bannernew6

Τελευταία Νέα

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης γράφει ιστορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- Έργα 35εκ ευρώ σε εξέλιξη στα δύο χρόνια στο δήμο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας

Μέσα σε 2 χρόνια έχει καταφέρει όχι απλά να επαναφέρει το Δήμο Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας στην κανονικότητα, αλλά να προωθήσει και μία σειρά από έργα ανάπτυξης για τον τόπο χωρίς να αδικήσει καμία δημοτική ενότητα. Ο λόγος για το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Η ταπεινότητα, η ικανότητα, η ευστροφία, η ευθύτητα είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την δυναμική προσωπικότητα ενός νέου αυτοδιοικητικού που κατάφερε από την αρχή της θητείας του να κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα! Την εμπιστοσύνη του κόσμου και των συνεργατών του που έχουν όραμα για τον τόπο τους και θέλουν ουσιαστικά να προσφέρουν. Χωρίς καμία αναφορά στο «κακό» παρελθόν, έχοντας κάνει το σχεδιασμό του ζει και υποστηρίζει το σήμερα και το αύριο, το μέλλον των δημοτών του.

Έχοντας την έγκριση για χρηματοδότηση του μεγαλύτερου έργου, στο πρόγραμμα «Τρίτσης» που αφορά το αποχετευτικό σύστημα , στην παραλία της Αγίας Άννας συνολικού προϋπολογισμού 7,5εκ ευρω και με αφορμή και την ένταξη για χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα δύο ακόμα μεγάλων και σημαντικών έργων, πριν από λίγο καιρό, ο κ. Τσαπουρνιώτης μοιράστηκε με τους ακροατές ανάμεσα τους και δημότες του, την χαρά αυτή σε συνέντευξη του στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου.

«Έχει γίνει θεσμός από την εκπομπή σας, κάθε φορά που μιλάμε να εντάσσεται ένα μεγάλο έργο για το δήμο μας. Μας έχετε φέρει γούρι πραγματικά. Σήμερα είναι μία χαρμόσυνη μέρα για το δήμο. Εντάχθηκε το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Καλλικρατικού δήμου Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας. Ένα έργο προϋπολογισμού 7.539.000€. Είναι ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά. Έχει μπει στο πρόγραμμα όλων των δημοτικών αρχών. Είναι ένα έργο το οποίο οραματίστηκε ο μεγάλος δήμαρχος Νηλέως, ο Γιάννης Περήφανος, το 2009, με τους συνεργάτες του. Στο οποίο είχε ξεκινήσει τη μελέτη. Την ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή του Ανέστη Ψαρρού, το 2012» είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης και συνέχισε:

«Ήρθαμε εμείς το 2019, κα Ντίνη, ολοκληρώσαμε όλες τις αδειοδοτήσεις, πήρε περιβαλλοντικούς όρους το έργο, ότι άλλο χρειαζόταν ώστε να υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Οι συνεργάτες μου έκαναν για ακόμα μία φορά άψογη δουλειά. Πραγματικά κα Ντίνη έχουν ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των κατοίκων της περιοχής. Αυτά τα έργα ήταν ουτοπικά για το δικό μας το δήμο.

Πραγματικά οι επαγγελματίες κάτω, χτες το βράδυ που έκανα μία βόλτα στην παραλία της Αγίας Άννας, ήταν όλοι συγκινημένοι, διότι το κόστος για τις επιχειρήσεις τους ξεπερνούσε, και το 30% πήγαινε στα λύματα. Ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης και διάφορες άλλες επιχειρήσεις είχαν μεγάλο κόστος με τα λύματα. Έρχεται τώρα αυτό το έργο να τους δώσει μία τόνωση στην οικονομία τους.»

Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο δήμαρχος, οι άνθρωποι αυτοί πλέον θα μπορούν να επενδύσουν ακόμα περισσότερο αλλά να προσεγγίσουν και νέους επενδυτές. Διότι φτιάχνεται πλέον το πεδίο και μπορεί ο άλλος με αισιοδοξία να κοιτάει το μέλλον καλύτερα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσαπουρνιώτης αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο λέγοντας «δε σταματάμε. Ή ομάδα μου και εγώ προετοιμαζόμαστε για τους άξονες του ταμείου ανάκαμψης αλλά και για το περιφερειακό ΕΣΠΑ όσο και το Εθνικό. Οι προτάσεις είναι πάρα πολλές. Η περιοχή έχει μείνει πάρα πολύ πίσω.»

Όσον αφορά τη σχέση της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση, ο δήμαρχος τόνισε ότι η συνεργασία τους είναι πολύ εποικοδομητική. Αρκετές φορές τον συμπληρώνουν με τις προτάσεις τους και ο κ. Στεργίου και ο κ. Τριάντης αλλά και ο κ. Λιαγκάκης, ώστε να πάνε όλοι μαζί τον τόπο τους μπροστά.

«Εγώ είμαι ανοιχτός στις προτάσεις. Τώρα σε λίγες μέρες που θα ξεκινήσει η διαδικασία για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022, θα τους αποσταλεί πρόσκληση ώστε να φέρουν τις προτάσεις τους, στο δημοτικό συμβούλιο» είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι όλοι έχουμε ιδέες. Δεν πρέπει να αποκλείουμε κανέναν. Αυτό το έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας. Εγώ είμαι υπερ της ενότητας. Θεωρώ ότι από όλες τις παρατάξεις πολλοί άνθρωποι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν. Το έχει ανάγκη ο τόπος. Και αυτό γίνεται καθημερινά πράξη. Διότι γίνομαι δέκτης πολλών προτάσεων από άτομα τα οποία ήταν σε άλλες παρατάξεις. Και αυτή τη στιγμή έχουμε απόλυτη ταύτιση στις απόψεις μας!»

Η προοδευτική πορεία του δημάρχου, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σε πολλούς νέους από την περιοχή να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Οι οποίοι, όπως επεσήμανε ο κ. Τσαπουρνιώτης ήδη βοηθούν τη δημοτική αρχή.

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για εργά 15 εκ. € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τριτσης»

Σε ότι αφορά τα έργα που είναι υπό δημοπράτηση και είναι να εκτελεστούν συνολικά, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Στερεάς, αυτή τη στιγμή στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας, με τα δύο λιμάνια σε Μαντούδι και στην Αγία Άννα, ξεπερνούν τα 35εκ ευρώ με 37 εκ ευρώ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος.

Μόνο στο Πρόγραμμα «Τρίτσης» συνολικά μέχρι εδώ έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για έργα 15εκ ευρώ. (Ύδρευση της Λίμνης 3,5 εκ € και την αποχέτευση των Ροβιών 4,3 εκ ευρώ).

«Προεκλογικά ο συνδυασμός μου και εγώ δεν είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες τίποτα. Γιατί δεν ξέραμε τι θα παραλάβουμε. Τι θα βρούμε. Σκύψαμε το κεφάλι. Δουλέψαμε όλοι μαζί συλλογικά. Πραγματικά οι συνεργάτες μου δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Είναι έξω από τα γραφεία. Δεν υπάρχει αντιδήμαρχος να κάθεται στο γραφείο του και να το παίζει καρεκλοκένταυρος. Το σύστημα μας είναι πολλή δουλειά έξω στην κοινωνία. Καθημερινός αγώνας. Ο δήμος μας είναι πεντακάθαρος. Όλοι οι αντιδήμαρχοι και ο κ. Σκοπελίτης που είναι στα έργα, ο κ. Σταμούλος και ο κ. Κωνσταντινάκης και είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Δεν θέλω να εξαιρέσω κανέναν! Σύνθημα μας η ενότητα και η συνεχής δουλειά. Και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα ήδη έχουν φανεί. Από το τέλος του έτους και το 2022 που θα είναι όλα αυτά τα έργα σε εξέλιξη, πραγματικά ο δήμος μας θα έχει αλλάξει» δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Παράλληλα γίνονται και πολλά έργα στοχευμένα. Όπως είναι οι παιδικές χαρές σχεδόν σε όλα τα χωριά, από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και το Πράσινο Ταμείο. Είμαστε και εκεί παρόντες. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του ούτε είμαστε άνθρωποι οι οποίοι θα διεκδικήσουμε ένα και θα αφήσουμε τρία. Τα διεκδικούμε όλα και ότι μπορούμε το καταφέρνουμε.»

Ο κ. Τσαπουρνιώτης κλείνοντας τη συνέντευξη του δηλώνει ευχαριστημένος για την εξέλιξη των πραγμάτων. «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Πραγματικά ούτε κι εγώ ο ίδιος το είχα σκεφθεί, αλλά ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός του συνδυασμού μας δεν περίμενε αυτές τις εξελίξεις. Θεωρώ ότι πρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία, γιατί πλέον έχουμε αποκτήσει και την ανάλογη εμπειρία. Ώστε να συμμετάσχουμε σε όλες τις προσκλήσεις από δω και στο εξής, ώστε ο δήμος καθημερινά να αλλάζει προς το καλύτερο.»

Ενώ αποκάλυψε αποκλειστικά στον EVRIPOS 90FM ότι ετοιμάζει μία πολύ μεγάλη μελέτη για το Πήλι που αφορά αποχέτευση. Αλλά ετοιμάζει και μία μελέτη που αφορά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Μαντουδίου, το οποίο προσδοκά να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ –ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 9OFM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 01:38

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr