100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Σίμος Κεδίκογλου: «Χωρίς Υπεύθυνο Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης λειτουργεί ο Εμπορικός Λιμένας Χαλκίδας»

Τον κίνδυνο ατυχήματος στις εγκαταστάσεις του Εμπορικού Λιμένα Χαλκίδας επισημαίνει σε ερώτηση που κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου καθώς μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων στις 22 Φεβρουαρίου 2018 η θέση εξακολουθεί να παραμένει κενή.

Στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι όχι μόνο δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένων Χαλκίδας, που δεν απάντησε στην επιστολή παραίτησης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή του Υπεύθυνου Ασφαλείας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στις 26 Φεβρουαρίου 2018, αλλά, επίσης, δεν έχει ανανεωθεί ούτε η θητεία του Αναπληρωτή Υπεύθυνου Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων, παρόλο που έχει λήξει από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Ολιγωρία παρατηρείται από την πλευρά της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένων Ν. Εύβοιας Α.Ε όσον αφορά στην τήρηση των διαδικασιών για την κάλυψη της θέσης του Υπεύθυνου Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων ( Α’ ΥΑΛΕ), που έμεινε κενή μετά την παραίτηση, την οποία υπέβαλε στις 22 Φεβρουαρίου 2018 ο κ. Γκαλούφας Δημήτρης Υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Οργανισμού και ΥΑΛΕ του Εμπορικού Λιμένα Χαλκίδας.

Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός, ότι ακολούθησε και δεύτερη επιστολή με αρ. πρωτ.: 969/26-2-2018 προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας με την οποία ο κ. Γκαλούφας Δημήτρης γνωστοποίησε, ότι παύει να ασκεί τα καθήκοντά του για προσωπικούς λόγους, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση και ενημέρωση από την πλευρά της Διοίκησης του ΟΛΝΕ Α.Ε τη στιγμή μάλιστα που και η θητεία του Αναπληρωτή  ΥΑΛΕ έχει λήξει από την 1-1-2018.

Οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί από την πλευρά της Διοίκησης να ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για το διορισμό Υπεύθυνου Ασφάλειας βάσει της σχετικής νομοθεσίας εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος, καθώς την ευθύνη των εργασιών φορτοεκφόρτωσης αναλαμβάνουν οι πλοίαρχοι των πλοίων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΟΛΝΕ Α.Ε δεν απάντησε στην επιστολή παραίτησης του Υπεύθυνου Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Εμπορικού Λιμένα Χαλκίδας και ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την κάλυψη της θέσης;
  2. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί η θητεία του Αναπληρωτή ΥΑΛΕ;
  3. Ποια προληπτικά μέτρα στο μεταξύ έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της εκτέλεσης όλων των καθηκόντων σε επίπεδο ασφάλειας βάσει της σχετικής εθνικής νομοθεσίας και του διεθνούς κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιµενικών εγκαταστάσεων (Kώδικας ISPS –Ιηternational ships and ports security);.»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 20:01

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr