100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Στην τελική ευθεία οι άδειες των καταστημάτων της Αμαρύνθου για την παραλία- Το θέμα τρέχει η Παπαγγελή!

Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε το θέμα με την αδειοδότηση των καταστημάτων της Αμαρύνθου που θέλουν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα στην παραλία της Αμαρύνθου, όπου εμπλέκεται ιδιοκτησιακά η Κτηματική Υπηρεσία.

Η Δημοτική Αρχή Ερέτριας, τηρώντας τις οδηγίες της Κτηματικής, ενώ όλα έδειχναν να μπαίνουν στην τελική ευθεία, κατέληξε σε συνάντηση παρουσία και του βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμου Κεδίκογλου στο γραφείο της Γενικής Γραμματέα Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Καλύβα, προκειμένου να δοθούν άμεσα οι απαιτούμενες διευκρινήσεις που ζητούσε η Κτηματική Υπηρεσία στη Χαλκίδα για να ανάψει το πράσινο φως για την αδειοδότηση –παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου στους επαγγελματίες της Αμαρύνθου.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή την προσπάθεια συνοδοιπόροι ήταν και οι φορείς και σύλλογοι της Αμαρύνθου καθώς επίσης και οι δημοτικές παρατάξεις με μπροστάρη το Δήμο.

Και ενώ δόθηκαν προφορικά οι διευκρινήσεις, την περ. Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ερέτριας Μαρία Παπαγγελή η οποία από τρέχει το θέμα από την αρχή, πήγε στην Κτηματική Υπηρεσία με τους φακέλους με τις 21 αιτήσεις που είχαν καταθέσει στο δήμο οι καταστηματάρχες με τα προσχέδια των μισθωτηρίων προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης αφού έχει ξεπεραστεί στο θέμα με τις δύο ΚΥΑ.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την Αντιδήμαρχο να βρίσκεται στην Κτηματική και πάλι το πρωί της Παρασκευής αντιμέτωπη αυτή τη φορά με νέα εμπόδια. Αυτή τη φορά η Κτηματική δεν υπέγραφε με δεδομένο ότι απαγορεύεται έως τις 2 Ιουνίου να τοποθετηθούν λόγω COVID τραπεζοκαθίσματα έξω και εν προκειμένω στην Παραλία. Αυτή την οδηγία είχε από το Υπουργείο.

Σε επικοινωνία της Κτηματικής με την κα Καλύβα και πάλι, δίνεται σύμφωνα με πληροφορίες το «οκ» για να προχωρήσει η διαδικασία η οποία αυτή τη φορά παρέπεμπε λόγω των οδηγιών για την Πανδημία, στην Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

Έτσι, από την Κτηματική εστάλη έγγραφο για να δοθούν οι οδηγίες αυτή τη φορά από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης είδε το θέμα με την Διεύθυνση Υγιεινής και απάντησαν θετικά στην Κτηματική, το απόγευμα της Παρασκευής.

Αξιοσημείωτο είναι πως το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίαζε live το Δημοτικό Συμβούλιο της Ερέτριας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προσπάθησε να ενημερώσει το δήμαρχο ο οποίος έκανε ενημέρωση για το θέμα με τις αιολικά πάρκα, και έτσι όπως ανέφερε η πρώην δήμαρχος και ειδική σύμβουλος του Φάνη Σπανού για θέματα Πολιτισμού Αμφιτρίτη Αλημπατέ επικοινώνησε μαζί της και την ζήτησε να ενημερώσει ότι το θέμα με τα καταστήματα της Αμαρύνθου, λύθηκε, όπως και μετέφερε στους συναδέλφους της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και πως η Προϊσταμένη της Κτηματικής το Σάββατο το πρωί θα βρίσκεται στο γραφείο για να υπογράψει τα έγγραφα.

Λύθηκε από πλευράς Περιφέρειας όπως όλα έδειξαν καθώς το θέμα δεν τελείωσε εδώ. Το πρωί της Δευτέρας και μάλιστα πρωί –πρωί η Αντιδήμαρχος Ερέτριας Μαρία Παπαγγελή θα πρέπει να βρεθεί και πάλι στην Κτηματική Υπηρεσία. Αυτή τη φορά εξυπηρετώντας για ακόμα μία φορά τους επιχειρηματίες και επισπεύδοντας όσο γίνεται τη διαδικασία, προκειμένου να υπογραφούν τα «Οίκοθεν σημειώματα». Στη συνέχεια ανάλογα με τα τ.μ, οι καταστηματάρχες θα χρειαστεί να εκδώσουν ένα παράβολο και την επιταγή που πληρώνεται μόνο στην εφορία, με το αντίτιμο του ενοικίου που έχει ισχύ για ένα χρόνο.

Και αφού ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στην έκδοση της επιταγής με τα ανάλογα ποσά, θα πρέπει να πάνε στη ΔΥΟ. Εκεί θα τους περιμένει η κα Παπαγγελή προκειμένου να επισπεύσει επίσης τις διαδικασίες. Να γίνει μαζικά διαφορετικά επειδή οι συναλλαγές στη ΔΥΟ γίνονται με ραντεβού θα πάρει 2-3 μέρες το λιγότερο. Και τέλος, να επιστρέψει στο δήμο, από όπου θα πρέπει να περάσουν και πάλι οι επιχειρηματίες αφού έχουν πληρώσει για να υπογράψουν τις συμβάσεις-μισθώματα με το δήμο.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη για όλους τους επιχειρηματίες και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά στην παραλία τις επόμενες μέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 23:26

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr