bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Ο Γ. Γεραπετρίτης από την Χαλκίδα: «Συστήνεται μέσα στο καλοκαίρι ο Σταθμός ΕΚΑΒ στη Δάφνη- Η Εύβοια αποτελεί μια πάρα πολύ κρίσιμη προτεραιότητα για μας»

Με σεβασμό απέναντι στον κόσμο που συνάντησε κατά την περιοδεία του σήμερα στα καμένα της Β. Εύβοιας, ο Υπουργός Επικρατείας συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Τριαντόπουλο, τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου τους βουλευτές της Ν.Δ Σπύρο Πνευματικό και Θανάση Ζεμπίλη καθώς και από την πολιτευτή της Ν.Δ Σοφία Νικολάου, καθώς και με βουλευτές από άλλους Νομούς όπως, ο Γιώργος Κοτρωνιάς από τη Φθιώτιδα, ο Θανάσης Δαβάκης από τη Λακωνία, και ο Θανάσης Λιούτας από τα Τρίκαλα μαζί με τη Γ.Γ Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, επισκέφθηκαν τους δύο δημάρχους Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοτζιά και Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας. Ενώ στις 7 το απόγευμα συνεδρίασε η Νομαρχιακή της Ν.Δ με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Εύβοιας Παναγιώτη Μάλλιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, των δημάρχων Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά και στελεχών της Νομαρχιακής.

Με την ταπεινότητα που τον διακρίνει και έχοντας επίγνωση της κατάστασης, ότι μπορεί να έχουν δρομολογηθεί ή να έχουν γίνει κάποια πράγματα στους δύο πυρόπληκτους δήμους αλλά υπάρχουν κι εκείνα που δεν έχουν γίνει και προβλήματα που παραμένουν ένα χρόνο άλυτα, ο Υπουργός δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Π.Ε Εύβοιας λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ότι η Εύβοια αποτελεί μία πάρα πολύ κρίσιμη προτεραιότητα μας.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Έφης Ντίνη, σχετικά με τη σύσταση του ΕΚΑΒ στη Δάφνη, δεσμεύτηκε ότι μέσα στο καλοκαίρι, θα γίνει. «Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι κάθε τοπική κοινωνία να υπάρχει Υγειονομική Ασφάλεια, η οποία κυρίως εκφράζεται μέσα από την άμεση αντίδρασης από το ΕΚΑΒ. Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι η συγκρότηση του ΕΚΑΒ θα γίνει, σε πολύ άμεσο χρόνο. Ήδη την περ. εβδομάδα εγώ ο ίδιος προσωπικά, είχα επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Πλεύρη και την αναπληρώτρια Υπουργό την κα Γκάγκα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε οργανικά, βάζω χρόνο, εντός του καλοκαιριού τις απαιτούμενες υγειονομικές θέσεις εργασίας και επικουρικό προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΕΚΑΒ και τους αμέσως επόμενους μήνες θα είναι πραγματικότητα η ίδρυση του σταθμού», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Είναι σήμερα μία ημέρα χαράς για μένα και τιμής, να βρίσκομαι στην Περιφέρειά σας για να δω από πρώτο μάτι το τι πραγματικά συμβαίνει στην Περιφέρεια της Εύβοιας. Και πρωτίστως για να δείξω το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης στο υψηλότερο επίπεδο για όσα συμβαίνουν στην Εύβοια. Να δείξω το απτό ενδιαφέρον να λυθούν τα προβλήματα τα οποία παραμένουν εκκρεμή. Και να αναδείξω τη γνήσια πεποίθηση μας ότι η Εύβοια θα βγει μέσα από όλη αυτή την πραγματικά τραγική καταστροφή η οποία συντελέστηκε πέρυσι, αναγεννημένη στο μέλλον με μία μεγαλύτερη και σημαντική παράσταση στην Χώρα, με το κύρος που της αρμόζει και την αξία την οποία διαθέτει» είπε ο κ. Γεραπετρίτης και συνέχισε:

«Είχαν την ευκαιρία σήμερα από το πρωί, να δω όλους τους φορείς, όλες τις επαγγελματικές τάξεις της Εύβοιας. Να ακούσω τα προβλήματα και να αισθανθώ τον πόνο των ανθρώπων, για τα όσα βίωσαν. Η αλήθεια είναι και το λέω αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια και ταπεινότητα ότι τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει τον πόνο των ανθρώπων για τα όσα βίωσαν από πέρυσι. Για την απώλεια της της ζωής τους, της περιουσίας τους, της ψυχικής ισορροπίας, της ασφάλειας για το μέλλον τους. Είναι κάτι το οποίο δεν αναπληρώνεται, όσο προσπάθεια και αν καταβάλει η πολιτεία για να μπορέσει να αναπληρώσει τις απώλειες, οι οποίες συντελέστηκαν».

Ο Υπουργός στη συνέχεια, επισήμανε ότι η προσπάθεια της πολιτείας ήταν κατά το δυνατόν, άμεση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα τα οποία εμφανίζονται. «Η τεράστια αυτή καταστροφή που χτύπησε τον τόπο σας μακάρι να σταθεί η αφορμή για να μπορέσουμε να φέρουμε πιο μπροστά, τα χρόνια αιτήματα της Εύβοιας. Αιτήματα που έχουν να κάνουν με βασικές υποδομές. Αιτήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση του βιωτικού επιπέδου των πολιτών.Με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Τοπικής Οικονομίας. Και κυρίως να αποκαταστήσουν στη συνείδηση των πολιτών, την αξία που έχει η Εύβοια όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως κοινωνικά, και στην Περιφέρεια και τη Χώρα» είπε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος στην περιοδεία που έκανε από Βορρά προς Νότο, είχε την ευκαιρία όπως είπε να δω τους δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από την περσινή φυσική καταστροφή, όλους τους παραγωγικούς φορείς, τους ρητινοκαλλιεργητές, τοπικές ομάδες, σωματεία. Την ευκαιρία να δει τους κτηνοτρόφους οι οποίοι βίωσαν και αυτοί σημαντική απώλεια. Εμπορικούς φορείς.

«Είχα την ευκαιρία κάτι που εγώ ζήτησα, να επισκεφθώ την περιοχή με τα καμένα δάση. Και ήταν πραγματικά μία συγκλονιστική εμπειρία να βρίσκεσαι σε αυτόν τον τόπο καταστροφής να δω τα έργα που συντελούνται και με τα κορμοδέματα και με τα φράγματα τα οποία αναπτύσσονται, με την ευθύνη των δασαρχείων. Να δω μία μικρή ελπίδα από την αναγέννηση του δάσους η οποία συντελείται σταδιακά. Και η ποια είναι η ελπίδα μας για το μέλλον. Και τέλος, είχαν την ευκαιρία να έχω μια εκτενή συζήτηση με τον Περιφερειάρχη μας τον κ. Σπανό ο οποίος στέκεται αρωγός πάντα στο να μπορέσει να θεραπεύσει τις παθολογίες οι οποίες εμφανίζονται.

Νομίζω αυτό το οποίο έχει σήμερα αξία, και το λέω με ταπεινότητα ευρισκόμενος ανάμεσα σας, είναι να μπορέσουμε όλοι, να φτιάξουμε μία μεγάλη συμμαχία, αναγνωρίζοντας και λάθη και αστοχίες και αδυναμίες που προφανώς εμφιλοχωρούν σε μία Κρατική Μηχανή όπως η ελληνική. Θα συγκροτήσουμε μία ομάδα, μία γροθιά για να μπορέσουμε να φέρουμε λίγο πιο μπροστά την Εύβοια.

Κατέγραψα πάρα πολύ αναλυτικά όλα τα αιτήματα που ετέθησαν υπόψιν μου. Όλες τις παθολογίες, οι οποίες διαπιστώθηκαν. Είτε επρόκειτο για γραφειοκρατικές αγκυλώσεις είτε πρόκειται για έργα τα οποία δεν έχουν προτεραιοποιηθεί. Έτσι ώστε να μπορέσουμε κεντρικά από την Προεδρεία της Κυβέρνησης, με το συντονισμό όλων των υπουργείων και με τη βοήθεια των φορέων αλλά και των βουλευτών.

Να μπορέσουμε να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, αυτό το εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα Ανασυγκρότησης της Εύβοιας, συνολικής αξίας 300εκ ευρώ. Για να μπορέσουμε να αποδώσουμε την Εύβοια στους κατοίκους της, όσο το δυνατόν καλύτερο από πριν στα παιδιά της Εύβοιας.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήρε τη βοήθεια που έχουν παράσχει όλοι οι τοπικοί παράγοντες και τόνισε ότι η Εύβοια αποτελεί μια πάρα πολύ κρίσιμη προτεραιότητα για εκείνους. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς θα στεκόμαστε δίπλα σας. Δίπλα στην περιοχή για όσο χρειαστεί, θα είμαστε σε άμεση ανταπόκριση» είπε ο Υπουργός, κλείνοντας.

gerap11

gerap2

gerap3

gerap4

gerap6

gerap7

gerap10

gerap8

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 23:00

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr