Τελευταία Νέα

Αφιέρωμα στην Ελευθερία Αρβανιτάκη- Φανταστική ερμηνεία των τραγουδιών από τη Φωτεινή Καπαγιάννη- Υπόκλιση στο μαέστρο π. Χριστόφορο Παπαθανασίου για την μοναδική βραδιά που μας χάρισαν (ΦΩΤΟ)

Είναι από τις λίγες στιγμές που η ερμηνευτής των τραγουδιών Φωτεινή Καπαγιάννη σε ταξιδεύει με τη φωνή της με οδηγό τον μαέστρο π. Χριστόφορο Παπαθανασίου και συνοδοιπόρους την ορχήστρα και τον κόσμο που τραγουδούσε μαζί της. Για άλλη μια χρονιά η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας έβαλε τον πήχη ψηλά και απέδειξε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ότι μπορεί να μας ψυχαγωγεί με τους καλλιτέχνες να υποκλίνονται μπροστά της. 

Κάπως έτσι έγινε και το βράδυ της Κυριακής όπου η Ελευθερία Αρβανιτάκη ταξίδεψε με τη μητέρα της για τη Χαλκίδα προκειμένου να παραβρεθεί σε αυτή τη μοναδική γιορτή που ήταν αφιερωμένη στην ίδια στα φετινά ΔΗΜΗΤΡΙΑ.

Και βέβαια υποκλίθηκε μπροστά στην Φωτεινή Καπαγιάννη που άκουγε συγκινημένη να ερμηνεύει τα τραγούδια της, την οποία και αποκάλεσε δημόσια συνάδερφό της αναγνωρίζοντας το ταλέντο της και την δύναμη της ψυχής που έβγαινε βάλσαμο από τα χείλη της για τους παραβρισκόμενους.

Ανάλογη αντιμετώπιση και για τον μαέστρο π. Χριστόφορο Παπαθανασίου ,τον οποίο αποκάλεσε και μάλιστα δύο φορές «μαέστρο μου». Ο δικός της μαέστρος που με την ορχήστρα κατάφεραν να μαγέψουν τη μεγάλη καλλιτέχνιδα και βέβαια το κοινό. Ένα κοινό που σιγοτραγουδούσε μαζί τους, ζώντας το όνειρο… στο κατάμεστο απο κόσμο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε για τα δικά του παιδιά που καμάρωσε και ο ίδιος απόψε με τα καλύτερα λόγια.

Τα λόγια του απόψε θύμιζαν κήρυγμα για τις σχέσεις των ανθρώπων που ζουν αποξενωμένοι και που ο καθένας από εγωισμό τις περισσότερες φορές αρνείται να αποκαλέσει τον άλλον «αγάπη μου». Δίνοντας μεγάλη σημασία σε αυτό το «μου» όπως τόνισε ιδιαίτερα και ο ίδιος.

Για την Ελευθερία Αρβανιτάκη μίλησε στην αρχή της εκδήλωσης ο πατήρ Αιμιλιανός , Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Χαλκίδας κάνοντας ένα σύντομο οδοιπορικό στη ζωή και στο έργο της. Ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η Κυριακή Παπαγρηγορίου.

Λίγο πριν κλείσει η αυλαία αυτής εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος δώρισε στην κα Αρβανιτάκη μία εικόνα της Παναγίας.

Την Ορχήστρα πλαισίωσαν οι μουσικοί: Όλγα Κετσεμενίδου στο πιάνο, Ρέα Κάβουρα στο ακορντεόν , Πόπη Στρατάκια στο συνθεσάιζερ, Νίκος Μπόμπορης στην κλασική κιθάρα, Σπύρος Γεωργιάδης στο τσουμπούς, Πολίνα Ντιμίτροβα στο φλάουτο, Βούλα Μπλέτσα στο κλαρινέτο, Δημήτρης Γεωργάκαινας στο σαξόφωνο , Δημήτρης Κικίδης στο ηλεκτρικό μπάσο, Κώστας Μίχος στη ντραμς, Χρήστος Κοκοκύρης στα κρουστά, Παναγιώτης Παπαθανασίου και Νίκος Γρίμπας στο μπουζούκι. 

 

arva1

 

 

arva4

 

 

arva3

 

 arva33

arva6

arva7

 arva 8

 

arva9

 

 

arva10

 

 

arva11

 

 

arva12

 

 

arva13

 

arva14

 

 

arva16

 

 

arva17

 

 

arva18

 

arva19

 

 

arva20

 

 

arva21

 

 

arva22

 

 

arva23

 

arva25

 

arva26

 

 

arva27

 

 

arva28

 

 

arva29

 

 

arva30

 

 

arva31

 

 

arva34

 

 

arva35

 

 

arva37

 

 

arva38

 

arva40

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 01:39

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr