bannernew5

Τελευταία Νέα

Την ελευθερία λόγου και άποψης στο Περιφερειακό Συμβούλιο «πλήρωσε» ο Βελισσαρίου- Τον διέγραψε η Μπατζελή από το συνδυασμό

Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίασης όπου οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέσα από ένα δημοκρατικό θεσμό όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται κατά το δοκούν, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά», Κατερίνα Μπατζελή, δρώντας όπως αναφέρθηκε από πολλούς «εν βρασμώ ψυχής», διέγραψε από το συνδυασμό έναν περιφερειακό σύμβουλο, τον Τάσο Βελισσαρίου, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια έχει προσφέρει πάρα πολλά μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, από τη θέση του Προέδρου σε συνεργασία με το Δ.Σ.

Προφανώς, όπως σχολιάστηκε από άλλους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και από κόσμο που γνωρίζει καλά τη δυναμική του Τάσου Βελισσαρίου και την απήχηση που έχει στον επιχειρηματικό και όχι μόνο, κόσμο, η κα Μπατζελή έψαχνε την αφορμή να διαφοροποιήσει τη στάση της απέναντί του, δεδομένου και του αντιπολιτευτικού της ρόλου, αφού ένας «δικός της» σύμβουλος, πολύ γρήγορα έγινε άνθρωπος εμπιστοσύνης για τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, με τον οποίο συνεργάζεται άψογα και παράγει έργο στην Περιφέρεια. Κάτι, που είχε προκαλέσει την αντίδραση της κας Μπατζελή όταν ο κ. Σπανός τον είχε προτείνει για Πρόεδρο και εκείνη διαφώνησε.

Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1η Σεπτεμβρίου, σε ένα θέμα που έφερε ως έκτακτο ο επικεφαλής της παράταξης «Ελεύθερη Στερεά» Αντώνης Βούλγαρης και αφορούσε ψήφισμα για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην Καρυστία, η κα Μπατζελή στην τοποθέτηση της ανέφερε ότι πριν από μήνες το Περιφερειακό Συμβούλιο, είχε φτάσει σε σημείο κοινής συνεννόησης για ένα ψήφισμα βάση των αρχών που πρέπει να διέπουν την εγκατάσταση των ΑΠΕ σε κάθε Περιφέρεια και το ρόλο των αυτοδιοικητικών α και β βαθμού, στο στήσιμο, στις αδειοδοτησεις , στο σχεδιασμό, στην εγκατάσταση των ΑΠΕ. Μάλιστα ζήτησε στη δευτερολογία της αν δεν έρθει το θέμα της νομικής κάλυψης στην επόμενη οικονομική επιτροπή να φέρει το ψήφισμα και πάλι ο κ. Βούλγαρης προς ψήφιση.

Μετά την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, ο οποίος αφού τόνισε για ακόμα μία φορά ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα με την αιολική ενέργεια στον τόπο μας αναγνωρίζοντας ότι γίνεται «άναρχα» όλο αυτό, ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια κινείται θεσμικά, τοπικά (συμβατά με τις τοπικές κοινωνίες και συλλογικά. Ενώ παρατήρησε ότι το θέμα του κ. Βούλγαρη ήρθε εκτάκτως και χωρίς να έχουν την ευκαιρία σύμβουλοι να έρθουν σε επαφή με υπηρεσίες για να πάρουν απαντήσεις. Ενώ στάθηκε στη γραμμή που έχει χαράξει η περιφέρεια πάνω στο θέμα των αιολικών πάρκων.

Ο κ. Βελισσαρίου, έχοντας συμμετάσχει στις συνεδριάσεις όπου έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για τα αιολικά πάρκα, πήρε το λόγο και ανέφερε ότι απέχει από την ψηφοφορία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας, διάβαζε στο Σώμα, την επιστολή της επικεφαλής του συνδυασμού «Πατρίδα μας η Στερεά» Κατερίνας Μπατζελή και των 2/3 των συμβούλων σύμφωνα με την οποία θέτει εκτός συνδυασμού εναν περιφερειακό σύμβουλο, τον κ. Βελισσαρίου, που εξελέγη στην Περιφέρεια με περίπου 2500 ψήφους, χωρίς ο ίδιος να το σχολιάσει.

Ουσιαστικά, ο κ. Βελισσαρίου δεν είπε κάτι αντίθετο από αυτό που πρέσβευε η κα Μπατζελή και η παράταξη. Υπάρχει ειλημμένη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Νομική Στήριξη επι του θέματος.

Ωστόσο, το κομμάτι της Νομικής κάλυψης εμπεριέχεται και μέσα στο ψήφισμα του κ. Βούλγαρη αλλά και σε προηγούμενες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη στάση που θα κρατήσει ομόφωνα η Περιφέρεια απέναντι στην κατασκευή αιολικών πάρκων στη Στερεά Ελλάδα.

«Θα ήθελα να απόσχω από την ψηφοφορία διότι υπάρχει ήδη πρόταση κατατεθειμένη στην οικονομική επιτροπή για προσφυγή σε νομική υπηρεσία καθώς πιστεύω ότι οποιαδήποτε λύση είναι να δοθεί θα πρέπει να δοθεί μέσω της Επιτροπής Περιβάλλοντος , όπως σωστά υποστήριξε ο κ. Κυρμανίδης. Καθώς επίσης υποστηρίζω πως όλο το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων πρέπει να αναθεωρηθεί δεδομένου ότι στα αυτιά μου περιέρχονται και άλλες πληροφορίες για μη εγκυρότητα, δοσμένων ήδη αδειών ανεμογεννητριών. Ως εκ τούτου απόσχω της ψηφοφορίας» είπε στην τοποθέτηση του κατά την ψηφοφορία του θέματος ο κ. Βελισσαρίου και τέθηκε εκτός συνδυασμού!

Προς τι η όποια διαφωνία αφού ο κ. Βελισσαρίου δεν πήγε απέναντι σε κάτι που πρότεινε η κα Μπατζελή. Δεν δέχθηκε τις όποιες αλλαγές της, ούτε καν εκείνος που εισήγαγε το θέμα ως έκτακτο. Από την άλλη, ο κ. Βελισσαρίου απλά απείχε της ψηφοφορίας ενός θέματος που ούτε η κα Μπατζελη και ο συνδυασμός της ψήφισε.

Γιατί άραγε; Μήπως το γεγονός ότι η προσφορά του στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη και η αγαστή συνεργασία με το Φάνη Σπανό ήταν κάτι που δεν άρεσε από την αρχή; Ίσως για τον ίδιο να ήταν αναμενόμενη μιά τέτοια κίνηση απο την κα Μπατζελή.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 21:55

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr