Τελευταία Νέα

«Άνθρακας ο θησαυρός» για 2η φορά για την Π. Αμερικάνου- Απορρίφθηκε με Εισαγγελική Διάταξη και η έγκλησή της κατά της Α. Αλημπατέ – Δικαίωση και για τα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ»

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας απέρριψε, με την υπ’ αριθμόν 168/17 Διάταξή του, την έγκληση, που είχε καταθέσει εναντίον της εφημερίδας τα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ» και της Δημάρχου Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου, η Π. Αμερικάνου το Δεκέμβριο του 2016

Η μήνυση της κας Αμερικάνου αφορούσε το πρώτο θέμα, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, στην έκδοση του Δεκεμβρίου 2016, με τίτλο: «Άνθρακας ο θησαυρός»… Ναυάγησαν οι κατηγορίες της Αμερικάνου εναντίον της Δημάρχου Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ για το ΘΕΑΛΟΣ»

Όλα ξεκίνησαν όταν η Δήμαρχος της Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ ανέφερε, προς ενημέρωση, στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι: « Σήμερα το πρωί πήγα στον Εισαγγελέα για να δω την τύχη των καταγγελιών, οι οποίες στο δημοτικό συμβούλιο ανακοινωθήκαν ότι είχαν γίνει, από την ίδια την κα Αμερικάνου, εναντίον του δημοτικού συμβουλίου και της δημάρχου. Μου είπαν ότι έχει εξετασθεί η υπόθεση και ζήτησα αντίγραφο. Η υπόθεση εξετάστηκε και μάλιστα ενδελεχώς. Ένας πολύ μεγάλος φάκελος, που είχε προσκομισθεί με όλα τα έγγραφα, εξετάστηκε από την αρμόδια δικαστική αρχή.  Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, χωρίς να ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος μου για τις καταγγελλόμενες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας  ή  για οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη. Ο Εισαγγελέας συγκεκριμένα  έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κατ άρθρον 43 του Π.Κ., το υπέγραψε και το έστειλε στον Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας ο οποίος επικύρωσε την απόφαση του».

Η κα Αμερικάνου, κατόπιν αυτών, έκανε μήνυση στην εφημερίδα για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, γιατί η δημοσιογράφος είχε καταγράψει αυτά που σε δημόσια συνεδρίαση είχε αναφέρει η Δήμαρχος!!!! καθώς και στην τελευταία για όσα πιο πάνω ανέφερε.

Στη μήνυση της ανέφερε τα εξής: «…η πρώτη διέπραξε σε βάρος μου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως δια του Τύπου, η δεύτερη δε το αδίκημα της αμέσου συνδρομής στην πράξη αυτή δια της παροχής των ψευδών στοιχείων, καθώς και της ηθικής αυτουργίας».

Το δημοσίευμα όμως της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ» ανέφερε όσα είχαν ειπωθεί από την ίδια τη Δήμαρχο Ερέτριας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ερέτριας, προς ενημέρωση των Συμβούλων και της τοπικής κοινωνίας για ένα θέμα, που είχε πάρει δημοσιότητα, για το ακίνητο του Δήμου «ΘΕΑΛΟΣ». Συγκεκριμένα όσα ειπώθηκαν αφορούσαν την εγχειρισθείσα στην αρμόδια Εισαγγελία, την 01/08/2016, έγγραφη αναφορά- καταγγελία της κας Αμερικάνου, με την οποία- κατ’ εκτίμηση του περιεχομένου της- στρεφόταν σε βάρος της Δημάρχου για τις αξιόποινες πράξεις της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, η οποία τέθηκε στο Αρχείο με την υπ’ αριθμόν 824/16 Πράξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τη σύμφωνη γνώμη της Κας Εισαγγελέως Εφετών.

Το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ»  το Δεκέμβριο  2016

Στο αρχείο έβαλε ο εισαγγελέας την μήνυση κατά της δημάρχου για παράβαση καθήκοντος και απιστία

«Άνθρακας ο θησαυρός»… Ναυάγησαν οι κατηγορίες της Αμερικάνου εναντίον της Δημάρχου Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ για το ΘΕΑΛΟΣ

Δικαιωμένη αισθάνεται η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, για την έκβαση των καταγγελιών και της μήνυσης, που είχε υποβάλει σε βάρος της  η κα Παρασκευή Αμερικάνου-Κικίδη, δημότης Ερέτριας, επικαλούμενη λόγους συγγενείας με τον κ. Βέργο και κατηγορώντας την, ότι  μεροληπτούσε προς όφελος του συζύγου της και σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου, σχετικά με την επαγγελματική  μίσθωση του δημοτικού ακινήτου ΘΕΑΛΟΣ.

Η κα Αμερικάνου κατηγόρησε την κα Αλημπατέ για παράβαση καθήκοντος και απιστία, αλλά οι κατηγορίες «ναυάγησαν»  στην Εισαγγελία, αφού δύο δικαστικοί λειτουργοί (Πρωτοδικών και Εφετών) εξέτασαν ενδελεχώς τα έγγραφα που είχε καταθέσει η μηνύτρια και έβαλαν, στο τέλος, την υπόθεση στο αρχείο, χωρίς να ασκούν ποινική δίωξη σε βάρος της δημάρχου.

Το θέμα έφερε η δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στην Ερέτρια στις 9 Δεκεμβρίου, ημέρα που, όπως είπε και η ίδια, ενημερώθηκε για έκβαση της υπόθεσης, γνωστοποιώντας τα εξής:

 «Επειδή ένα θέμα ταλάνισε το Δημοτικό Συμβούλιο, την τοπική κοινωνία και τη Δήμαρχο προσωπικά επί μακρόν χρονικό διάστημα, οφείλω να ενημερώσω το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη την οποία είχαμε» ανέφερε η δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ και συνέχισε: « Σήμερα το πρωί πήγα στον Εισαγγελέα για να δω την τύχη των καταγγελιών, οι οποίες στο δημοτικό συμβούλιο ανακοινωθήκαν ότι είχαν γίνει, από την ίδια την κα Αμερικάνου, εναντίον του δημοτικού συμβουλίου και της δημάρχου. Μου είπαν ότι έχει εξετασθεί η υπόθεση και ζήτησα αντίγραφο. Η υπόθεση εξετάστηκε και μάλιστα ενδελεχώς. Ένας πολύ μεγάλος φάκελος, που είχε προσκομισθεί με όλα τα έγγραφα, εξετάστηκε από την αρμόδια δικαστική αρχή.  Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, χωρίς να ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος μου για τις καταγγελλόμενες πράξεις της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας  ή  για οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη. Ο Εισαγγελέας συγκεκριμένα  έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κατ άρθρον 43 του Π.Κ., το υπέγραψε και το έστειλε στον Εισαγγελέα Εφετών Ευβοίας ο οποίος επικύρωσε την απόφαση του».

Η κα Αλημπατέ αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης συνοπτικά για όσα της καταλόγιζε η κα Αμερικάνου προσκομίζοντας μία σειρά από έγγραφα και αποφάσεις στον Εισαγγελέα, προκειμένου να στοιχειοθετήσει εναντίον της το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η κα Παρασκευή Αμερικάνου-Κικίδη, κατήγγειλε στη μήνυση της  ότι η κα Αλημπατέ με την ιδιότητα της ως δημάρχου Ερέτριας, κατά τα έτη 2015 και 2016, ενεργώντας κατά παράβαση καθήκοντος, έβλαψε την περιουσία του δήμου, μέσω αθέμιτων ενεργειών της, που αφορούν την επαγγελματική μίσθωση του ΘΕΑΛΟΣ, που είχε συνάψει με το δήμο, ο Νικόλαος Βέργος, σύζυγος της δημάρχου, καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες απομείωσης του μισθώματος της εν λόγω επαγγελματικής μίσθωσης, με σκοπό να βλάψει την περιουσία του δήμου Ερέτριας, με αντίστοιχη παράνομη ωφέλεια του συζύγου της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέγνωσε η κα Αλημπατέ στη συνεδρίαση, η κα Αμερικάνου κάνει λόγο για αναδρομική μείωση του μισθώματος από 3.010€ στα 1.500€, για παράνομη διαγραφή των χρεών του κ. Βέργου και για παράνομες και καταχρηστικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, των οποίων ζητά την ανάκληση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Εξετάζοντας τα στοιχεία ο Εισαγγελέας αναφέρει  ότι «Από την ανωτέρω συνοπτική περιγραφή, καθίσταται εμφανές ότι η εξέλιξη της εν θέματι επαγγελματικής μίσθωσης αποτέλεσε αντικείμενο τόσο δικαστικής διερεύνησης, όσο και διοικητικής διαδικασίας με αλλεπάλληλες αποφάσεις Δικαστηρίων, Δημοτικών Συμβουλίων, οργάνων του Δήμου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς από οποιοδήποτε στοιχείο της δικογραφίας να προκύπτει (ούτε κατά βάσιμη πιθανολόγηση) αφενός ο δόλος της μηνυόμενης δημάρχου σε σχέση με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων ως προς την εξέλιξη της μισθωτικής σχέσης του Ν. Βέργου, αφετέρου –και το κυριότερο-οποιαδήποτε βλάβη των οικονομικών συμφερόντων του δήμου...Ουδόλως συνδεομένων με προσπορισμό παράνομου οφέλους και πρόκληση βλάβης του Κράτους ή κάποιου άλλου».

Από την περιγραφή των γεγονότων αφενός δεν προκύπτει ο δόλος από πλευράς της δημάρχου και δεν προκύπτει από τα στοιχεία, οποιαδήποτε βλάβη στο Δήμο Ερέτριας.

 Η δήμαρχος Ερέτριας, μετά την ανάγνωση της απόφασης και μέρους του ιστορικού της μήνυσης, το οποίο διερευνήθηκε δικαστικά με τη προαναφερόμενη απόφαση, επεσήμανε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι το ανακοίνωσε γιατί, έπρεπε να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι το αποτέλεσμα της μήνυσης, επειδή απειλήθηκαν και «μαστιγώθηκαν» επανειλημμένα, για το θέμα αυτό. Αισθανόμενη δικαιωμένη από την απόφαση αυτή μετά απ όσα και η ίδια και το Δ.Σ έχει περάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η κα Αμερικάνου. Άκουσε με προσοχή τα όσα ανέφερε η δήμαρχος, χωρίς να ζητήσει να μιλήσει, ενώ αποχώρησε λίγο αργότερα, πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr