό μορφή φοροαπαλλαγής αλλά υπό μορφή επιχορήγησης. Τελος, θα ήθελα να πω ότι σε ότι αφορά το ποσοστό για τις κατασκευές, τις επεκτάσεις και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, λόγω του ότι έχουν αυξηθεί όλα τα οικοδομικά υλικά στην κατάσταση την οποια ζούμε, αν μπορούμε τα κτιριακά να πάνε από το 45 στο 50 και για τον τουριστικό κλάδο να πάνε από το 60 στο 65. Αυτά για τον Αναπτυξιακό» είπε ο κ. Γεροντίτης, ο οποίος επεσήμανε για ακόμα μία φορά την δουλειά που έχει γίνει για τη Β. Εύβοια από τον κ. Τριαντόπουλο, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς που είναι προϊόν συνεργασίας όλων, θα πρέπει να φτάσει στην πράξη στους επιχειρηματίες των πυρόπληκτων δήμων, το συντομότερο.

Να σημειωθεί, ότι στη συνέχεια, ο κ.Γεροντίτης αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις της Β. Εύβοιας που δεν έχουν πληρώσει το ΓΕΜΗ στο Επιμελητήριο και δε μπορούν να ολοκληρώσουν τους φακέλους τους για να πάρουν τις αποζημιώσεις, τονίζοντας ότι είναι υποχρεωτική η καταβολή του ΓΕΜΙ βάση νόμου και το επιμελητήριο πάνω σε αυτό δε μπορεί να κάνει κάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΟΝΤΙΤΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 11:20

Σχετικά Άρθρα

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr