bannernew6

Τελευταία Νέα

Παγώνης: «Έφαγαν πόρτα» Καθαροσπόρης-Ζλακώνη – «Δεν κάνω ξανά λάθη του παρελθόντος…» -Ούτε συζήτηση για συνεργασία…

Αυστηρός και σταθερός στις θέσεις και τις αξίες του, ο Χρήστος Παγώνης πορεύεται για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με την Έλενα Βάκα την επόμενη Κυριακή, στο δήμο Χαλκιδέων. Σε συνέντευξη του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τρίτη 28 Μαΐου, ο δήμαρχος Χαλκιδέων σε ότι αφορά τυχόν συνεργασίες, μετά και τη δήλωση του κ. Καθαροσπόρη, απαντά αποκλειστικά και κατηγορηματικά ότι ούτε ήρθε σε επαφή μαζί του ούτε θα έρθει.

Επισημαίνοντας, πως λάθη και όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα δεν είναι δυνατόν εκείνος να τα επαναλάβει. Έκανε μία υπέρβαση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η οποία όμως ήταν εντελώς ξένη με τις δικές του αρχές και τις δικές του αξίες.

«Έφαγαν πόρτα» Καθαροσπόρης και Ζλακώνη. Ούτε συζήτηση για συνεργασία μαζί τους, ο Χρήστος Παγώνης ο οποίος πορεύεται με σύσσωμο το συνδυασμό του στη δεύτερη Κυριακή με συνοδοιπόρους τους δημότες του δήμου Χαλκιδέων που αναγνωρίζουν το έργο του.

Κύριε Παγώνη θα ήθελα μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ης Κυριακής για το Δήμο Χαλκιδέων …

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν για μένα αναμενόμενο, με κάποια ποσοστά πάνω-κάτω μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Θεωρώ ότι είναι μια νίκη στο δρόμο προς τις εκλογές. Είμαστε αυτή τη στιγμή και το σύστημα της απλής αναλογικής το επιβάλλει αυτό, δύο διεκδικητές για το αξίωμα του δημάρχου Χαλκιδέων.

Οι υποχρεώσεις με τους δημοτικούς συμβούλους τελείωσαν. Αυτό κρίθηκε την προηγούμενη Κυριακή και είμαστε μπροστά στην αναμέτρηση των επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών προκειμένου να αναδειχθεί δήμαρχος εκείνος που θα δώσει την προοπτική και τη στρατηγική, που θα έχει τη δύναμη, τη δυνατότητα, την εμπειρία, τις γνώσεις για να διοικήσουν τα πράγματα στην πόλη μας, στην περιοχή μας, στο δήμο, όπως έχω πει με ωριμότητα, υπευθυνότητα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε τα χρήματα που έχουμε εξασφαλίσει για πολύ μεγάλα έργα αναπλάσεων, για υποδομές και για το περιβάλλον, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να μην πάνε χαμένα.

Συζητάμε για έργα εγκεκριμένα και χρηματοδοτημένα της τάξεως των 80 εκ. ευρω. Που με πολύ κόπο. Πολλή προσπάθεια, πολλή επιμονή και σχέδιο κατορθώσαμε να έχουμε και βεβαίως είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί, άλλα έργα εκτελούνται.

Επίσης, η στροφή μας είναι προς την καθημερινότητα. Όσον αφορά δηλαδή καθαριότητα, πράσινο, δρόμους και ήδη γι’ αυτό έχουμε δεσμεύσει ένα σημαντικό κονδύλι στον προϋπολογισμό και τα επόμενα χρόνια αυτή θα είναι η στρατηγική μας επιλογή.

Νομίζω ότι πηγαίνω με ορμή, με τη συνείδηση μου καθαρή ότι έκανα ότι ήταν δυνατόν, ώστε η πόλη να ανοίξει τα φτερά της, τους ορίζοντές της, να γίνει ένας τόπος προορισμού ώστε να συζητάει ο κόσμος έξω από το δήμο Χαλκιδέων, για το δήμο Χαλκιδέων. Αυτό το στοίχημα το κερδίσαμε και πιστεύω ότι θα επιβεβαιωθεί και ότι έχει κατανοηθεί από όλους τους δημότες του δήμου Χαλκιδέων.

Το ερώτημα τώρα που θέτουν όλοι είναι: Από πού θα στηριχτεί ο Παγώνης στο Β γύρο των εκλογών; Ο κ. Καθαροσπόρης έκανε δήλωση πως είναι ανοιχτός σε συνεργασίες. Ήρθατε σε επαφή με τον κ. Καθαροσπόρη;

Ακούστε…Ούτε ήρθα ούτε πρόκειται να έρθω! Στη ζωή μου ήμουν ειλικρινής, ευθύς και μπορώ να βλέπω όλους τους συμπολίτες στα μάτια. Δεν ήρθα σε επαφή, δεν πρόκειται να έρθω σε επαφή.

Γιατί το λέτε τόσο κατηγορηματικά αυτό;

Διότι λάθη και όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα δεν είναι δυνατόν εγώ να τα επαναλάβω. Εγώ, που έχω αυτή τη διαδρομή. Έκανα μία υπέρβαση η οποία όμως ήταν εντελώς ξένη με τις δικές μου αρχές και τις δικές μου αξίες. Αυτό δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Δηλαδή, δεν είμαι ο άνθρωπος που διεκδικεί μια καρέκλα για να κάθεται.

Αυτό σας τιμά…

Είμαι ο άνθρωπος, ο εργάτης, ο οποίος προσπαθεί να εξοικονομήσει ένα ευρω, μία δεκάρα, για το καλό του τόπου. Εγώ να ξανακάνω αυτό το αποτυχημένο εγχείρημα που εν πολλοίς κόστισε πάρα πολύ, δεν το ξανακάνω. Δε μ ενδιαφέρει η θέση του δημάρχου, να είμαι δήμαρχος.

Μ’ ενδιαφέρει να προσφέρω στην κοινωνία και στον τόπο αυτό που ονειρεύτηκα σε όλη μου τη ζωή. Ξέρω ότι η κοινωνία δεν με αποδέχτηκε για την κοινωνική μου καταγωγή, δεν με αποδέχτηκε για την οικονομική μου επιφάνεια, με αποδέχτηκε για τη διαδρομή μου. Όλοι κάνουμε λάθη, αποκτούμε εμπειρίες. Εγώ την έχω αυτή την εμπειρία και τα λάθη δεν πρόκειται να τα επαναλάβω.

Συνεπώς, απευθύνομαι στο εκλογικό σώμα , σε όλους τους πολίτες που αγαπούν τον τόπο τους, που μπορώ να τους βλέπω στα μάτια, σας λέω με περηφάνεια, χωρίς έπαρση, και έκανα το καλύτερο δυνατό. Και τους ζητώ με το χέρι στην καρδιά να μας δώσουν ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

Οι υποχρεώσεις οι προσωπικές τελείωσαν. Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι ικανότατοι, αξιολογότατοι, να στελεχώσουν όχι μόνο τις πολιτικές θέσεις αλλά και όλες τις άλλες διοικητικές. Για να μπορέσουμε πραγματικά το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2014, να το ολοκληρώσουμε.

Ο Δήμος Χαλκιδέων το 2023 θα είναι ένας διαφορετικός δήμος. Γιατί γι’ αυτόν δεν είναι «θα». Έχουμε εξασφαλισμένα έργα και πιστώσεις. Και ταυτόχρονα ένα ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε όλους ότι η επιλογή του δημάρχου σημαίνει, έξω από οτιδήποτε άλλα βαρίδια από τα οποία έχουμε απελευθερωθεί, ότι προχωράμε σε όλους τους τομείς και σε όλες τις δράσεις για να κερδίσουμε όσο μπορούμε περισσότερα για την περιοχή μας. Είμαι ένας άνθρωπος της εργασίας που το μόνο που με απασχολεί είναι να προσφέρω στον τόπο.

Να κάθομαι σε μία καρέκλα για να λέω ότι είμαι δήμαρχος είναι κάτι που δε με συγκίνησε ποτέ.

Αντιλαμβάνεται κανείς από τα λεγόμενα σας ότι αναφέρεστε στους κ.κ. Καθαροσπόρη και Ζλακώνη με τους οποίους είχατε συνεργαστεί την προηγούμενη θητεία. Όλο αυτό που αναφέρατε αφορά τους δύο και κάποιους άλλους που τους ακολούθησαν;

Ξαναλέω, ότι προχωράω απευθυνόμενος στην κοινωνία. Και λέω ότι οποιεσδήποτε επιλογές σε πρόσωπα, δημοτικούς συμβούλους κ.α έκλεισαν την προηγούμενη Κυριακή.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο υποψήφιοι δήμαρχοι. Εγώ είμαι ο ένας. Και ζήτησα από την κοινωνία, τους πολίτες, τον κόσμο να στηρίξει αυτές τις επιλογές γιατί πράγματι είμαστε οι άνθρωποι της εργασίας, οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούμαστε με τα κοινά, χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε πίσω μας υστεροβουλία ή πίσω από το μυαλό μας οτιδήποτε άλλο.

Μπορώ να είμαι γι’ αυτό περήφανος και μπορώ να το λέω με ξεκάθαρο τρόπο. Όλοι όσοι για διάφορους λόγους, με υποσχέσεις, με παροχολογίες , με το ο ένας θα πάει στη μία θέση και ο άλλος στην άλλη, εγώ θα κάνω εκείνο ή το άλλο, δεν το έκανα.

Το ζήτημα αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με ένα δίλημμά. Από τη μία μεριά είναι ο Χρήστος Παγώνης και από την άλλη μεριά είναι η Έλενα η Βάκα. Ο ένας δε συζητάει με τίποτα με όλο εκείνο το σύστημα το οποίο ήταν τροχοπέδη για την ανάπτυξη και έγινε ότι έγινε και ο άλλος συζητάει. Η επιλογή είναι στην κοινωνία. Θα επιλέξει αυτόν ο οποιος μπορεί να βάλει τα πράγματα, να τρέξει μπροστά το πρόγραμμά του χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς οτιδήποτε άλλο. Το είπα ξεκάθαρα σε όλες μου τις ομιλίες. Οι γνωστοί μου, το περιβάλλον μου, οι φίλοι μου είναι μπροστά. Ούτε μάσκες φορούν ούτε κρύβονται πίσω από κανέναν. Είναι μπροστά στο φως, λάμπουν και ζητάμε με περηφάνεια σας είπα να μας στηρίξει η κοινωνία. Νομίζω θα το κάνει. Το έχει δείξει επανειλημμένως και εγώ συνεχίζω σε αυτό το δρόμο.

Προχωράμε όπως και εχτές το βράδυ είπα σε όλους τους συνεργάτες και στους 160 που ήταν παρόντες, με μία γροθιά αυτό που όλο αυτό το διάστημα οργανώσαμε, αυτό που είπαμε, αυτό που δείξαμε, είμαστε μαζί να το υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα, χωρίς να κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, οι οποίες εν πολλοίς δεν ωφελούν τον τόπο γιατί ενδεχομένως προσπαθούν να φέρουν στο προσκήνιο, ότι στο προηγούμενο διάστημα στοίχησε στον τόπο ακριβά.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊ 2019 16:15

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr