bannernew5

Τελευταία Νέα

S.O.S εκπέμπει ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης για την αποκατάσταση των ζημιών της τελευταίας κακοκαιρίας – Ζητά άμεσα οικονομική στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών

Ένας από τους δήμους της Εύβοιας που επλήγη πιο πολύ από όλους σε επίπεδο Νομό και μετρά ζημιές σε όλα τα επίπεδα, είναι ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας. Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης τρέχει και δε φτάνει ακόμα μία φορά προκειμένου να βρει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο δήμος του. Κάτι που πρέπει να γίνει με γρήγορους ρυθμούς καθώς αφορά οδικό δίκτυο, έργα υποδομής κλπ που χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Επιπροσθέτως, όμως ακόμα ένα θέμα που πρέπει άμεσα να στηρίξει ο δήμαρχος είναι οι ρητινοκαλλιεργητές της Κεντρικής Εύβοιας που έχουν καταστραφεί. Για τα θέματα που τρέχει ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης μίλησε την Τρίτη 9 Μαρτίου το πρωί, στον EVRIPOS 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «τάδε…έφη».

«Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Οι πρώτες εκτιμήσεις μετά την κακοκαιρία επιβεβαιώνονται. Έχουν γίνει ζημιές και στο οδικό δίκτυο, κυρίως από πτώσεις δέντρων, καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Εμείς προσπαθούμε εδώ και 20 μέρες με όλο το εργατικό προσωπικό που έχει ο δήμος και τα μηχανήματα που διαθέτουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία. Όμως τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Η Περιφέρεια μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα, αλλά οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες.»

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή τον είχε κάνει αίτημα τον Απρίλιο του 2020, στο Υπουργείο, μετά τις πλημμύρες προκειμένου να αποκατασταθούν κομμάτια της οδοποιίας τα οποία ήταν σε άθλια κατάσταση. «Το Υπουργείο δεν είχε ανταποκριθεί και εμείς επανήλθαμε με νέο αίτημα και σήμερα πήγαμε, για να το ενισχύσουμε δια ζώσης» είπε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος τονίζει ότι αν δεν χρηματοδοτηθεί ο δήμος, δε θα μπορέσουν να κάνουν παρεμβάσεις παρα μόνο να αποκαταστήσει την κυκλοφορία στις κεντρικές οδούς. Ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα όπως επισημαίνει ο κ.Τσαπουρνιώτης υπάρχει αυτή τη στιγμή, με το δασικό δίκτυο, δεν υπάρχει.

«Έχουν πέσει χιλιάδες πεύκα. Οι ρητινοκαλλιεργητές μιλάνε για εκατοντάδες, χιλιάδες πεύκα. Σε μια έκταση, σε ένα ημικύκλιο από το Σπαθάρι έως την παραλία των Βασιλικών που ξεκινάει ο άλλος δήμος που ενώνει με το δικό μας, έχει γίνει ολική καταστροφή για τους ρητινοκαλλιεργητές, εμείς τους στηρίζουμε. Το εισόδημα τους έχει κατακρεουργηθεί. Πρέπει να βρούμε λύση να ζήσουν και αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο δήμαρχος.

Σε ότι αφορά τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο, ο κ. Τσαπουρνιώτης είπε ότι ο δήμος έχει καταθέσει ολοκληρωμένους φακέλους. Πάνε οργανωμένα όπως είπε. Μόνο που το Υπουργείο διαθέτει όπως λέει λίγα λεφτά για τις φυσικές καταστροφές, λόγω του κορονοϊου που όπως ανέφερε έχει ρημάξει τα ταμεία του Κράτους. Ο δήμαρχος ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και των συμπολιτών μας αλλά και στις απαιτήσεις που έρχονται και στην τουριστική σεζόν που είναι μπροστά έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Συνεχίζονται τα έργα υποδομής στο δήμο …

Παρά τα προβλήματα της κακοκαιρίας, υπάρχει μία συνέχεια στο δήμο όπως δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τσαπουρνιώτης. Σε ότι αφορά τα έργα που εκπονούνται στο δήμο, κατασκευάζονται 15 παιδικές χαρές σε 15 χωριά του δήμου. Οι υπόγειοι κάδοι είναι σε λειτουργία εδώ και 20 μέρες.

Η αποχέτευση των Ροβιών δημοπρατήθηκε και πολύ σύντομα όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα δημοπρατηθεί και το Κλειστό Γυμναστήριο της Λίμνης. Η αγροτική οδοποιία του Κηρέα είναι επίσης σε διαδικασία δημοπράτησης.

«Είμαστε σε καλό δρόμο σε ότι αφορά τα έργα. Όμως είναι και η καθημερινότητα που για να την αντιμετωπίσουμε χρειαζόμαστε μία πρόσθετη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία» είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης και συνέχισε:

«Εμείς έχουμε βάλει στόχο να είμαστε έτοιμοι μελετητικά σε όλα τα επίπεδα. Και για αντιπλημμυρικά και για έργα οδοποιίας και για υποδομές, όπως είναι οι αποχετεύσεις, υδρεύσεις. Απομένουν ανάλογες χρηματοδοτήσεις για να πάμε ένα βήμα παρακάτω».

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές που από την ημέρα της κακοκαιρίας βρίσκονται στη διάθεση του δήμου για να μπορέσουν να αποκατασταστήσουν σύντομα την κυκλοφορία.

«Ξεπερνούν τα 100 άτομα αυτοί που κάθε μέρα δουλεύουν αφιλοκερδώς ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να σημεία που είναι πιο κομβικά» είπε ο δήμαρχος.

Σοβαρά προβλήματα σύμφωνα με τον κ. Τσαπουρνιώτη το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, όμως έχουν πέσει πεύκα και στο επαρχιακό και στο δημοτικό δίκτυο και στους δασικούς και τους αγροτικούς δρόμους. Με τη Δημοτική Ενότητα Νηλέως να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Στις υπόλοιπες ενότητες έχουμε προβλήματα όχι βέβαια της ίδιας έκτασης, όμως τα χωριά του Νηλέα έχουν υποστεί συντριπτικές ζημιές.

Το δασαρχείο δε διαθέτει προσωπικό όπως ανέφερε ο δήμαρχος για να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχουν γίνει ενώ συνεργάζεται με το δήμο για την απομάκρυνση των δέντρων.

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με το δασαρχείο της Λίμνης. Οι άνθρωποι αυτοί είναι έξω κάθε μέρα. Και οι δασοφύλακες και η δασάρχης με το επιτελείο της και συνδράμουν στη επίλυση των προβλημάτων της οδοποιίας» δήλωσε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

kat3

 

 kat1

kat2

 

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 11:17

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr