Τελευταία Νέα

Σουλίου: «Ζητάμε το αυτονόητο! Ένα σχολείο για ΑΜΕΑ με τούβλα»- Διαμαρτυρήθηκαν στη Χαλκίδα την ώρα που η Βάκα στόλιζε το Δέντρο «αποδοχής» χωρίς …να συγκινηθεί!

Σήμερα το μεσημέρι, την ώρα που η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα έδειχνε τις ευαισθησίες της στολίζοντας το Δέντρο της «αποδοχής» στην Πλατεία Εμπόρων, στη Χαλκίδα, ακριβώς απέναντι της, γονείς και παιδιά ΑΜΕΑ διαδήλωναν για το αυτονόητο, για ένα σχολείο από τούβλα αφού επι 16 χρόνια κάνουν μάθημα στα κοντέινερ. Και αναρωτιόντουσαν οι γονείς για τις ευαισθησίες της δημάρχου Χαλκιδέων με τη διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ. Αλήθεια, αναρωτιούνται, γιατί δεν τους πλησίασε παρα έκατσε για λίγο στη γιορτή που διοργάνωσε η ίδια σα να μην τους έβλεπε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε; Αυτές είναι οι ευαισθησίες της δημάρχου; Αναρωτιούνται…

Για το θέμα μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ η διαμαρτυρία βρισκόταν σε εξέλιξη, στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ, κ. Σουλίου, επισημαίνοντας ότι διεκδικούν ένα σχολείο με τούβλα για τα παιδιά ΑΜΕΑ !

«Ζητάμε το αυτονόητο! Ένα σχολείο με τούβλα» λέει η κα Σουλίου και συνεχίζει: «Είναι 16 χρόνια σε ένα κοντέινερ. Δεν έχει γίνει τίποτα. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία δεν είναι γιορτή. Θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ για να υπενθυμίζει στις Κυβερνήσεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση τις υποχρεώσεις απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι το 15% του Παγκόσμιου Πληθυσμού. Σήμερα, διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν υπάρχει σχολείο γι’ αυτά τα παιδιά. Δεκαέξι χρόνια ζουν σε ένα κοντέινερ στοιβαγμένα. Θέλουμε για τα παιδιά μας, σχολείο με τούβλα. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε αυτή τη ζωή. Αναπηρία και μη αναπηρία. Παιδιά με ειδικές ικανότητες και πολλές ικανότητες. Είμαστε εδώ και δε θα σταματήσουμε να το φωνάζουμε! »

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΗΛΩΣΕ η κα Σουλίου

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 14:44

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr