bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Βάνα Φρυγανιώτη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύει στις δυνατότητες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων»

Άρθρο της Ευλαμπίας Φρυγανιώτη Υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Είναι αλήθεια ότι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις τόσο στα χρόνια των μνημονίων όσο και στη διάρκεια της πανδημίας δεν στηρίχθηκαν στο βαθμό που έπρεπε, με αποτέλεσμα πολλές από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να βρεθούν είτε με δυσβάσταχτα χρέη είτε να βάλουν λουκέτο. Όσες κατάφεραν να διασωθούν, περιμένουν να δουν κάποιες πολιτικές που θα τους δώσουν όχι μόνο ανακούφιση αλλά και προοπτική ανάπτυξης.

Σε αυτή την περίοδο, με την ανακατεύθυνση των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας, ως αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχοντας κάνει και την αυτοκριτική μας, για τη στάση μας έναντι των ΜμΕ , έχουμε ως άμεση προτεραιότητα να στηρίξουμε τη στροφή στην καινοτομία, την ποιότητα και την υψηλή προστιθέμενη αξία, καθώς και να ενισχύσουμε την πράσινη μετάβαση για όλους και όλες, εμπλέκοντας στην παραγωγική δραστηριότητα τις χιλιάδες ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των παραγωγικών κλάδων, οι οποίες σήμερα παραμένουν δυστυχώς αποκλεισμένες από τη χρηματοδότηση, δημόσια και ιδιωτική, και παγιδευμένες στο γραφειοκρατικό δαίδαλο του πελατειακού και αγοραίου συστήματος που παλινόρθωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύει στις δυνατότητες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζει την ολόπλευρη στήριξή τους, με έμφαση στην ενίσχυση της καινοτομίας, του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού και των εξαγωγών. Το μέλλον της χώρας συνδέεται άρρηκτα με την ανάδυση ενός νέου χάρτη μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, με το βλέμμα στραμμένο στην οικολογική μετάβαση, την αγροτική παραγωγή και την κοινωνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμευόμαστε για:

  • Ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του Ταμείου των Μικροπιστώσεων.
  • Χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ (ψηφιακός μετασχηματισμός, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, έρευνα και τεχνολογική καινοτομία, ενδο-επιχειρησιακή κατάρτιση και επανεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες).
  • Δημιουργία ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, που θα χρησιμοποιείται για τις πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού, προμηθευτών, Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης από οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ή επιχείρηση
  • Ειδικά προγράμματα στήριξης του ενεργειακού κόστους των ΜμΕ.
  • Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, θεσμικών διευκολύνσεων και άλλων κινήτρων, για ενεργή συμμετοχή στην παραγωγή ενέργειας, μέσω π.χ. των ενεργειακών κοινοτήτων.
  • Εξειδικευμένο σχέδιο πράσινης μετάβασης των ΜμΕ και προώθησης της κυκλικής οικονομίας. 
  • Υλοποίηση δράσεων ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:

α) κεντρική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου υπό τη διαχείριση της ΚΕΕΕ,
β) ολοκλήρωση του e-GEMH - ψηφιακές υπογραφές σε επιχειρήσεις,
γ) cloud υπηρεσίες στις επιχειρήσεις,
δ) τεχνολογίες επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας και παροχή πρόσβασης σε κεντρικά υπολογιστικά συστήματα,
ε) Ασφάλεια δεδομένων σε Β2Β και Β2C υπηρεσίες - υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας.

Οι μικρομεσαίοι οφείλουν να σκεφτούν και να αποφασίσουν τι είδους ανάπτυξη θέλουν.

Θέλουν μια ανάπτυξη για του λίγους ή μια ανάπτυξη για όλους.

Στις 21 Μαΐου αποφασίζουν το μέλλον τους. Επιλέγουν να στηρίξουν την προσπάθεια και τον αγώνα των πολλών και όχι τον πλουτισμό των λίγων και ισχυρών.

Οι μικρομεσαίοι εμπιστεύονται μια κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα, που θα νοιάζεται και θα ασχοληθεί με τα προβλήματά τους, δίνοντας ουσιαστικές και βιώσιμες απαντήσεις.

Ήρθε η ώρα οι μικρομεσαίοι να ορίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ήρθε η ώρα να εμπιστευτούν αυτούς που γνωρίζουν την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, να στηρίξουν τους δικούς τους ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ethnikes-ekloges-kai-mikromesaies-epixeiriseis?fbclid=IwAR0eK3tysWkUIlrSeU0e08CIoKW2zcsDW3_9C2ngk6c4bCNHCIFreyAjcIA

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊ 2023 23:07

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr