Τελευταία Νέα

Μ. Χατζηγιαννάκης: Με πρόσχημα την πανδημία, η ΤΕΡΝΑ απολύει εκατοντάδες εργαζόμενους στην Εύβοια

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκη, μετά την ανακοίνωση της απόλυσης 270 και πλέον εργαζόμενων από την εταιρία ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Βρέθηκα σήμερα το πρωί στο Μαντούδι, όπου η εταιρία ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι αιφνιδιαστικά χθες ανακοίνωσε σε 159 μόνιμους εργαζόμενους και άλλους περίπου 120 εργαζομένους εργολαβικού προσωπικού ότι θα χάσουν την εργασία τους.

Με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, την ώρα που στον νομό μας οι μεγάλοι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας ετοιμάζονται να θησαυρίσουν με το νέο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ, εκατοντάδες συνάνθρωποί μας οδηγούνται στην ανεργία, καλούμενοι μάλιστα να υπογράψουν την εθελούσια αποχώρησή τους έναντι πινακίου φακής, καθώς ισχύει -θεωρητικά- η απαγόρευση στις απολύσεις.

Μαζί με εκπρόσωπο του ΔΣ της ΓΣΕΕ, εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και δημοτικούς συμβούλους της περιοχής ζητήσαμε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας. Δυστυχώς η διοίκηση αρνήθηκε απαξιωτικά να συζητήσει μαζί μας, ενδεικτικό προφανώς της αντίληψης που έχει για τα εργασιακά δικαιώματα και τον διάλογο με τους αιρετούς αντιπροσώπους. Πρόκειται για μία απαράδεκτη συμπεριφορά, η οποία εδράζεται και ενισχύεται προφανώς από τη στήριξη που της προσφέρουν οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της εργασίας.

Η απόλυση 270 και πλέον συμπολιτών μας οδηγεί την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας σε οικονομικό μαρασμό, επαναφέροντας στη μνήμη τις εποχές από το κλείσιμο του Σκαλιστήρη, που και τότε κατά διαβολική σύμπτωση είχε συμβεί επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Η τακτική αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνει πλήρως τις ορέξεις του ΣΕΒ, ο οποίος με τις πλάτες της κυβέρνησης επενδύει στο έδαφος της υποβάθμισης της εργασίας, με μόνο γνώμονα το κέρδος των εταιριών. Η συνταγή, δυστυχώς, αυτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΕΒ φαίνεται πως θα οδηγήσει σε έκρηξη της ανεργίας, όπως αυτήν της περιόδου 2012 – 2014.

Οφείλουμε όλοι, ειδικά στην Εύβοια που έχουμε ιστορία με απολύσεις και λοκ-ντάουν εργοστασίων, να μην το επιτρέψουμε, να μείνουμε όρθιοι και να αγωνιστούμε, ώστε να μην πληρώσουν πάλι την κρίση οι εργαζόμενοι.

Γι' αυτό, σήμερα βρισκόμαστε στο Μαντούδι, δίπλα στις εργαζόμενες και τους εργαζομένους, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά τους."

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαϊ 2020 15:35

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr