bannernew6

Τελευταία Νέα

ΣΚΥΡΟΣ: ΗΧΗΡΟ “ΟΧΙ” στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών - Ενωμένοι αντιστέκονται και ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ για να μην καταστραφεί το Νησί τους

Για κάποιους οι Σκυριανοί είναι όπως λένε «μια χούφτα άνθρωποι». Άνθρωποι με ευαισθησίες, με δυναμισμό που κατάφεραν στο πέρασμα των χρόνων όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά από το δικό του μετερίζι να κάνουν τη Σκύρο σήμερα έναν από τους πιο λατρεμένους προορισμούς παγκοσμίως.

Μάχιμοι, διεκδικητικοί αλλά και τοπικιστές κράτησαν τη Σκύρο ψηλά ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Αγωνιζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια για το κοινό συμφέρον. Με τον Τουρισμό και των Πρωτογενή τομέα να εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς στο Νησί της Στερεάς. Ενωμένοι έχτιζαν όλα αυτά τα χρόνια και η ιστορία τους έχει αποδείξει ότι δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα…

«Είμαστε μια γροθιά και θα παλέψουμε να μην μπουν ανεμογεννήτριες στη Σκύρο που θα σημάνουν την καταστροφή του Νησιού» δήλωναν περίτρανα σήμερα το απόγευμα κάτοικοι της Σκύρου που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα Σκύρου sos, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σκύρο, το Σάββατο 6 Ιουνίου, με Πρόεδρο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου Γιάννη Ευγενικό. Παρουσία του Δημάρχου Σκύρου Νίκου Μαυρίκου, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργου Λαμπαθάκη, του Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτου Χατζηγιαννάκη, του τέως δημάρχου Σκύρου Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων αλλά και δημότες που ανησυχούν για ακόμα μία φορά για το Νησί τους.

Μετά τα όσα ανέφερε ο Προέδρος της Επιτροπής Γιάννης Ευγενικός (νέα ανάρτηση) ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους νησιώτες σε έναν αγώνα. «Να ενωθούμε, να ακονίσουμε τα όπλα, να συντονιστούμε και να βγούμε σε πόλεμο- Δε θα συμβεί, είμαστε αποφασισμένοι» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ευγενικός ο οποίος κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για τον αγώνα.

Η συλλογή των υπογραφών, η σωστή επικοινωνία του θέματος προς πάσα κατεύθυνση, η διαμαρτυρία με όποιον τρόπο αποφασίσει η Επιτροπή να γίνει, ακόμα και το κλείσιμο στο Λιμάνι αν δουν να φέρνουν ανεμογεννήτριες στο Νησί, είναι μερικές από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Οι κινητοποιήσεις δεν θα περιοριστούν μόνο στο Νησί αλλά και έξω από τα αρμόδια Υπουργεία.

Και όλο αυτό, διότι ο δικηγόρος κ. Ξανθούλης που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της Επιτροπής, ήταν αρκετά αισιόδοξος προτείνοντας μία σειρά από κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από δω και πέρα προκειμένου να μην γίνει αυτό που κάποιοι σχεδιάζουν στο Νησί, χωρίς την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας και που θα αποτελέσει ταφόπλακα όπως είπε ο κ. Ξανθούλης για τη Σκύρο καθώς τα πτερύγια των ανεμογεννητριών, θα «ποζάρουν» στα μάτια των επισκεπτών από την Κύμη.

Τέλος, οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν ότι το Νησί πρέπει και οφείλει στις επόμενες γενιές να αντισταθεί σε αυτό που πάει να γίνει με κάθε τρόπο. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Νησί, το οποίο μνημονεύεται και στο ψήφισμα που εξέδωσε για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Σκυριανοί ενωμένοι, κατάφεραν να αποτρέψουν ανάλογη κίνηση πριν από μερικά χρόνια φτάνοντας μέχρι τον αρμόδιο υπουργό ο οποίος δεν υπέγραψε σεβόμενος την θέση της Τοπικής Κοινωνίας.

(αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο, τον δικηγόρο και παραβρισκομένους, σε νέες αναρτήσεις)

 skyros agonas2

skyros agonas3

skyros agonas5

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 23:23

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr