bannernew5

Τελευταία Νέα

Η Κατερίνα Κουτέλου μιλά στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη μετά τη διαγραφή της: «Θεωρώ ότι ο "Βασιλιάς" Δημήτρης Θωμάς και Άγγελος Μαργέλης είναι γυμνοί - Δεν θέλουν να κάνουν θετικά πράγματα για τον τόπο τους»

Μία δυναμική γυναίκα που η αγάπη της για τον τόπο της την ώθησε να ασχοληθεί στις τελευταίες εκλογές με την τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού, θέτοντας υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες», με επικεφαλής τον Δημήτρη Θωμά. Μετά από δύο χρόνια ο επικεφαλής του συνδυασμού χωρίς καμία προειδοποίηση την διαγράφει από το συνδυασμό του, σε μία περίοδο που η Κατερίνα Κουτέλου έχει δώσει τον καλύτερο της εαυτό για την Κύμη και έχει εισπράξει τα εύσημα από τους Κουμιώτες για τις δράσεις που διοργάνωσε με τη δημοτική αρχή.

Για τη σχέση της με τον επικεφαλής του συνδυασμού, την υποψηφιότητα της στο ψηφοδέλτιο των Νέων Οριζόντων, την γραμμή που ο Δημήτρης Θωμάς ήθελε να τραβήξει και εκείνη αντιστάθηκε και τέλος την οριστική ρήξη που ήρθε με τον συγκεκριμένο αλλά έχει προηγηθεί και μία δυσκολία στις σχέσεις με τον Πρόεδρο του Τοπικού Άγγελο Μαργέλη και τον τοπικό σύμβουλο Κώστα Λάμπρου εκλεγμένους με τον ίδιο συνδυασμό, μίλησε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου το πρωί, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «τάδε έφη» στον EVRIPOS 90FM, ξετυλίγοντας το κουβάρι μία σειρά γεγονότων που οδήγησαν στη διαγραφή της από το συνδυασμό που εκλέχτηκε στις εκλογές.

Θα ήθελα κα Κουτέλου να γυρίσω το χρόνο πίσω και να μας πείτε, πως έγινε η πρόταση να είστε υποψήφια για το τοπικό με τους Νέους Ορίζοντες;

Εκείνη η περίοδος για μένα ήταν μία δύσκολη περίοδος γιατί έδινε πανελλαδικές η κόρη μου. Είχα πάρα πολλές και πιεστικές μπορώ να πώ επικοινωνίες να συμμετάσχω στο συνδυασμό των Νέων Οριζόντων. Προφανώς και ήξερα το Δημήτρη Θωμά και το συνδυασμό. Εγώ είχα αρνηθεί για να πω την αλήθεια στην αρχή, διότι δε μπορούσα να είμαι συνεπής σε προεκλογικό αγώνα. Γι΄αυτό κιόλας δεν πρόλαβα να κάνω προεκλογικό αγώνα.

Το γεγονός ότι εκλεχθήκατε και χωρίς προεκλογικό αγώνα σημαίνει πολύ περισσότερα για την εκτίμηση που τρέφει ο κόσμος στο πρόσωπό σας.

Έτσι ακριβώς. Ενισχύει αυτό το επιχείρημα, επειδή γνωριζόμαστε στην Κύμη, πολύ καλά όλοι. Και εγώ και η οικογένεια μου μέχρι τώρα, έχουμε δώσει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Αυτό νομίζω είχε αντανάκλαση και στις εκλογές. Μας τίμησαν οι συμπολίτες με την ψήφο τους. Όταν εμένα μου έκαναν την πρόταση από τους Νέους Ορίζοντες, και αυτό πρέπει να το τονίσω γιατί είναι πολύ σημαντικό, μου είπαν ότι θέλουμε σαν ενεργός πολίτης να βάλεις πλάτη και να βοηθήσεις τον τόπο σου, με όποιες δυνατότητες έχεις. Αυτό ήταν το πολύ βασικό επιχείρημα.

Όταν λέμε «βοηθώ», εγώ σαν εκπαιδευτικός, φιλόλογος, αντιλαμβάνομαι στην ελληνική, ότι πρέπει να κάνω ότι μπορώ, με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ, να συνεννοηθώ, να συνεργαστώ με ανθρώπους που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν τον τόπο μου και όχι να κάθομαι απαθής, άβουλη, αμίλητη, και όχι σαν ένα είδος διακοσμητικού στοιχείου ενός σαλονιού και να μιλάω, παρα να λέω μόνο ναι –ναι , όχι-όχι αναλόγως, πότε θα μου κάνουν νεύματα.

Αυτό γιατί το λέτε κα Κουτέλου;

Αισθάνομαι την ανάγκη να το πω γιατί έτσι λειτουργούσα επι δύο ολόκληρα χρόνια. Και αγαπητή Έφη, εγώ δε λέω ψέματα. Θέλω να σας πω επίσης ότι με τον κ. Μαργέλη, δύο ολόκληρα χρόνια επειδή ο ίδιος το λέει και το επαναλαμβάνει ότι έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, του είχα ζητήσει τη βοήθεια του. Του είχα ζητήσει να με μάθει πράγματα γιατί εγώ δεν γνώριζα θέματα της αυτοδιοίκησης, ‘ήμουν εντελώς καινούργια σε όλο αυτό. Θέλω να σας πω ότι πάντα έβρισκα μία πόρτα.

Πότε ξεκινά όλο αυτό που λέτε ότι εκλάβατε ως «πόρτα»; Γιατί νομίζω ότι όλο αυτό ξεκινάει με την επιστροφή του κ. Θωμά και πάλι στις συνεδριάσεις του Δ.Σ…

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Έχω την αίσθηση ότι και ο Πρόεδρος συνεργαζόταν καλύτερα πριν εμφανισθεί ο κ. Θωμάς. Όντως από ένα σημείο και μετά. Ειδικά νομίζω από το σημείο που δεν ψήφισε τον Προϋπολογισμό, ο κ. Μαργέλης; Χειροτέρεψε μετά. Η μεγάλη αλλαγή στάσης του κυρίου προέδρου του τοπικού συμβουλίου, ‘έγινε για το πώς θα διαθέσουμε το ποσό για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όμως, εδώ είναι εντελώς λάθος, δυστυχώς, αυτό το οποίο έκανε ο κ. Πρόεδρος. Διότι μου είχε ζητήσει επισήμως, είχαμε ψηφίσει στο συμβούλιο, να αναλάβω ως επικεφαλής όλες τις πολιτιστικές δράσεις γιατί αυτή ήταν η αρμοδιότητα μου. Και έκανα ότι μπορούσα για να φτιάξω τρεις άξονες δράσεων. Και επειδή ήσαστε παρούσα κα Ντίνη, θα επικαλεστώ τη μαρτυρία σας. Εδώ θα πρέπει να αναγνωρίσω και τη συμβολή των συμβούλων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, εκτός του κ. Λάμπρου, ψήφισαν τις δικές μου προτάσεις.

Ο κ. Μαργέλης άλλαξε στάση στη συνέχεια και όρισε στη θέση μου αναπληρωτή προέδρου τον κ. Λάμπρου, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί ένας σύμβουλος να είναι αναπληρωτής Προέδρου, παρα μόνο αν είναι μόνιμος κάτοικος Κύμης.

Πιστεύετε ότι στις προστριβές που δημιουργήθηκαν με τον Πρόεδρο, έπαιξε ρόλο ο κ. Θωμάς;

Εγώ θεωρώ όπως είπα και προηγουμένως, ότι ήρθε η στιγμή εκείνη που ενώ είχαμε ψηφίσει, είχαμε παρουσιάσει το πρόγραμμα των τριών αξόνων, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της κοινότητας Κύμης. Είχε ψηφιστεί από όλους τους συμβούλους και ήταν να υποβληθεί στην οικονομική επιτροπή. Ο κ. Μαργέλης είχε βγάλει και ζητούσε ένα ποσό 20.000€, που ήταν αδύνατο να δοθεί όπως και του το επεσήμανα και στο τέλος χρηματοδοτήθηκαν οι δράσεις με 4.000€.

Με αυτά τα χρήματα, έγινε ένα φεστιβάλ ενός μηνός με πέντε περίφημες εκδηλώσεις που πραγματικά ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό τους συμπολίτες μου. Το αξιακό μου σύστημα είναι να συνεργαζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις. Δεν γίνεται να είμαστε συνέχεια απέναντι ο ένας στον άλλο, γιατί έτσι δεν πρόκειται να φτάσουμε πουθενά.

Να πω στο σημείο αυτό, ότι στα οσα αναφέρετε στην ανακοίνωση σας μετά τη διαγραφή σας από τους Νέους Ορίζοντες, λέτε ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Τι θέλετε να πείτε;

Ο τίτλος δεν ήταν τυχαίος. Από τη στιγμή που εμένα μου ζητήθηκε από το συνδυασμό των Νέων Οριζόντων να βοηθήσω την πόλη μου και το έπραξα με όλες μου τις δυνάμεις. Και παρόλα αυτά αντί να με επιβραβεύσουν, το θεώρησαν δυσφήμιση και με διέγραψαν, χωρίς να έχω καταλάβει για ποιο λόγο, θεωρώ, ευθαρσώς θα σας το πω ότι όντως ο Βασιλιάς, δηλαδή, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέων Οριζόντων» και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Κύμης που συναινεί προς αυτή την κατεύθυνση, είναι γυμνοί, διότι δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά είναι καθεστωτικές πρακτικές, τις οποίες εγώ δεν υπερασπίζομαι και δε συμμερίζομαι. Εγώ θεωρώ ότι δε θέλουν να κάνουν πράγματα θετικά για την Κύμη. Αυτό με λυπεί πολύ γιατί υπήρξα ψηφοφόρος τους επι μακρόν.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρετε επίσης και κάτι πολύ σημαντικό: Η απόκρυψη της αλήθειας, η ανθρωποφαγία, ο μαρασμός του τόπου, δεν ανήκουν στο δικό μου αξιακό σύστημα και στις αρχές μου. Ένα σχόλιο…

Θεωρώ ότι πρέπει να παλεύεις για τα ιδανικά σου. Πρέπει να βοηθάς στους συνανθρώπους σου. Δεν έχει σημασία αν θα χρειαστεί να διαθέσεις από τον προσωπικό σου χρόνο ή από την οικογένεια σου για να είσαι παρών ή παρούσα σε διάφορες δράσεις που ζητάει ή έχει ανάγκη ο τόπος σου.

Η ανθρωποφαγία είναι, διότι πολύ συχνά όλο το καλοκαίρι, υπήρξα θύμα διαδικτυακού bullying. Κάθε τρεις και λίγο υπήρχαν αναρτήσεις σε βάρος μου.

Αληθεύει ότι από την πλευρά των «Νέων Οριζόντων» πλησίασαν και συγγενικό σας πρόσωπο;

Βεβαίως, κατ επανάληψη.

Τι του είπαν;

Το έκανε ο Πρόεδρος της Κοινότητας ο οποίος πλησίασε τη μητέρα μου η οποία είχε προβλήματα υγείας σοβαρά, διατυπώνοντας της μάλιστα πολύ άσχημες απόψεις για το άτομο μου που την τάραξαν και τη στενοχώρησαν πάρα πολύ.

Μήπως κάποιοι τελικά ενοχλήθηκαν βλέποντας ότι κάνετε πράγματα για την Κύμη;

Δεν μπορώ να μεταφράσω απολύτως των άλλων το μυαλό, αλλά κάπως έτσι πρέπει να είναι.

Η τελευταία προσωπική επαφή με τον κ. Θωμά πότε ήταν; Δε σας έδωσε τα εύσημα, επιβραβεύοντας τις δράσεις για την Κύμη;

Ειδικά για τα τοπικά προϊόντα που έγιναν με μεγάλη πίεση, στην πρώτη έκθεση στήριξε αρκετά ο Δημήτρης Θωμάς. Έκτοτε οι επαφές που υπήρχαν ήταν ότι θα πρέπει να τον ρωτώ, πρέπει να τον συμβουλεύομαι, πριν αποφασίσω να κάνω πράγματα. Και από κει και πέρα τίποτε άλλο.

Σε μία συνεδρίαση τοπικού συμβουλίου όπου είχε πάρει το λόγο ο κ. Θωμάς, ενοχλημένη του ζητήσατε αυτά που έλεγε να τα πει στα Κριεζά και να αφήσει να συνεδριάσει το τοπικό. Υπήρξε αντίδραση μετά από αυτό;

Δεν πιστεύω ότι ήτα αυτό το σημείο που είχε ενοχληθεί. Ήταν στο τέλος της διαδρομής αυτό.

Σας είχε επιπλήξει και σε κάποιο τοπικό συμβούλιο αν δεν κάνω λάθος;

Ναι βεβαίως..

Και ακολούθησαν και κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σωστά;

Αυτό είναι το θέμα της ανθρωποφαγίας στο οποίο αναφερθήκαμε και προηγουμένως. Δηλαδή, αντί να υπάρχουν εύσημα, από την ομάδα με την οποία κατέβηκα στις εκλογές, γιατί δεν ανήκα σε καμία ομάδα. Δεν υπήρξα εγγεγραμένο μέλος, κατέβηκα απλώς με το συνδυασμό.

Ο κ. Θωμάς σας είχε καλέσει να κάνετε μία κουβέντα πριν προχωρήσει σε διαγραφή σας;

Την εποχή που έχουμε διαθέσιμα μέσα, όπως τηλέφωνα, e mail, θεωρώ αδόκιμο. Το να το μαθαίνω μέσα από ένα blog, από ένα σαητ, στο διαδίκτυο. Δεν υπήρξε κανένα τηλέφωνο. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ότι πρόκειται να προχωρήσουν στη διαγραφή μου. Το έγραψα και στην τοποθέτηση μου, στο ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός. Είναι ακόμα μία ένδειξη για το πώς λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι.

Γιατί δεν παραιτηθήκατε από το συνδυασμό αυτό; Γιατί δεν δηλώσατε ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος από τη στιγμή που τα πράγματα είχαν ξεφύγει;

Επαναλαμβάνω, ότι δε χρωστάω σε κανέναν. Ότι έκανα, ότι μπορούσα να κάνω. Ότι θα συνεχίσω να λειτουργώ έτσι, δηλαδή βοηθώντας τον τόπο μου. Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου να ανεξαρτητοποιηθώ. Όταν ήρθε το θέμα της διαγραφή της αποδέχτηκα με πολλή χαρά. Δεν πρόκειται και δε μ ενδιαφέρει να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα.

Με ενδιαφέρει να έχω τη δυνατότητα και τη συνεργασία, πραγματικά αυτή την αγάπη που έχω εισπράξει στο πρόσωπο μου αυτές τις δύο μέρες, δεν το πίστευα. Έχω πάρα πολλά μηνύματα που μου λένε προχώρα εμείς σε στηρίζουμε και αυτό είναι το ζουμί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΟΥΤΕΛΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 13:21

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr