Τελευταία Νέα

Μίχας: «Δε μασάμε…» απαντά σε αυτούς που προσπαθούν να βάλουν «τρικλοποδιές» για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου- Τι είπε για το ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας και ποιους ευχαρίστησε

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου Αναστάσιος Μίχας δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να μπορεί  να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Σε συνέντευξη του την Τρίτη το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και στην εκπομπή «Ταδε έφη…» με την Εφη Ντίνη,  μίλησε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου που αποτελεί ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία, την έλλειψη προσωπικού και τις προσπάθειες που γίνονται για την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με πολλούς αποδέχτες σε όλους εκείνους που προσπαθούν δια της πλαγίας οδού… να βάλουν «τρικλοποδιές» στο εγχείρημα.

« Έχουμε κάνει μία πολύ δυνατή ομάδα εδώ στην Κάρυστο. Ιατρικό-Νοσηλευτικό- Παραϊατρικό –Διοικητικό προσωπικό με όλους να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δημόσιας υγείας» δήλωσε ο κ. Μίχας και συνέχισε:

«Δεν έχουμε ελλείψεις στο Νοσοκομείο μας σε αναλώσιμα υλικά. Έχει δρομολογηθεί για το 2017 νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Υπάρχει μία αυξημένη ροή από όλα τα μέρη της Ευβοίας μπορώ να πω και από όμορους Νομούς που έρχονται και εμπιστεύονται τη νοσηλεία των ιδίων και των συγγενών τους στο Νοσοκομείο μας και από κει και πέρα αρχίζει και βελτιώνεται η εικόνα που έχουμε σε ελλείψεις προσωπικού».

Ο κ. Μίχας επεσήμανε ότι έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία 20 άτομα μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Έχουν προκηρυχτεί 8 μόνιμες θέσεις παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και περιμένουν μέσα στο χρόνο από 3 μέχρι 5 μόνιμους γιατρούς (χειρουργός, αναισθησιολόγος, γυναικολόγος κ.α) . Μέσα σε όλα αυτά παρέχει και  με ίδιους πόρους το Νοσοκομείο της Καρύστου στο ΕΚΑΒ. Έχει προσλάβει προσωπικό και το έχει παραχωρήσει στον τομέα ΕΚΑΒ της Καρύστου βοηθώντας στις όποιες ελλείψεις έχει και το ΕΚΑΒ της περιοχής.

Και στο Νοσοκομείο της Καρύστου παρατηρείται η ίδια κατάσταση με της Κύμης. Δηλαδή να μην θέλουν οι επικουρικοί γιατροί να πάνε να δουλέψουν στην περιοχή.

«Υπάρχει γενικά μία τέτοια τάση» είπε ο κ. Μίχας και συνέχισε: «Χτες μίλησα με την Υγειονομική μας Περιφέρεια για να μας στείλει ένα γυναικολόγο. Και σε ολόκληρη Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα μόνο δύο γυναικολόγοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να μπουν στο σύστημα της δημόσιας υγείας μέσω των επικουρικών. Από κει και πέρα υπάρχει και στην Κάρυστο όπως και στην Κύμη γιατί είμαστε χαρακτηρισμένες ως άγονες περιοχές η τριετής σύμβαση που δίνουμε απευθείας στους γιατρούς που έρχονται, συν το επίδομα του άγονου που παίρνουν. Είναι ένα κίνητρο για να έρθουν στην περιοχή μας. Την  Κάρυστο με την ευρύτερη γεωγραφική της θέση μπορεί κάποιος να τη δει και σαν προάστιο των Αθηνών…»  

Ο κ. Μίχας σχολίασε και το θέμα των γιατρών που φεύγουν για το εξωτερικό. «Είναι απίστευτη η αιμορραγία επιστημονικού προσωπικού που έχουμε προς το εξωτερικό» είπε.

Σε μία ουσιαστική και δυνατή προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου της Καρύστου και της Προέδρου Σόνιας Ντασίου για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου, αναφέρθηκε στη συνεχεία ο Διοικητής, που στέκεται αρωγός σε όλο αυτό το εγχείρημα, παρέα με την τοπική κοινωνία και τους φορείς που το στηρίζουν και θέλουν να το φέρουν εις πέρας.

Επισημαίνοντας ότι οι νεφροπαθείς της περιοχής είναι πάνω από 25 και πως πρέπει άμεσα να γίνει η Μονάδα για να μη ταλαιπωρούνται και χρειάζονται ακόμη και να εγκαταλείπουν την Κάρυστο προκειμένου να βρίσκονται κοντά σε άλλα νοσοκομεία για να μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση. Πρόσφατα μάλιστα επισκέφτηκαν με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη.

«Δέχτηκα την καλοπροαίρετη πίεση και το πραγματικό ενδιαφέρον του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου και της Προέδρου Σόνιας Ντασίου. Είναι ένα project το οποίο στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που συνεχώς γίνονται στο Νοσοκομείο της Καρύστου δέχτηκα να βοηθήσω με τις δικές μου δυνατότητες και με τις δικές μου γνώσεις να υλοποιήσουμε ένα όραμα, σε σχετικά σύντομο χρονικά διάστημα. Να φέρουμε τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο» είπε ο κ. Μίχας και συνέχισε: «Μαζί με την κα Ντασίου πριν από λίγες μέρες πήγαμε στον κ. Μαυραγάνη, ο οποίος μας δέχτηκε στο Υπουργείο και ήταν πάρα πολύ πρόθυμος να μας βοηθήσει και  να πάμε μαζί στον Υπουργό Υγείας, ώστε να πάρει σάρκα και οστά αυτό το όραμα. Δεν μπορούμε να  μην τους ευχαριστήσουμε γιατί τους αισθανόμαστε δίπλα μας τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό που μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό που σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε μαζί μας την  τοπική κοινωνία της Καρύστου, η οποία στηρίζει με όλες τις δυνάμεις».

Επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι οι νεφροπαθείς της περιοχής τραβάνε ένα Γολγοθά αφού αναγκάζονται τρεις φορές την εβδομάδα να μεταφέρονται οι περισσότεροι για αιμοκάθαρση στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά στο ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Μίχας τόνισε υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με την τεχνική μελέτη και πως  επιδίωξή τους  είναι όταν θα πάνε στο Υπουργείο να παρουσιάσουν έναν φάκελο με ολοκληρωμένο ρεαλιστικό σχέδιο, έτσι ώστε ακόμη και εκείνη τη μέρα να πει το ΝΑΙ ο Υπουργός Υγείας και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εγκατάστασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου.

Κλείνοντας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου τη συνέντευξή του έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες… «Δε μασάμε…» είπε γι αυτούς που προσπαθούν ακόμη και τώρα να βάλουν «τρικλοποδιά» σε αυτό το εγχείρημα δηλώνοντας αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι το τέλος.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr